Koronavírus: sportolók vére segíthet a fertőzötteken

A koronavírus-betegségből felgyógyult sportolók ajánlották fel vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez – jelentette be dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a vérplazma-terápiát kifejlesztő OrthoSera Kft. ügyvezetője és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője április 30-án az egyetem budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Birkózás: Roppant nehéz 16 hónap előtt állok – Lőrincz Tamás

Korunk vívmányait felhasználva a napokban a Kanizsai Birkózó Sportegyesület meghívta köreibe Lőrincz Tamás kötöttfogású világbajnok és olimpiai második, egyben háromszoros Európa-bajnok birkózót – virtuális térben... Lőrinczhez az eredeti tervet kibővítve csatlakozott Ligeti Dániel többszörös Európa-bajnoki érmes szabadfogású versenyző is.

Tokió 2020: Lőrincz Tamás tovább készül az olimpiára

A már megszerzett kvóta miatt meg sem fordult a birkózó Lőrincz Tamás fejében, hogy ne próbálja meg az újabb egy évet a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiáig.

Birkózás: a kötöttfogású világranglista élén a Lőrincz testvérek

A világbajnoki címvédő Lőrincz Tamás a kötöttfogásúak 77, míg öccse, Viktor a 87 kilogrammos világranglistáját vezeti a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) legfrissebb rangsorában.

Birkózás: három magyar érem Kubából – Lőrincz Tamás megsérült

A római Európa-bajnokság helyett Kubában edzőtáborozó három magyar kötöttfogású birkózó három érmet nyert a karibi ország hagyományos versenyén.

A varázslatos esztendő végre kárpótolta mindenért

Varázslatos évet tudhat maga mögött: egy bronz és két ezüst után végre világbajnoki aranyérmes lett Nur-Szultanban Lőrincz Tamás, érmei száma alapján már ő minden idők legeredményesebb magyar birkózója, s megszületett kisfia, Márton…

Birkózás: volt mit ünnepelni a szövetség évzáró rendezvényén

Péntek este került sor a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) hagyományos évzáró rendezvényére, a birkózókarácsonyra, amelyen szokás szerint köszöntötték és díjazták az esztendő kiemelkedő eredményeit elérő versenyzőket és edzőiket.

Birkózás: átadták a szabadtéri fitneszparkot

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia területén tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot adtak át, amelynek építését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatta.

Birkózás: szabadtéri fitneszparkot adtak át a csepeli akadémián

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia területén tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot adtak át.

Birkózás: mezben feszít Lőrincz Tamás és Szabó Emese fia – kép

Hétfőn, azaz október 28-án volt 108 esztendeje, hogy a székelyföldi Korondon megszületett Lőrincz Márton, az 1936-os berlini olimpia (egyik) magyar birkózóbajnoka. Az évforduló előtt néhány nappal korábban világra jött egy másik Lőrincz Márton, akibe hasonló sportági talentum szorulhatott, hiszen édesapja a világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás, édesanyja pedig az Eb-ezüstérmes Szabó Emese.

Birkózás: szabadulószobában járt három világbajnokunk

A napokban szabadult Lőrincz Tamás, Kiss Balázs és Korpási Bálint. Nem, három birkózó-világbajnokunk természetesen semmi törvénybe ütközőt nem tett, hiszen a szőnyegen kívül is példamutató sportemberek – pusztán arról van szó, hogy sikerrel kijutottak az egyik budapesti szabadulószobából. 

Birkózó-vb: elismerést kaptak a honvédelmi minisztertől a Lőrincz testvérek

Elismerést kaptak Benkő Tibor honvédelmi minisztertől kedden a Lőrincz testvérek, akik a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a kötöttfogásúak között.

Birkózó-vb: tömeg várta az éjfélkor landoló érmeseket – galéria

Szerdán éjfél körül Nur-Szultanból Budapestre érkezett az „aranygép”, amely az olimpiai kvalifikációs vb-ről hozta haza a kötöttfogású birkózó-válogatott tagjait, köztük a világbajnok Lőrincz Tamást, az ezüstérmes Lőrincz Viktort és a bronzérmes Korpási Bálintot. A kései óra ellenére a repülőtéri fogadáson ott volt többek között Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség és Gergely István, a BHSE elnöke.

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett!

Hihetetlen, elképesztő, fenomenális: Lőrincz Tamás két és fél perc alatt technikai tussal nyerte meg döntőjét a 77 kilogrammosok között, ezzel olimpiai ezüstérmes klasszisunk 32 esztendősen élete első felnőttvilágbajnoki címét ünnepelheti!

Birkózó-vb: családban marad – Lőrincz Tamás is döntős!

Régi nagy álma teljesült a Lőrincz fivéreknek: azzal, hogy öccse, Viktor után Tamás is megnyerte elődöntőjét, mind a ketten döntőt birkózhatnak egyazon nagy világversenyen!

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás követi öccsét, ő is ott lesz Tokióban!

A kötöttfogásúak 77 kg-jában szereplő Lőrincz Tamás a negyeddöntőben is diadalmaskodott, így a négy közé jutott, kivívva ezzel az olimpiai indulás jogát.

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett Nur-Szultanban

Folytatódott a kötöttfogásúak versenye a nur-szultani olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a délelőtti program három magyarja közül Lőrincz Tamás továbbjutott, Torba és Lám a vigaszágban bízhat.

EJ: kialudt a láng, Lőrincz Tamás vitte a magyar zászlót

Vasárnap este kialudt a „béke lángja” a minszki Dinamo Stadionban, ezzel hivatalosan is véget értek az Európai Játékok; a magyar küldöttség 19 medált szerzett, és 13. helyen zárt az éremtáblázaton.

Európai Játékok: Lőrincz Tamás bronzérmes Minszkben

Nem szakadt meg Lőrincz Tamás parádés sorozata, a BHSE birkózója 2017-es súlycsoportváltása óta minden világversenyen dobogóra állt.

Európai Játékok: Torba a döntőben, Lőrincz a bronzért megy

Torba Erik bravúros győzelmet aratott az elődöntőben, de a több problémával küzdő Lőrincz Tamást megállították a döntő kapujában a minszki Európai Játékok birkózótornáján.