Vívás: csúcsra ért Rióban, kerekké válik a magánélete is

Meseszerű volt minden az életében – persze csak utólag. Mert az évek során Szász-Kovács Emese megjárta a mennyet és poklot, s bizony volt idő, amikor hosszabb ideig volt gödörben, mint fent. De minden egyes nap haladt a csúcs felé, egy nagyszerű mester, Kulcsár Győző irányításával. Az álom, kettejük álma a riói olimpián vált valóra, a „pótapa” pedig szeptemberi halála óta sem engedte el tanítványa kezét: Emese szerint a legendás mester is segített abban, hogy nemsokára édesanya lesz.

Vívás: Kulcsár Győző tiszteletére emléktáblát avattak Vercelliben

Kulcsár Győző olimpiai bajnok vívó tiszteletére pénteken emléktáblát avattak Vercelli városában a magyar és olasz sportdiplomácia képviselőinek részvételével.

Vívás: Kulcsár Győző megjárta a hadak útját, de főszereplő lett Mexikóban

Hét érmet (2-2 arany és ezüst, 3 bronz) szereztek a magyar vívók 1968-ban: olimpiai bajnok lett Kulcsár Győző (párbajtőr egyéni) és a párbajtőrcsapat (B. Nagy Pál, Kulcsár Győző, Fenyvesi Csaba, Nemere Zoltán, Schmitt Pál), második Kamuti Jenő (férfi tőr) és a női tőrcsapat (Bóbis Ildikó, Gulácsy Mária, Marosi Paula, Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia), harmadik Pézsa Tibor (kard egyéni), a kardcsapat (Bakonyi Péter, Kalmár János, Kovács Tamás, Meszéna Miklós, Pézsa Tibor) és Rejtő Ildikó (női tőr).

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Gyász: a Farkasréti temetőben elbúcsúztatták Kulcsár Győzőt

Mély részvét mellett kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben Kulcsár Győzőt. A négyszeres olimpiai, háromszoros világbajnok párbajtőrvívó ravatalánál a római katolikus szertartást követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző és Schmitt Pál egykori csapattárs búcsúzott a Nemzet Sportolójától.

„Ne búcsúzkodj!” – Szász-Kovács Emesével Kulcsár Győzőről beszélgettünk

Tizenhét közös év, megannyi siker és mellette kudarcokkal is tarkított esztendők: Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőröző hol sírva, hol nevetve beszélt szeretett Mesteréről, Kulcsár Győzőről.

Gyász: október elsején búcsúztatják Kulcsár Győzőt

A Farkasréti temetőben október elsején, hétfőn, délután fél négykor kezdődő gyászszertartás keretében búcsúztatják Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívót, a Nemzet Sportolóját. A gyászmise este hatkor kezdődik az Egyetemi Templomban.

Vívás: rangos versenyt nevezhetnek el Kulcsár Győzőről

Rangos versenyt nevezhetnek el a jövőben a csütörtökön, 77 éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőről.

Vívás: „Kulcsár Győző a második apám volt” – Sara Cometti

Mint beszámoltunk róla, 77 éves korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Egyik olasz tanítványa, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Sara Cometti azt írta róla, hogy második apjaként tisztelte.

Paganini és a fröccs – Emlékezés Kulcsár Győzőre

Hetvennyolc esztendősen elhunyt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A nemzet sportolóját a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a saját halottjának tekinti.

Vívás: „Kulcsár Győző csodálatos ember volt, nehéz lesz feldolgozni az elvesztését”

Mint beszámoltunk róla, 77 esztendős korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Kamuti Jenő a Nemzeti Sportnak elmondta, nagyon nehéz lesz feldolgozni Kulcsár elvesztését.

Vívás: „Kulcsár Győző kellett ahhoz, hogy topversenyző váljék belőlem”

Mint beszámoltunk róla, 77 esztendős korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A szakember világbajnok, olimpiai ezüstérmes tanítványa, Boczkó Gábor a Nemzeti Sportnak elmondta, Kulcsár Győzőnek köszönheti, hogy topversenyző vált belőle.

Vívás: „Ha Kulcsár Győző nincs, nem lennék kétszeres olimpiai bajnok”

Mint arról beszámoltunk, 77 esztendős korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A halálhír kapcsán megkerestük a kétszeres olimpiai bajnok olasz Maurizio Randazzót, aki 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben a magyar szakember irányítása alatt nyerte meg a párbajtőrcsapat tagjaként az ötkarikás játékokat.

Gyász: elhunyt a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző

Hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző.

Év sportolója: Shane Tusup lett 2016 legjobb edzője

A Magyar Sportújságírók Szövetsége a Rióban három olimpiai aranyérmet nyerő Hosszú Katinka edzőjét, Shane Tusupot szavazta meg 2016-ban az Év edzőjének. Shane Tusup a Hertha labdarúgóinak magyar trénerét, Dárdai Pált, illetve a Rióban szintén olimpiát nyerő Szász Emese edzőjét, Kulcsár Győzőt előzte meg.

Képek: micsoda év! Férjhez ment Szász Emese a hétvégén

Fantasztikus éve van Szász Emesének. A Rióban megszerzett olimpiai címe után a múlt hétvégén, a közvélemény kizárásával férjhez ment – írja a borsonline.hu.

Rio 2016: „Imre Géza veresége komoly vezetői hiba”

Az olimpiai bajnok Szász Emese edzője, Kulcsár Győző komoly vezetői hibának nevezte Imre Géza vereségét a párbajtőrvívás Rio de Janeiró-i olimpiai döntőjében.

Rio 2016: köszöntötte a magyar sportolókat a köztársasági elnök

Áder János köztársasági elnök a riói Magyar Házban köszöntötte helyi idő szerint kedd este a magyar olimpikonokat, köztük az aranyérmes párbajtőröző Szász Emesét.

„Szász Emese sokat nyavalyog, duzzog, de ő a legjobb tanítvány”

A riói olimpia első magyar aranyérmese, a párbajtőröző Szász Emese és mestere, a versenyzőként négyszeres, edzőként Magyarországon kétszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző tizenhat éve dolgoznak együtt, és ebbe a tizenhat évbe sok minden belefér. A kölcsönös tegeződés mondjuk pont nem, de közös sikerek és kudarcok, meg egymás lehető legszeretetteljesebb ugratása mindenképpen. Interjú a tanítvánnyal és a mesterrel.

Rio 2016: Szász rögös úton jutott el az aranyéremig – Kulcsár

Kulcsár Győző, a szombaton olimpiai bajnoki címet szerző párbajtőröző, Szász Emese edzője szerint tanítványa nehéz úton jutott el a győzelemig, a siker egyik kulcsa pedig az volt, hogy megérezte, nyerhet, és ezt is ki is tudta használni a döntőben az olasz Rossella Fiamingo ellen, akitől korábban sokszor csúnyán kikapott.