Atlétikai vb: vége a fesztiválnak – nagyszerű hangulatban zárult a viadal

Három magyar atlétának is szurkolhattunk a dohai világbajnokság utolsó napján, amelyen jobb hangulat uralkodott, mint előtte a versenyen bármikor.

Atlétikai vb: Kozák hiába futotta idei legjobbját, a 13. helyen zárt

A Dohában zajló atlétikai világbajnokságon Kozák Luca a női 100 méter első elődöntőjében az ötödik helyen végzett, miután 12.87-et futott, ami az idei legjobb eredménye, és egyetlen századdal maradt csak el egyéni legjobbjától. A döntőbe ezzel biztosan nem jutott be, a legjobb nyolc közé ugyanis a három előfutam első két helyezettje, valamint a két legjobb nem továbbjutó idő birtokosa kerül tovább.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth Norbert történelmet írt Dohában

Öt magyar indulóból három továbbjutott a Dohában zajló atlétikai világbajnokság utolsó előtti napján, az országos csúcsot döntő Rivasz-Tóth Norbert történelmet írt gerelyhajításban.

Atlétikai vb: Kozák Luca folytatja, Kerekes Gréta kiesett

Kozák Luca elődöntőbe jutott, Kerekes Gréta kiesett 100 m gáton szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon.

Megszabadulna a béklyótól a gátak fölött repülő debreceni szépség

A többszörös magyar bajnok gátfutó a minszki Európai Játékokon szerzett bronzával begyűjtötte nemzetközi versenyen nyert első érmét. Kerekes Gréta későn kezdett el atletizálni, életének 26 éve tele volt kacskaringókkal, de egyik kitérőt sem bánja. Úgy véli, ezeknek köszönhetően vált erős egyéniséggé.

Gyulai Memorial: Taylor, Coleman és Miller-Uibo is parádézott

A verseny legnagyobb sztárjai egytől egyig fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak ki kedden a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen női 100 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta is 13 másodperc alá került.

Okos, szép, villámgyors – és hihetetlenül makacs

Országos csúcsot futott hatvan gáton a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, majd a célba érkezés után megsérült, s emiatt lemaradt a döntőről. A lefegyverző mosolyú Kozák Lucát Debrecenben kísértük el kedvenc kávézójába, az egyetemre és edzésre, miközben beszélgettünk a makacsságáról, kapcsolatáról az edzőjével és a nemzetközi siker felé vezető útról.

NS Hosszabbítás: Foxborough, Debrecen, Recsk, Andrássy út, Káposztásmegyer

A szombati plusz nyolc oldalon felvonultatunk szinte mindent, amit egy magazinban érdemes: a sportágában legendának számító világsztárt, a magyar atlétika legújabb csillagát, az ország közelmúltjának egyik legfájóbb (sport)történetét, a hétvégén kezdődő hazai világverseny valamennyi tudnivalóját.

Atlétikai Eb: Kerekes Gréta az ötödik helyen végzett 60 gáton

A 35. fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon a női 60 méteres gátfutás döntőjében Kerekes Gréta óriási csatában az ötödik helyet szerezte meg 8.03 mp-es idővel, a dobogóról mindössze három századdal lemaradva. A számot a holland Nadine Visser nyerte 7.87-tel a német Cindy Roleder és a fehérorosz Elvira Herman előtt.

Atlétikai Eb: Kozák Luca nem áll rajthoz a döntőben

Kozák Luca bokasárülése miatt nem tud rajthoz állni a 60 méteres gátfutás esti döntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Atlétikai Eb: Kozák Luca országos csúccsal döntős 60 gáton

Kozák Luca 7.97 másodperces eredménnyel, új országos csúccsal győzött a 60 méteres gátfutás vasárnapi elöntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. Az országos bajnok Kerekes Gréta szintén ott lesz a fináléban, ő 8.05 másodperces idővel futamában a harmadik helyet szerezte meg.

Atlétika: magabiztosan jutottak tovább gátfutóink az Eb-n

Remekül kezdték a fedett pályás Európa-bajnokságot a magyar gátfutók, és izgalmas lesz az utolsó nap, miután mindhárman magabiztosan jutottak tovább. Vasárnap a súlylökő Márton Anita is ott lesz a döntőben.

Fedett pályás Eb: Kerekes és Kozák bízik a döntőbe jutásban

A hétvégi országos bajnokságon elért egyéni csúcsuk után Kerekes Gréta, a női 60 gát bajnoka és a mögötte egy századdal második debreceni csapattársa, Kozák Luca is bízik benne, hogy a jövő heti fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon tovább tud javítani idején és döntőt futhat.

Atlétika: Baji Balázs harmadik lett Berlinben

Négy magyar gátfutó is döntős volt a pénteki nemzetközi versenyeken, közülük a legjobban Baji Balázs szerepelt, aki a harmadik helyet szerezte meg Berlinben.

Gyémánt Liga: Kozák Luca 4. lett 100 méter gáton

Kozák Luca a negyedik helyen végzett 100 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga birminghami versenyén szombaton.

Atlétikai Eb: Szalpeter döbbenetes baki miatt maradt le a dobogóról

A kalapácsvető Gyurátz Réka a 9., a magyar női 4x100 méteres váltó a 13. helyen végzett a berlini atlétikai Európa-bajnokságon. 5000 méteren óriási tragédiát élt át Lonah Chemtai Szalpeter, a 10 ezres Európa-bajnok egy körrel előbb ünnepelt, így végül lemaradt a dobogóról.

Atlétikai Eb: apró hibán múlott Kozák Luca döntőbe jutása 100 gáton

Nem jutottak döntőbe száz méteren női gátfutóink az atlétika Európa-bajnokságon, ami a remekül sprintelő Kozák Lucának csak egy apró hibán múlott.

Atlétikai Eb: Mekhissi-Benabbad 2010 óta veretlen 3000 méter akadályon

A Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság harmadik napjának esti programjában a hétpróbázó Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi súlylökésben és 200 méteres síkfutásban folytatta a délelőtt megkezdett versenyzést. A női 100 méteres gátfutás elődöntőjében Kozák Luca és Kerekes Gréta állt rajthoz, a döntőbe egyikük sem jutott be. 3000 méter akadályon a francia Mekhissi-Benabbad zsinórban ötödször nyert az Eb-n, 200 méter síkfutásban a török Ramil Guliyev, 400 méteren a norvég Karsten Warholm győzött. 

Atlétikai Eb: Baji és Kozák rögtön az elődöntőben kezdhet

Baji Balázs és Kozák Luca rögtön az elődöntőben állhat rajthoz a hétfőn kezdődő berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

Atlétika: országos rekord női 4x100 méteren Belgiumban

Halász Bence az egyéni csúcsát megközelítve, 78.66 méteres eredménnyel a második helyen végzett a Hallében rendezett atlétikai dobóversenyen.