Kép: olimpiai bajnokunk oroszlánnal találkozott Afrikában

Megszokhattuk, hogy az év ezen időszakában sorra posztolnak állatos fotókat a meleg égövi edzőtáborokban készülő kajak-kenusok. Idén is hírt adtunk már arról, hogy sportolóink összeakadtak különleges állatokkal – Csipes Tamara mellé például egy gnú szegődött az egyik dél-afrikai futóedzésén –, a Pretoria mellett készülő versenyzők ritkán hagyják ki a lehetőséget, hogy pihenőnapokon oroszlánokat simogassanak.

Év Sportolója Gála: Kozák kilenc ponttal előzte meg Hosszút

A Magyar Sportújságírók Szövetségének honlapja nyilvánosságra hozta az Év Sportolója Gála szavazásának eredménylistáját.

Év Sportolója Gála: Kozák Danuta az Év női sportolója

Kozák Danutát választották meg az Év legjobb női sportolójának a 61. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. A szülése után visszatérő kajakozó három világbajnoki aranyérmet szerzett 2018-ban. Az első háromba még a rövid pályás úszó-vb-n négy aranyat nyerő Hosszú Katinka és a női párosban Australian Openen és WTA-világbajnokságon diadalmaskodó, párosban korábban világelsőként is álló Babos Tímea fért be.

Liu Shaolin Sándor és Kozák Danuta az Év sportolója; a gyorskorcsolyázó duplázott

Magyarország első téli olimpiai aranyérme, a rövid pályás gyorskorcsolyaváltó pjongcsangi bravúrja három díjnak is megágyazott a sportújságírók 61. alkalommal megtartott szavazásán és a Nemzeti Színházban tartott csütörtöki díszeseményen.

Év sportolója gála: Micsoda mezőny!

A hatszoros győztes és címvédő Hosszú Katinka két kihívója, Babos Tímea és Kozák Danuta a parasportolóknál a három éve győztes Gyurkó Alexandrának van esélye duplázni.

Kajak-kenu: félórás portréfilm a csúcsra visszatérő Kozákról

Az M4 Sport szokatlanul személyes portréfilmet készített a szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos Kozák Danutáról és edző-férjéről, Somogyi Béláról, akik elképesztő sikereik ellenére mindig is kerülték a nyilvánosságot, ezúttal azonban jobban megnyíltak, mint eddig bármikor.

Kozák Danuta: A nyugodt felkészülés a múlté

Egy évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy szülési szabadságáról visszatérve utolérje magát, jövőre pedig szeretné túlszárnyalni idei teljesítményét – szokásához híven magasra tette a lécet Kozák Danuta, aki 2018-ban eddigi pályafutása legeredményesebb világbajnokságát zárta, miközben az anyasággal alapvetően megváltozott az élete.

Film a csendes bajnokról – portré Kozák Danutáról

Az M4Sport szokatlanul személyes portréfilmet készített a szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos Kozák Danutáról és edző-férjéről, Somogyi Béláról, akik elképesztő sikereik ellenére mindig is kerülték a nyilvánosságot, ezúttal azonban jobban megnyíltak, mint eddig bármikor.

Kajak-kenu: A következő évben jóval nehezebb lesz versenyeznem – Kozák

Az év legjobb kajakosának megválasztott, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a téli felkészülés közepén jár, később Dél-Afrikába utazik edzőtáborba. A sportoló azt mondta: az idei sikerek után jövőre valószínűleg sokkal nehezebb lesz versenyeznie.

Elismerés: ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

A portugáliai világbajnokságon háromszoros aranyérmes Kozák Danutát választotta az év legjobb női gyorsasági kajakosának a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).

Kajak-kenu: két magyar is versenyben az Aranylapát-díjért

Lezárult a nyílt szurkolói szavazás a WPA (World Paddle Awards) Aranylapát-díj versenyében, amely a sportág Oscarjának tekinthető. A magyar kajak-kenu sport képviseletében két kategóriában is bekerült a legjobb háromba jelölt.

Vizes Gála: több mint 40 világ- és olimpiai bajnok résztvevő

Több mint negyven olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló vesz részt vasárnap a Duna Arénában rendezendő Vizes Gálán.

Kajak-kenu vb: „Csak kint a stégen mertük igazán elhinni, hogy mi győztünk”

Elégedetten és boldogan értékelték teljesítményüket a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság vasárnap kora délutáni döntőiben érmes magyar egységek tagjai.

Kajak-kenu vb: három magyar arany, Kozák egyesben és párosban is világbajnok

A kajakosok között Kozák Danuta 500 méter egyesben aranyérmet szerzett a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság szombati döntőjében. Férfi K–2 200 méteren a Balaska Márk, Birkás Balázs páros is aranyérmet ünnepelhetett, majd a kajak kettes 500 méteres számában Kárász Anna a nem sokkal korábban még egyesben diadalmaskodó Kozák Danutával az oldalán lett világbajnok. Bodonyi András férfi kenu 1000 méteren a hetedik lett, míg Kopasz Bálint kajak 1000 méteren negyedikként ért célba. Női kenu 200 méteren Balla Virág az 5. lett, míg női K–2-ben Hagymási Réka és Szabó Ágnes negyedikként ért célba 200 méteren.

Kajak-kenu vb: Kozák Danuta döntős 500 méteren

A szám olimpiai bajnoka, Kozák Danuta döntőbe jutott kajak egyes 500 méteren a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Kajak-kenu vb: győzött első futamában Kozák Danuta

Egy-egy előfutam-győzelemmel és második hellyel tért vissza a világbajnoki mezőnybe az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, aki előbb egyesben, majd Kárász Annával párosban mutatkozott be 500 méteren a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu vb-n.

Kajak-kenu-vb: a világ legirreálisabb pályája vár Kozákékra

Szokás szerint a női kajakosok vihetik a prímet a magyar csapatban a Montemor-o-Velhóban kezdődő kajak-kenu-világbajnokságon – Kozák Danuta triplázhat.

Kajak-kenu vb: Tíz érem a cél, Kozák Danuta triplázhat

Hüttner Csaba szövetségi kapitány a már-már szokásosnak tekinthető céllal vág neki a csütörtökön rajtoló, portugáliai kajak-kenu világbajnokságnak: akkor lenne elégedett, ha a csapat legalább tíz dobogós hellyel zárna, s az éremgyűjtésből minden szakág ki tudná venni a részét.

Kajak-kenu: a Kárász, Kozák duó legyőzte Csipeséket

A Kárász Anna, Kozák Danuta páros a hétfői, szolnoki világbajnoki pótválogatón is legyőzte a Csipes Tamara, Medveczky Erika duót kajak kettes 500 méteren.

Kajak-kenu válogató: Kozák és Balla mindent vitt Szolnokon

A kajakos Kozák Danuta és a kenus Balla Virág a korábbi napok egyesbeli sikerei után vasárnap párosban is nyert Szolnokon, a kajak-kenusok második világbajnoki válogatóján, melynek záró napján 13 döntőt rendeztek, illetve rendeznek.