Kajak-kenu vb: megvan a magyar keret, Kozák két számban indul

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn elfogadta a Hüttner Csaba szövetségi kapitány által kijelölt keretet az augusztusban Szegeden sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Az új kajakcsillag, Kopasz Bálint zárt, letisztult világa

Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok portugál Fernando Pimentát kétszer is legyőzve két aranyéremmel a zsebében tért haza a minszki Európai Játékokról Kopasz Bálint. A 22 éves kajakost a szolnoki edzőtáborban látogattuk meg, ahol bepillantást kaphattunk a mindennapjaiba

Európai Játékok: Kozák és Birkás is ezüstérmes 200-on

Kozák Danuta a nőknél, Birkás Balázs a férfiaknál szerzett ezüstérmet kajak egyes 200 méteren a minszki Európai Játékokon.

Taroltak a magyar női kajak-kenu egységek 500 méteren az Európai Játékokon!

A Minszkben zajló Európai Játékok női kajak egyes 500 méteres számában Kozák Danuta nagyot hajrázva másodikként ért célba a fehérorosz Volha Hudzenka mögött. A női kenu kettes és a női kajak négyes egységünk aranyérmes lett, míg a férfi kajak négyes hetedikként zárt.

Európai Játékok: ezüstérmes a Kárász, Kozák duó 500 méteren

Kárász Anna és Kozák Danuta ezüstérmet szerzett a házigazda fehérorosz duó mögött a női kajak kettesek 500 méteres döntőjében szerda délelőtt a Minszkben zajló Európai Játékokon, így a magyar küldöttségnek már ezüstérme is van az Európai Játékokon.

Európai Játékok: Kopasz Bálinté az első magyar aranyérem

Kopasz Bálint megnyerte az első magyar aranyérmet a minszki Európai Játékokon: a fiatal magyar kajakos 1000 méteren a portugál Fernando Pimenta előtt győzött szerda délelőtt. Kárász Anna és Kozák Danuta második lett a női kajak kettesek 500 méteres fináléjában, így a magyar küldöttségnek már ezüstérme is van.

Európai Játékok: Kozák Danuta négy számban indul

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta Hüttner Csaba szövetségi kapitány javaslatát, így véglegessé vált az Európai Játékokon induló magyar válogatott kerete.

Kajak-kenu: duplázott a Kárász, Kozák duó a válogatón

Kárász Anna és Kozák Danuta duója nyerte a kajak kettesek csütörtöki 500 méteres döntőjét Szolnokon, a második kajak-kenu válogatón. A világbajnok egység három héttel ezelőtt, az első fordulóban is a legjobbnak bizonyult.

Kajak-kenu: Kozák 200-on is verhetetlen, Kopasz 500-on is újra győzött

A kajakosmezőny több tagja is kivívta a jogot, hogy ne csak egy számban álljon rajthoz a minszki Európai Játékokon.

Kajak-kenu: a párosok borították a papírformát a válogatón

A párosok borították a papírformát a második szolnoki válogatón, a kajakosoknál Kammerer Zoltán Gál Péterrel, a kenusoknál Mike Róbert a nyolcórás munka mellett tréningező Sáfrán Mátyással győzött.

Kajak-kenu: Kozák párosban is legyőzhetetlen volt a válogatón

Kozák Danuta egyesbeli sikerei után Kárász Annával párosban sem talált legyőzőre, a férfiaknál a Koleszár Mátyás, Németh Viktor alkotta utánpótláskorú kajakos duó tört be a nagyok közé.

Kajak-kenu: „Tényleg én nyertem?” – Kozák 200-on is győzött

A csütörtökön 500 méteren győztes Kozák Danuta pénteken 200 méteren is a legjobbnak bizonyult, az ugyancsak kajakos Birkás Balázs pedig egyesben és párosban is győzött a legrövidebb távon a kajak-kenusok Szolnokon zajló első válogatóversenyén.

Kajak-kenu: Kozák és Tótka a válogató első napjának győztese

Kozák Danuta magabiztos diadallal nyugtatta meg magát, a szoros befutóban nyerő Tótka Sándor pedig a csoporttársai sikerének is örülhetett az első válogatón.

Kép: olimpiai bajnokunk oroszlánnal találkozott Afrikában

Megszokhattuk, hogy az év ezen időszakában sorra posztolnak állatos fotókat a meleg égövi edzőtáborokban készülő kajak-kenusok. Idén is hírt adtunk már arról, hogy sportolóink összeakadtak különleges állatokkal – Csipes Tamara mellé például egy gnú szegődött az egyik dél-afrikai futóedzésén –, a Pretoria mellett készülő versenyzők ritkán hagyják ki a lehetőséget, hogy pihenőnapokon oroszlánokat simogassanak.

Év Sportolója Gála: Kozák kilenc ponttal előzte meg Hosszút

A Magyar Sportújságírók Szövetségének honlapja nyilvánosságra hozta az Év Sportolója Gála szavazásának eredménylistáját.

Év Sportolója Gála: Kozák Danuta az Év női sportolója

Kozák Danutát választották meg az Év legjobb női sportolójának a 61. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. A szülése után visszatérő kajakozó három világbajnoki aranyérmet szerzett 2018-ban. Az első háromba még a rövid pályás úszó-vb-n négy aranyat nyerő Hosszú Katinka és a női párosban Australian Openen és WTA-világbajnokságon diadalmaskodó, párosban korábban világelsőként is álló Babos Tímea fért be.

Liu Shaolin Sándor és Kozák Danuta az Év sportolója; a gyorskorcsolyázó duplázott

Magyarország első téli olimpiai aranyérme, a rövid pályás gyorskorcsolyaváltó pjongcsangi bravúrja három díjnak is megágyazott a sportújságírók 61. alkalommal megtartott szavazásán és a Nemzeti Színházban tartott csütörtöki díszeseményen.

Év sportolója gála: Micsoda mezőny!

A hatszoros győztes és címvédő Hosszú Katinka két kihívója, Babos Tímea és Kozák Danuta a parasportolóknál a három éve győztes Gyurkó Alexandrának van esélye duplázni.

Kajak-kenu: félórás portréfilm a csúcsra visszatérő Kozákról

Az M4 Sport szokatlanul személyes portréfilmet készített a szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos Kozák Danutáról és edző-férjéről, Somogyi Béláról, akik elképesztő sikereik ellenére mindig is kerülték a nyilvánosságot, ezúttal azonban jobban megnyíltak, mint eddig bármikor.

Kozák Danuta: A nyugodt felkészülés a múlté

Egy évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy szülési szabadságáról visszatérve utolérje magát, jövőre pedig szeretné túlszárnyalni idei teljesítményét – szokásához híven magasra tette a lécet Kozák Danuta, aki 2018-ban eddigi pályafutása legeredményesebb világbajnokságát zárta, miközben az anyasággal alapvetően megváltozott az élete.