Kajak-kenu vb: A hangulat, a miliő felejthetetlen – Kovács Katalin

A háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok, 2016-ban visszavonult kajakozó, Kovács Katalin 1998-ban, az első szegedi kajak-kenu világbajnokságon szerezte fényes pályafutása első vb-aranyérmét, most pedig a családjával látogatott el a Maty-érre, ahol vasárnapig szurkol a magyar versenyzőknek az olimpiai kvalifikációs vb-n.

Kajak-kenu vb: Kovács Katalin szerint Szeged a legtökéletesebb helyszín

Kovács Katalin a 31 világbajnoki címéből kilencet Szegeden nyert, így pontosan tudja, hogy milyen érzés hazai pályán vb-aranyat szerezni. Erről is nyilatkozott az idei, augusztus 21. és 25. között sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu vb kapcsán.

Kajak-kenu: megszületett Kovács Katalin második gyermeke – kép

Kovács Katalin örömhírről számolt be a Facebook-oldalán: háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk kedd hajnalban életet adott második gyermekének, Schmidt Júlia Lénának.

Kovács Katalinék karácsonyi várakozása – egy családi adventi képeslap

Visszacsempészni a hitet az ünnepekbe, megélni az igazi várakozást – ezt leginkább őszinte gyermeki szemmel és lélekkel lehet. Négy és fél évvel ezelőtt Kovács Katalin életébe visszahozta az igazi karácsonyt kislánya, Luca születése, akinek hamarosan kistestvére érkezik. Íme, egy családi adventi képeslap Budakalászról.

Könyvbemutató: olimpiai bajnokok voltak Csisztu Zsuzsa vendégei

Nem véletlen, hogy Kovács Katalin, a háromszoros olimpiai bajnok kajakkirálynő, Szécsi Zoltán háromszoros ötkarikás aranyérmes pólókapus és Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője volt a vendége az ismert televíziós, Csisztu Zsuzsa könyvbemutatójának.

Kajak-kenu: Kovács Katalin újra babát vár – videó

Kovács Katalin ismét anyai örömök elé néz. Háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk első gyermeke, Luca 2014-ben született, és hamarosan megérkezik a kistestvére is. Minden idők legeredményesebb női kajakozója a Digi Sport híradójának elárulta: kislányt hord a szíve alatt.

Kép: különleges karácsonyi ajándékra számíthat Kovács Katalin

Piros szívecskékkel díszített, boldog és harmonikus családot ábrázoló fotóval tudatta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Katalin az örömhírt: másodszor is édesanya lesz. A háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakos 2016 júliusában fejezte be pályafutását, akkor már anyukaként: 2014. június 6-án született meg első gyermeke. Miután a korábbi világklasszis sportoló – aki korábban úgy nyilatkozott, férjével mindenképpen szeretnének kistestvért Luca lányuknak – azt is megosztotta, hogy várandóssága 21. hetében jár, a különleges családi ajándék várhatóan már ott lesz a karácsonyfa alatt.

Kajak-kenu: Kovács Katalinról nevezik el az akadémiát

Jelentős állami beruházáscsomag segíti a sportág továbbfejlődését, ennek része a háromszoros olimpiai bajnok és 31-szeres világbajnok ikon, Kovács Katalin nevét viselő fővárosi akadémia, valamint egy evezős- és szlalompálya megépítése is.

Jótékonyság: olimpiai bajnokunk is ételt osztott

A Budapesti Honvéd sportolói vették át a szakács és a felszolgálók szerepét a Dózsa Átmeneti Szálláson az egykori Népszálló épületében.

Kajak-kenu: „Ha visszagondolok erre, még mindig kiráz a hideg”

Elgyengülnek az izmai, ha kajakversenyt néz, de már külső szemlélőként tekint pályafutására és világraszóló sportsikereire Kovács Katalin. A korábbi extraklasszis versenyző ma már civilben a Honvéd alkalmazottja – és örök példakép.

Kajak-kenu: Kovács Katalint beiktatták a Halhatatlanok közé

Csütörtökön beiktatták a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének 21 tagot számláló testületébe Kovács Katalint, a háromszoros olimpiai, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnok kajakost, akit még májusban, Földi Imre halálát követően választottak meg.

Halhatatlan Magyar Sportolók: új tagot választottak

Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozót választotta új tagjává a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

Konferencia: olimpiai és világbajnokok a budapesti találkozón

A múlt héten már negyedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Sportmenedzsment-konferenciát, melynek ezúttal is a budapesti MOM Kulturális Központ adott otthont. Az esemény középpontjában ezúttal a Magyarországon a közeljövőben megrendezésre kerülő kiemelt sportesemények álltak, valamint a résztvevők arra kérdésre kereseték a választ, miért üzlet a sport?

Rio 2016: Kozák Danuta ebben már a nyolcszoros bajnok előtt

A kajak-kenu történetében a női kajakosok közül eddig senkinek nem jött össze egy olimpián a triplázás, az immár négyszeres olimpiai aranyérmes Kozák Danuta történelmet írhat. Ebben is...

Kozák Danuta olyat tett, amilyet magyar még sosem

Az immár háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta keddi, riói aranyérmével máris véghezvitt egy történelmi tettet, de a rekordok sorát folytathatja Brazíliában – a magyar kajak-kenu sport legsikeresebb olimpikonjává válhat.

NS Hosszabbítás: Így volt jó, ahogy volt – Kovács Katalin

Néhány nappal a riói olimpia megnyitója előtt a háromszoros olimpiai, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnok Kovács Katalin bejelentette, lezárta kajakversenyzői pályafutását. Kicsit csalódott, de nincs hiányérzete, és nem is csinálna semmit másként.

Kajak-kenu: Itt a vége az én tündérmesémnek – Kovács K.

Mint ismert, Kovács Katalin bejelentette a visszavonulását – háromszoros olimpiai, 31-szeres világ- és 29-szeres Európa-bajnokként teszi le a lapátot. A sportolónő elmondta, az elmúlt hónapokban világossá vált számára, hogy a szívében már a családja áll az első helyen.

Kajak-kenu: a sportág magyar királynője bejelentette visszavonulását

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be visszavonulását. A 40 éves sportági ikon eredményekben nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban is kimondottan gazdag pályafutást tudhat maga mögött. Világbajnokságokon összesen 31, míg Európa-bajnokságokon 29 alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ami rajta kívül senki másnak nem sikerült.

Rio 2016: négy olimpikon is a tehetséges támogatottak között

Egy tehetségtámogató program keretében Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos elismerő okleveleket adott át a Nagy Sportágválasztón.

Kajak-kenu: Csipes visszatért és legyőzte Kozákot Szolnokon

Tavalyi eltiltását követően győzelemmel tért vissza kajak egyes 500 méteren Csipes Tamara. A BHSE világbajnoka szombaton, az idénynyitó szolnoki tájékoztató versenyen legyőzte a szám olimpiai bajnoki címvédőjét, Kozák Danutát.