Kézi: Még néhány évig játszom – Görbicz készül a civil életre is

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ). Az eseményen a küldöttek elfogadták a szövetség új alapszabályát, valamint elnökségi taggá választották Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót. Az NSO Tv videóján megmutatjuk, hogyan folyt le a szavazás, illetve beszélgettünk Kocsis Máté mellett Kirsner Erikával és Görbicz Anitával is – a Győr játékosának a jövője is szóba került.

Kézi: 20 ezres aréna épül Budapesten az Eb-re, a legnagyobb lehet Európában

A Magyar Kézilabda-szövetség rendkívüli küldöttgyűlésén Kocsis Máté elnök beszélt a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságról, és bejelentette: Budapesten épülhet meg a tornára Európa legnagyobb kézilabdacsarnoka.

Kézi: Nagy László, Görbicz és Kirsner MKSZ-elnökségi tag lett

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ). Az eseményen a küldöttek elfogadták a szövetség új alapszabályát, valamint elnökségi taggá választották Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót – tájékoztatott a keziszovetseg.hu.

Férfi kéziválogatott: az elnök szerint Csoknyai lehet a hosszú távú megoldás is

Csoknyai István jelenlegi megbízatása ugyan ideiglenes, de a szövetség vele képzeli el a 2019-es kézilabda-vb-t és az azutániakat is – nyilatkozta az elnök, Kocsis Máté.

Kézi: „Évszázadonként egyszer van olyan lehetőség, mint a váci akadémia építése”

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerint évszázadonként egyszer adódik olyan lehetőség egy város és egy sportág életében, mint a váci Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) építése.

MKSZ: „A magyar kézilabdának nemcsak múltja, hanem jövője is van”

Az utánpótláskorú női válogatottak nyári sikerei azt mutatják, hogy a magyar kézilabdának nemcsak múltja, hanem jövője is van Kocsis Máté, a szövetség (MKSZ) elnöke szerint.

Női kézi: „Sikerült emlékezetes juniorvébét rendeznünk”

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke szerint a szervezés szempontjából is emlékezetes volt a szombaton véget ért debreceni női junior-világbajnokság, amelyet a magyar válogatott megnyert.

Férfi kézi: új budapesti csarnokban lehet a 2022-es Eb döntője

Egy új budapesti sportcsarnokban rendezhetik meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjét, amennyiben a magyar szövetség (MKSZ) elképzelését jóváhagyja a kormány.

Kézilabda: nagy ígéret Kocsis Máté elnöktől a szülőknek

A kézilabda-szövetség budapesti éves rendes közgyűlésén Kocsis Máté elnök fontos üzenetet fogalmazott meg a sportoló gyerekek szüleinek, családjának.

Férfi kézi Eb: hat meccs a cél, mind a 18 játékos utazik

A pénteken kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokság előtt sajtótájékoztatót tartott a magyar szövetség, amelyen kiderült, hogy az elnökség a csoportból való továbbjutást várja a csapattól. Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány mind a tizennyolc játékost magával viszi Horvátországba, és csak a dánok elleni nyitó meccs előtt fogja eldönteni, kiket nem nevez be a rajtra. 

Kézilabda: Nagy László lemondta a válogatottságot

Hétfő délelőtt sajtótájékoztatón bejelentette válogatottbeli visszavonulását Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának klasszis jobbátlövője. Elmondása szerint döntésében kulcsszerepet játszott, hogy Balogh Zsolt és Ancsin Gábor személyében megfelelő utódai vannak a válogatottnál, és az is kiderült, hogy a jövőben bekapcsolódik a sportág irányításába.

Férfi kézi-vb: a nyolc közé jutást várja a szövetség a mieinktől

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda-szövetség a férfiak ma kezdődő franciaországi világbajnoksága előtt, Az elnökség hivatalos célként a legjobb nyolc közé jutást jelölte ki válogatottunk számára. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke bejelentette, hogy 2017. január 1-jétől az Audi márka és a Mol-csoport a szövetség főtámogatója lett.

Női kézi: A válogatott tisztességesen helytállt – Kocsis Máté

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) sajtótájékoztató keretében értékelte a női válogatott Európa-bajnoki szereplését. Kocsis Máté elnök hangsúlyozta, a magyar kézilabda mögé akkor is oda kell állni, ha nem minden megy jól, míg a csapattal kapcsolatban türelmet kért, a körülményekhez képest az együttes szerinte tisztességgel helytállt Svédországban.  

Női kézi Eb: ezúttal nincs konkrét elvárása a magyar szövetségnek

A vasárnap kezdődő női Európa-bajnokság előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda-szövetség. Elhangzott, hogy a csoportból való továbbjutáson túl ezúttal nincs konkrét elvárás a végső helyezést illetően, ezzel együtt az elnökség hisz benne, hogy Kim Rasmussen kihozza majd a legjobbat a rendelkezésre álló keretből.

Női kézi BL: további három évig Budapesten a final four – hivatalos

A Magyar Kézilabda-szövetség sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bejelentette, hogy a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének a következő három évben is a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont. Az eseményen a final four mellett fejlesztési programjairól, és a kézilabdázás Nemzeti Alaptantervbe kerüléséről adott tájékoztatást a szövetség, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Hosszabbítás: Kocsis Máté – még nem akart lemondani

A Nemzeti Sport szombaton megjelenő mellékletéből ajánljuk.

Az Elek, Martín páros irányít a nőknél; Dujsebajev távozott

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége keddi ülésén értékelte a férfiválogatott Európa-bajnoki szereplését, majd sajtótájékoztató keretében számolt be a meghozott döntésekről. Eldőlt, hogy Talant Dujsebajev távozik a férfiválogatott éléről. A női válogatott irányítását ideiglenesen a két topklub vezetőedzője, Elek Gábor (FTC-Rail Cargo Hungaria), illetve Ambros Martín (Győri Audi ETO KC) veszi át, mellettük Siti Bea (Fehérvár KC), a nemzeti csapat korábbi másodedzője is a stáb tagja.

Női kézi-vb: „Egy sportszerű lehetősége van, ha lemond” – az elnök Némethről

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke a következőképpen reagált a női válogatott vb-11. helyére és a nyolcaddöntős búcsúra, mely következtében a nemzeti csapat olimpiai esélyei minimálisra csökkentek.


HIRDETÉS