Birkózó-vb: megvan az első kvóta, Lőrincz Viktor már döntős

Az olimpiai súlycsoportok küzdelmei is megkezdődtek a kazah fővárosban, a néhai Asztanából lett Nur-Szultanban zajló kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Kötöttfogásúink közül a második napon Lőrincz Viktor, Kiss Balázs és Krasznai Máté lépett szőnyegre a délelőtti programban. Lőrincz egészen a döntőig menetelt, így ő szállította a magyar birkózóküldöttség első olimpiai kvótáját. Kiss és Krasznai azonban búcsúzott a helyi jégkorongcsapat, az orosz bázisú szuperligában (KHL) szereplő Barisz Asztana monumentális arénájában rendezett viadaltól.

EJ: Kiss és a kenu páros is döntős 1000 méteren, Kammererék kiestek

Kiss Tamás és az ugyancsak kenus Kiss Balázs, Dóri Bence duó bejutott a döntőbe a minszki Európai Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban. A kajakos Kammerer Zoltán, Gál Péter István páros ugyanakkor búcsúzott.

Birkózás: versenyzők kerültek fontos pozíciókba

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) május 31-i tisztújító közgyűlésén megválasztott elnöksége pénteken megtartotta első ülését. A két hete egyhangúan újraválasztott Németh Szilárd elnök javaslatára az ügyvezető alelnök ismét Bacsa Péter lett, aki bekerült az intézőbizottságba is. Érdekesség, hogy ugyanebben a hétfős grémiumban helyet kapott a tavalyi budapesti világbajnokságon aranyérmes, összesen kétszeres vb- és Eb-győztes, olimpiai ötödik Bácsi Péter, s ő vezeti a szakmai bizottságot is.

Birkózás: a Lőrincz testvérek és Kiss az Európai Játékokon

Az április Európa-bajnoksággal ellentétben a júniusi Európai Játékokon szőnyegre lépnek majd a magyar kötöttfogású birkózás elmúlt időszakának húzóemberei, a Lőrincz-testvérek és Kiss Balázs is.

Birkózás: Varga legyőzte Törököt, indulhat az Eb-n

Varga Ádám megnyerte a Török Zsolt elleni válogatót, így ő indulhat a kötöttfogású 97 kilogrammosok között az április 8-tól 14-ig tartó bukaresti Európa-bajnokságon.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózás: Kiss Balázs átélte már a poklok poklát is, de mindig feláll a padlóról

Kiss Balázs 34 évesen, negyedik nekifutásra jutott ki az olimpiára, pedig már azt is mondták neki, hagyjon fel az élsporttal. Világbajnok birkózónk azonban nem az a feladós fajta, pláne ha megvan a kellő motivációja. Kezdetben ezt a hamburger jelentette... A Sportkrémnek a kezdetekről, és pályafutása legnagyobb töréseiről is beszélt. 

Birkózó-vb: Akkora könyököst kaptam, hogy leoltották a villanyt – Lőrincz T.

A budapesti birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában Kiss Balázs a bronzmérkőzésen a szerb Mihail Kadzsalával szemben 4:4-re végzett, de utóbbi nagyobb értékű akciója miatt legyőzte őt. Lőrincz Tamás pedig nagy csatában kikapott az orosz Alekszandr Csehirkintől, így ezüstöt szerzett a 77 kilósok között. Az NSO Tv stábja utolsó mérkőzésük után beszélgetett a magyarokkal.

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás ezüstérme záróakkordként

A budapesti birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában Kiss Balázs a bronzmérkőzésen a szerb Mihail Kadzsalával szemben 4:4-re végzett, de utóbbi nagyobb értékű akciója miatt legyőzte őt. Lőrincz Tamás nagy csatában kikapott az orosz Alekszandr Csehirkintől, így ezüstöt szerzett a 77 kilósok között.

Birkózó-vb: Kiss Balázs elpusztíthatatlan, megint bronzmeccses!

Két magyar révén is érdekeltek vagyunk a budapesti birkózó-világbajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján: Lőrincz Tamás délutáni döntője mellett Kiss Balázs a vigaszágon igyekezett kivívni a bronzmérkőzés lehetőségét. Jelentjük, sikerrel tette!

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás döntőbe jutott!

A parádés pénteki nap után utolsó három versenyzőnk is megkezdte szereplését a Papp László Budapest Sportarénában a birkózó-világbajnokságon: Kiss Balázs és Lám Bálint kikapott a nyolc közé kerülésért, azonban Lőrincz Tamás két tükörsima tust követően az üzbég Bilan Nalgievet is legyőzte, és elődöntőbe jutott. Ott pedig az olimpiai és világbajnok dél-koreai Kim Hjon Vut legyőzve bejutott a vasárnap esti fináléba.

Birkózó vb: felhőtlen szórakozás a szőnyeg helyett

Molnár Ferenc „Üvegcipő” című vígjátéka sikerrel fut a József Attila Színházban, előadására az igazgató, egyben a darab főszereplője, Nemcsák Károly meghívta a szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokság „csapatát”.

Birkózó-vb: Sok jót nem tudok mondani a bíráskodásról… – Sike András

Birkózásban nem feltétlenül jók az emlékeink a bíráskodásról, elég ha csak Lőrincz Viktor esetére gondolunk, akitől a riói olimpián elvettek egy bronzérmet... A tatai edzőtáborban arról kérdezte az NSO Tv a budapesti világbajnokságra készülő kötöttfogású birkózóinkat, valamint Sike András szövetségi kapitányt, hogy e téren történt-e változás az elmúlt időszakban. Emellett az a szabálymódosítás is szóba került, miszerint a súlycsoportok versenyei egy- helyett már kétnaposak lesznek.

Birkózó-vb: „Álmodtam már arról, hogy Budapesten fent állok a dobogó tetején”

Október 20-án rajtol a budapesti birkózó-világbajnokság, ám a kötöttfogásúak csak október 25-én lépnek először szőnyegre. Az NSO Tv a tatai edzőtáborban látogatta meg a válogatottat, először Sike András szövetségi kapitány, Korpási Bálint és Lám Bálint beszélt a felkészülésről, valamint a várakozásairól, most Kiss Balázson és Lőrincz Tamáson a sor.

Birkózás: jövő héttől belecsapok a lecsóba – Kiss Balázs

Kisebb térdsérülése miatt egyelőre könnyített edzésmunkát végez Kiss Balázs, a magyar kötöttfogású birkózó-válogatott klasszisa, aki a budapesti világbajnokságra készül.

Kiss Balázs: Életem egyik fő attrakciójára készülök a Papp László-sportarénában!

Kiss Balázson nem fog az idő: a magyar birkózóválogatott világbajnok korelnöke az előző három világversenyén érmet szerzett, erre készül természetesen Budapesten is. (x)