Koronavírus: sportolók vére segíthet a fertőzötteken

A koronavírus-betegségből felgyógyult sportolók ajánlották fel vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez – jelentette be dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a vérplazma-terápiát kifejlesztő OrthoSera Kft. ügyvezetője és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője április 30-án az egyetem budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

NSO-tanóra: Kiss Balázs a konyhában sem ügyetlen – videó

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Ezúttal Kiss Balázs világbajnok birkózón volt a sor, aki nemcsak a szőnyegen, hanem a konyhában is megállja a helyét!

NSO-tanórák – amikor sztárok bújnak a tanárok bőrébe

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Íme, a könnyed stílusú, ám egyben informatív sorozat összes eddigi része egy helyen!

Tokió 2020: Kiss Balázs nem áll le, 38 évesen is ott lenne

A 37 éves Kiss Balázs – bár úgy készült, 2020 nyarán befejezi sportolói pályafutását – teljes motiváltsággal készül tovább a 2021-re halasztott tokiói olimpiára. A BVSC rutinos birkózója otthonában igyekszik megőrizni a formáját, bár tisztában van vele, az idő nem feltétlenül neki és korosztályának kedvez. A sportoló reméli, az irányelvek betartásával közösen minél hamarabb sikerül túljutni a koronavírus jelentette válsághelyzeten.

Birkózás: szabadulószobában járt három világbajnokunk

A napokban szabadult Lőrincz Tamás, Kiss Balázs és Korpási Bálint. Nem, három birkózó-világbajnokunk természetesen semmi törvénybe ütközőt nem tett, hiszen a szőnyegen kívül is példamutató sportemberek – pusztán arról van szó, hogy sikerrel kijutottak az egyik budapesti szabadulószobából. 

Birkózó-vb: megvan az első kvóta, Lőrincz Viktor már döntős

Az olimpiai súlycsoportok küzdelmei is megkezdődtek a kazah fővárosban, a néhai Asztanából lett Nur-Szultanban zajló kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Kötöttfogásúink közül a második napon Lőrincz Viktor, Kiss Balázs és Krasznai Máté lépett szőnyegre a délelőtti programban. Lőrincz egészen a döntőig menetelt, így ő szállította a magyar birkózóküldöttség első olimpiai kvótáját. Kiss és Krasznai azonban búcsúzott a helyi jégkorongcsapat, az orosz bázisú szuperligában (KHL) szereplő Barisz Asztana monumentális arénájában rendezett viadaltól.

EJ: Kiss és a kenu páros is döntős 1000 méteren, Kammererék kiestek

Kiss Tamás és az ugyancsak kenus Kiss Balázs, Dóri Bence duó bejutott a döntőbe a minszki Európai Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban. A kajakos Kammerer Zoltán, Gál Péter István páros ugyanakkor búcsúzott.

Birkózás: versenyzők kerültek fontos pozíciókba

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) május 31-i tisztújító közgyűlésén megválasztott elnöksége pénteken megtartotta első ülését. A két hete egyhangúan újraválasztott Németh Szilárd elnök javaslatára az ügyvezető alelnök ismét Bacsa Péter lett, aki bekerült az intézőbizottságba is. Érdekesség, hogy ugyanebben a hétfős grémiumban helyet kapott a tavalyi budapesti világbajnokságon aranyérmes, összesen kétszeres vb- és Eb-győztes, olimpiai ötödik Bácsi Péter, s ő vezeti a szakmai bizottságot is.

Birkózás: a Lőrincz testvérek és Kiss az Európai Játékokon

Az április Európa-bajnoksággal ellentétben a júniusi Európai Játékokon szőnyegre lépnek majd a magyar kötöttfogású birkózás elmúlt időszakának húzóemberei, a Lőrincz-testvérek és Kiss Balázs is.

Birkózás: Varga legyőzte Törököt, indulhat az Eb-n

Varga Ádám megnyerte a Török Zsolt elleni válogatót, így ő indulhat a kötöttfogású 97 kilogrammosok között az április 8-tól 14-ig tartó bukaresti Európa-bajnokságon.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózás: Kiss Balázs átélte már a poklok poklát is, de mindig feláll a padlóról

Kiss Balázs 34 évesen, negyedik nekifutásra jutott ki az olimpiára, pedig már azt is mondták neki, hagyjon fel az élsporttal. Világbajnok birkózónk azonban nem az a feladós fajta, pláne ha megvan a kellő motivációja. Kezdetben ezt a hamburger jelentette... A Sportkrémnek a kezdetekről, és pályafutása legnagyobb töréseiről is beszélt. 

Birkózó-vb: Akkora könyököst kaptam, hogy leoltották a villanyt – Lőrincz T.

A budapesti birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában Kiss Balázs a bronzmérkőzésen a szerb Mihail Kadzsalával szemben 4:4-re végzett, de utóbbi nagyobb értékű akciója miatt legyőzte őt. Lőrincz Tamás pedig nagy csatában kikapott az orosz Alekszandr Csehirkintől, így ezüstöt szerzett a 77 kilósok között. Az NSO Tv stábja utolsó mérkőzésük után beszélgetett a magyarokkal.

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás ezüstérme záróakkordként

A budapesti birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában Kiss Balázs a bronzmérkőzésen a szerb Mihail Kadzsalával szemben 4:4-re végzett, de utóbbi nagyobb értékű akciója miatt legyőzte őt. Lőrincz Tamás nagy csatában kikapott az orosz Alekszandr Csehirkintől, így ezüstöt szerzett a 77 kilósok között.

Birkózó-vb: Kiss Balázs elpusztíthatatlan, megint bronzmeccses!

Két magyar révén is érdekeltek vagyunk a budapesti birkózó-világbajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján: Lőrincz Tamás délutáni döntője mellett Kiss Balázs a vigaszágon igyekezett kivívni a bronzmérkőzés lehetőségét. Jelentjük, sikerrel tette!

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás döntőbe jutott!

A parádés pénteki nap után utolsó három versenyzőnk is megkezdte szereplését a Papp László Budapest Sportarénában a birkózó-világbajnokságon: Kiss Balázs és Lám Bálint kikapott a nyolc közé kerülésért, azonban Lőrincz Tamás két tükörsima tust követően az üzbég Bilan Nalgievet is legyőzte, és elődöntőbe jutott. Ott pedig az olimpiai és világbajnok dél-koreai Kim Hjon Vut legyőzve bejutott a vasárnap esti fináléba.

Birkózó vb: felhőtlen szórakozás a szőnyeg helyett

Molnár Ferenc „Üvegcipő” című vígjátéka sikerrel fut a József Attila Színházban, előadására az igazgató, egyben a darab főszereplője, Nemcsák Károly meghívta a szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokság „csapatát”.