Kézi: Még néhány évig játszom – Görbicz készül a civil életre is

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ). Az eseményen a küldöttek elfogadták a szövetség új alapszabályát, valamint elnökségi taggá választották Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót. Az NSO Tv videóján megmutatjuk, hogyan folyt le a szavazás, illetve beszélgettünk Kocsis Máté mellett Kirsner Erikával és Görbicz Anitával is – a Győr játékosának a jövője is szóba került.

Kézi: Nagy László, Görbicz és Kirsner MKSZ-elnökségi tag lett

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ). Az eseményen a küldöttek elfogadták a szövetség új alapszabályát, valamint elnökségi taggá választották Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót – tájékoztatott a keziszovetseg.hu.

Kézi: „Évszázadonként egyszer van olyan lehetőség, mint a váci akadémia építése”

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerint évszázadonként egyszer adódik olyan lehetőség egy város és egy sportág életében, mint a váci Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) építése.

Női kézi: Tóth Tímea és Kirsner Erika arannyal búcsúzott

A Vácon megrendezett DVSC II–Göd (26–38) mérkőzésen búcsúzott el aktív játékos-pályafutásától Tóth Tímea és Kirsner Erika. A női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában bajnokként záró gödiek két erősségét a találkozó előtt köszöntötték.

Női kézilabda KEK: a nevezési díjat is már átutalta a Vác

A női kézilabda KEK-ben a nyolc közé jutás miatt anyagi gondokkal küzdő Váci NKSE csapata a csütörtöki határidőig átutalta az európai szövetségnek az Issy Paris elleni negyeddöntő 750 eurós nevezési díját.

Videó: a Fradi és a Győr is segített a váci kéziseken

Igen nehéz helyzetben van a váci női kézilabdaklub, ugyanis felvetődött, hogy az anyagi gondokkal küzdő csapat nem tud elutazni Párizsba, ahol március 15-én játsszák a KEK negyeddöntőjének visszavágóját. Kirsner Erika, a Váci NKSE elnöke saját pénzét is feláldozta az ügy érdekében, és az NSO Tv-nek azt is elárulta, hogy a Fradi, a Győr is segített, de még Finnországból is érkezett adomány. Az együttes biztosan elutazik a francia fővárosba.

Női kézi KEK: a repjegyekre már összejött a pénz a Vácnak

Valamelyest javulni látszik az Issy Paris elleni KEK-negyeddöntőre készülő váci női kézilabdacsapat anyagi helyzete. A Franciaországba szóló repülőjegyeket már meg tudta venni Kirsner Erika klubelnök, de további segítségre van szükség.

Női kézi KEK: Kirsner Erika a saját nevére venne fel hitelt

Kirsner Erika, a Váci NKSE klubvezetője nem akarja kölcsönökkel terhelni az egyesület büdzséjét a női kézilabda KEK-negyeddöntő mérkőzései miatt, ha nem kapnak gyorssegélyt, a vezető a saját nevére vesz fel kölcsönt. Kirsner a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: nem teheti meg a váci szurkolókkal, hogy feladja a pályaválasztói jogot, ugyanakkor nem kíván a játékosok fizetéséhez sem nyúlni.

Kézilabda: a szövetség gyors segítséget nyújt a váciaknak

A Magyar Kézilabda-szövetség szerdai ülésén úgy határozott, hogy „a műhelytámogatás gyorsított kifizetésével igyekszik segíteni a nehéz helyzetben lévő Váci NKSE női csapatát”. A váciaknak azért van szükségük a támogatásra, hogy el tudjanak utazni Párizsba a KEK-negyeddöntő idegenbeli mérkőzésére.

Női kézi: egy szurkoló 160 ezer forintot ajánlott fel a váciaknak

A Váci NKSE női kézilabdacsapata mindent elkövet annak érdekében, hogy a csapat lejátssza az Issy Paris elleni KEK-negyeddöntőjét. A klubnak egyelőre nincs pénze a franciaországi utazásra, az önkormányzat segítségét kéri. De olyan szurkoló is volt, aki komoly összeggel támogatta a váci folytatást.

Női kézi KEK: a város és a szponzorok segítségét kéri a Vác

A Váci NKSE női kézilabdacsapata nagy bravúrt végrehajtva jutott be a KEK negyeddöntőjébe, ahol a francia Issy Paris lesz az ellenfele. Kirsner Erika, a Váci NKSE elnöke a párharccal kapcsolatban kéréssel fordul a városvezetők és a szponzorok felé, ugyanis a pillanatnyi helyzet szerint nem tudnak elutazni az idegenbeli meccsre.

Női kézilabda: Kirsner Erika játékba áll, a Vácban folytatja

Ismét játékba áll Kirsner Erika: az FTC és a Hypo NÖ volt kézilabdázója ugyan 2010 nyarán befejezte (elvileg) pályafutását, de most játékengedélyt kért és kapott számára a Vác csapata - értesült a Nemzeti Sport.

Prokop kettős győzelemre, Kirsner nehéz párharcra számít a Győr ellen

A Győri Audi ETO KC és az osztrák Hypo NÖ hasonló terveket sző a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanis mindkét csapat javítani szeretne tavalyi eredményén. A győriek az előző szezonban az elődöntőben, míg Németh András tanítványai a döntőben maradtak alul az orosz Zvezda Zvenyigoroddal szemben. Az biztos, hogy a javítás csak az egyik gárdának sikerülhet, mert vasárnap egymással találkozik a két csapat. Az osztrákok magyar szélsője, Kirsner Erika a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy úgy érzi, tavaly óta sokkal jobban összeállt csapatuk, így nem lehet más céljuk, mint a végső győzelem.

Kirsner Erika marad a Hypóban, Bódi Bernadett hazatér Békéscsabára

A játékospiac legfrissebb híre: a válogatott idegenlégiósok közül Kirsner Erika balszélső újabb egy évvel meghosszabbította szerződését az osztrák Hypo NÖ-vel, míg Bódi Bernadett jobbszélső nem élt a dán Randersben a kettő plusz egy éves szerződés opciójával, vagyis a plusz egy évet nem tölti le, hanem 2010 nyaráig a Békéscsabába igazolt.

Egyelőre még nagy a bizonytalanság az osztrák Hypónál

A női BL legutóbbi fordulójában vereséget szenvedett a Hypo NÖ a montenegrói Podgorica (Zsiga Gyula edző és Kindl Gabriella csapata) csarnokában. A szünetben még négy góllal vezettek a vendégek (13–17), ám a második félidőben csak nyolc gólt dobtak (26–25). A fiaskó okairól Németh András, az osztrák sztáregyüttes trénere beszélt.

Kézilabda, női BL: a Zvenyigorod Európa trónján

Nem sikerült ötödször is megnyernie a női kézilabda Bajnokok Ligáját Németh András csapatának, a Hypo Niederösterreichnek: a bécsújhelyiek hazai pályán kaptak ki a Győrt is kiejtő Zvezda Zvenyigorodtól.

Újra összecsap a Hypo a világbajnokokkal felálló Zvenyigoroddal

A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a Hypo NÖ az orosz Zvezda Zvenyigoroddal csap össze szombaton délután 3 órakor. Tóth Tímea és Kirsner Erika csapata a középdöntőben már kétszer legyőzte finálébeli ellenfelét, amelyben számos orosz világbajnok sportoló játszik.

Drámai végjáték és trónfosztás a Népligetben, bajnok a Ferencváros

A női kézilabda bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában, ott is a végjátékban dőlt el az aranyérem sorsa. A Budapest Bank-FTC hihetetlen izgalmak közepette, egyetlen találattal múlta felül a Győri Audi ETO KC-t. Bár a második félidő elején tetemes hátrányba került, a hajrában a padlóról felállva fordított a fővárosi alakulat.