Ahogy mi megéltük: Oslótól 100 kilométerre a rádió elhallgatott. El kellett hallgatnia

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 40. részben Kocsmár-Tóth István idézi fel 2015 novemberét, és az egyáltalán nem felhőtlen utat a Norvégia–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre.  

Király Gábor: bravúr a Milan ellen, a norvégiai reflex, főhajtás búcsúzáskor

Számtalan olyan pillanat adódik egy sportoló karrierjében, amelyre évek múlva is tisztán emlékszik – vagy azért, mert nagyon kedves a számára, vagy azért, mert még mindig szégyelli magát érte. Ezekre a pillanatokra, ezekre a „legekre” fókuszáltunk most Király Gáborral, és igyekeztünk egy-egy videóval vagy képpel is segíteni az emlékezést.

Játékossors: Számomra is érdekes volt, hogy egy-egy ember mit gondol rólam – Király

Szombaton 19 órától az M4 Sporton mutatják be a magyar labdarúgó-válogatottban 108 szereplésével holtversenyben rekorder Király Gábor 26 éves pályafutásáról szóló dokumentumfilmet.

Videó: film készült Király Gábor pályafutásáról

„Film készült a pályafutásomról” – adta hírül Király Gábor a hivatalos Facebook-oldalán. A 108-szoros válogatott kapusról készült alkotásban többek közt korábbi csapattársai és edzői is beszélnek arról, milyen volt Király Gábor a pályán és azon kívül. A filmet szombaton 19.15 órakor mutatják be az M4 Sporton – íme, az előzetese!

Válogatott: otthoni körülmények között „játszotta újra” Király az osztrák–magyart

Király Gábor, 108-szoros magyar válogatott labdarúgó otthoni körülmények között „játszotta újra” a 2016-os, Ausztria ellen 2–0-ra megnyert Európa-bajnoki mérkőzést. A 2019-ben visszavonult kapus ezzel a videóval próbálta felhívni az emberek figyelmét arra, hogy maradjanak otthon a koronavírus-járvány idején.

Búcsú a Berbatov, Villa, Eto'o csatártriótól

Mint minden évben, most is elkészítettük rendes számadásunkat a visszavonult labdarúgókról, akik sajnos még most sem jelzik nekünk írásban, hogy szögre akasztották a cipőjüket, kesztyűjüket vagy pénzeszsákjukat, így napokon át nekünk kell őket megkeresgetnünk az interneten. Ezúttal két részben tálaljuk önöknek találatainkat, két álomcsapattal és a szokásos „pályákra futottak még” sorokkal. Ma a B-jelű Visszavonult Álomcsapattal kezdünk.

Tárgyalás, előadás, klubvezetés – Király Gábor tanulja az új életét

Tárgyalás, előadás, klubvezetés – a 108-szoros válogatott kapus a futballt abbahagyta, ugyanakkor a mindennapjai továbbra is nagyon pörgősek.

Eb 2020: képpel emlékezett meg az UEFA Király rekordjáról

Képpel emlékezett meg Twitter-oldalán az Európai Labdarúgó-szövetség Király Gáborról, a 108-szoros magyar válogatott labdarúgóról, aki az Európa-bajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosa – ezt a tényt idézte az UEFA hivatalos oldala.

Magyar futballkörkép a Puskás Arénában

Az új Puskás Aréna számos látványos részlete közül eddig kevés figyelmet kapott a maga nemében különleges fotógyűjtemény, amely szinte teljes egészében betakarja az úgynevezett skyboxok, az exkluzív páholyok mögötti folyosó falát. A magyar labdarúgás története elevenedik itt meg, száznál is több, egységes stílusban újraalkotott fényképen, közülük jó néhányat ezúton mutatunk be olvasóinknak – a magyar sajtóban elsőként.

Válogatott: 108! – Dzsudzsák beérte Királyt az örökrangsor élén

Irákliótól Amszterdamon, Helsinkin, Bukaresten és Lyonon át Cardiffig – összegyűjtöttük a legfőbb állomásokat Dzsudzsák Balázs rekordot jelentő válogatott karrierjéből. A magyar válogatott csapatkapitánya Wales ellen a 108. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, beérve az eddigi csúcstartó Király Gábort.

Kép: Király Gábor Bundesliga-csapatot látogatott meg

A profi labdarúgástól az idén nyáron visszavonuló Király Gábor a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusennél tett látogatást – számolt be róla a klub a hivatalos Twitter-oldalán.

Szombathely: a Hertha delegációja látogatott a Király Sportlétesítménybe

A Hertha labdarúgócsapatának delegációja, Michael Preetz sportigazgató, Nello Di Martino segédedző, valamint Petry Zsolt kapusedző meglátogatta a szombathelyi Király Sportlétesítményt.

Pogba, Piqué, Torres, Götze, Kaká – nem Neymar lenne az első nagy visszatérő

Mint beszámoltunk róla, spanyol lapértesülések szerint Neymar megegyezett az FC Barcelonával, így ha a katalánok a PSG-vel is dűlőre jutnak, visszaszerzik korábbi támadójukat. Ennek apropóján körbelestünk a nagy visszatérők között. A lista a teljesség igénye nélkül készült.

Kép: a Liu testvéreket is vendégül látta Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadást abból az alkalomból, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. A meghívottak között a politikusokon, művészeken és tudósokon kívül a hazai sportélet szereplői is jelen voltak, így többek között a Liu testvérek edzőikkel, valamint az eseményről készült videó alapján Vincze Ottó, Görbicz Anita, Király Gábor, Nagy László és Mocsai Lajos.

Szombathely: Király cáfolja, hogy polgármesterjelölt lenne

Király Gábor a saját honlapján megjelentetett rövid közleményben cáfolja, hogy indul az őszi, szombathelyi polgármester-választáson.

Szombathely: Király Gábor lehet a Fidesz polgármesterjelöltje – sajtóhír

Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson, értesült a 24.hu portál, amely szerint végleges döntés még egyik oldalról sem született.

Válogatott: Dzsudzsák az örökranglista második helyén

Dzsudzsák Balázs kedden a 102. mérkőzését játszotta az A-válogatottban, ezzel megelőzte Bozsik Józsefet, így egyedül áll a válogatottbeli szereplés örökranglista második helyén.

Játékossors: Orbán Viktor levelet írt Király Gábornak

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke gratulált a pályafutásomhoz – írja hivatalos honlapján a visszavonulását nemrégiben bejelentő Király Gábor.

Hertha: Király Gábort várják az öregfiúkcsapatba – kép

A berlini klub vezetősége is elbúcsúzott a pályafutását befejező Király Gábortól, aki 1997 és 2004 között 198 bajnokin lépett pályára a Bundesliga-csapatban.

„Védett és szórakoztatott” – Mackógabi, a magyar El Loco

Szerdán, 43 éves korában bejelentette visszavonulását a Haladás 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor, aki hosszú, 26 esztendőt felölelő pályafutása során sokáig az első számú magyar kapusnak számított. Alábbi szubjektív és az NSO hasábjain némiképp szokatlan összeállításunkban szerkesztőségünk tagjait arra kértük, idézzék fel első emléküket, legemlékezetesebb pillanatukat a kapussal kapcsolatban.