Kép: Király Gábor Bundesliga-csapatot látogatott meg

A profi labdarúgástól az idén nyáron visszavonuló Király Gábor a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusennél tett látogatást – számolt be róla a klub a hivatalos Twitter-oldalán.

Szombathely: a Hertha delegációja látogatott a Király Sportlétesítménybe

A Hertha labdarúgócsapatának delegációja, Michael Preetz sportigazgató, Nello Di Martino segédedző, valamint Petry Zsolt kapusedző meglátogatta a szombathelyi Király Sportlétesítményt.

Pogba, Piqué, Torres, Götze, Kaká – nem Neymar lenne az első nagy visszatérő

Mint beszámoltunk róla, spanyol lapértesülések szerint Neymar megegyezett az FC Barcelonával, így ha a katalánok a PSG-vel is dűlőre jutnak, visszaszerzik korábbi támadójukat. Ennek apropóján körbelestünk a nagy visszatérők között. A lista a teljesség igénye nélkül készült.

Kép: a Liu testvéreket is vendégül látta Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadást abból az alkalomból, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. A meghívottak között a politikusokon, művészeken és tudósokon kívül a hazai sportélet szereplői is jelen voltak, így többek között a Liu testvérek edzőikkel, valamint az eseményről készült videó alapján Vincze Ottó, Görbicz Anita, Király Gábor, Nagy László és Mocsai Lajos.

Szombathely: Király cáfolja, hogy polgármesterjelölt lenne

Király Gábor a saját honlapján megjelentetett rövid közleményben cáfolja, hogy indul az őszi, szombathelyi polgármester-választáson.

Szombathely: Király Gábor lehet a Fidesz polgármesterjelöltje – sajtóhír

Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson, értesült a 24.hu portál, amely szerint végleges döntés még egyik oldalról sem született.

Válogatott: Dzsudzsák az örökranglista második helyén

Dzsudzsák Balázs kedden a 102. mérkőzését játszotta az A-válogatottban, ezzel megelőzte Bozsik Józsefet, így egyedül áll a válogatottbeli szereplés örökranglista második helyén.

Játékossors: Orbán Viktor levelet írt Király Gábornak

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke gratulált a pályafutásomhoz – írja hivatalos honlapján a visszavonulását nemrégiben bejelentő Király Gábor.

Hertha: Király Gábort várják az öregfiúkcsapatba – kép

A berlini klub vezetősége is elbúcsúzott a pályafutását befejező Király Gábortól, aki 1997 és 2004 között 198 bajnokin lépett pályára a Bundesliga-csapatban.

„Védett és szórakoztatott” – Mackógabi, a magyar El Loco

Szerdán, 43 éves korában bejelentette visszavonulását a Haladás 108-szoros válogatott kapusa, Király Gábor, aki hosszú, 26 esztendőt felölelő pályafutása során sokáig az első számú magyar kapusnak számított. Alábbi szubjektív és az NSO hasábjain némiképp szokatlan összeállításunkban szerkesztőségünk tagjait arra kértük, idézzék fel első emléküket, legemlékezetesebb pillanatukat a kapussal kapcsolatban.

Haladás: „Egy évvel ezelőtt könyörögtem Királynak, fejezze be a futballt”

Mint arról beszámoltunk, huszonöt évvel az első NB I-es mérkőzése után Király Gábor abbahagyja a profi futballt. A 43 éves, 108-szoros magyar válogatott kapus kapcsán Hegedűs Péter, a Haladás korábbi legendás kapuvédője a Nemzeti Sportnak elárulta, egy évvel ezelőtt valósággal könyörgött Királynak, hogy fejezze be a pályafutását…

Galéria: volt miből válogatni – Király Gábor pályafutása képekben

A visszavonulását bejelentő Király Gábor hosszú karrierje során – saját bevallása szerint – 882 mérkőzésen lépett pályára, s noha a Nemzeti Sport fotósai mindegyiken nem is lehettek ott, azért így is volt miből válogatni, amikor a pályafutását bemutató képgalériát állítottuk össze.

Játékossors: a legidősebb, az Eb-hős, a mackónadrágos – így búcsúzik Európa Királytól

Mint arról beszámoltunk, szerda délután bejelentette a visszavonulását Király Gábor, a Haladás 43 éves, 108-szoros magyar válogatott kapusa. A szombathelyiek ikonjának bejelentéséről Európa-szerte beszámoltak, a reakciókból válogattunk.

Haladás: itt a vége – Király Gábor visszavonul!

Befejezi a profi labdarúgást Király Gábor, az NB I-től búcsúzó Haladás kapusa – adta hírül saját honlapján a rutinos futballista.

Crystal Palace: 15 év után távozik Király volt helyettese

A Crystal Palace hivatalos honlapján közölte, 15 év után az idény végén távozik a klubtól Julian Speroni, aki még 2004 nyarán igazolt az akkor frissen feljutó csapathoz a skót Dundee FC-től. Speronit négyszer választották meg az évad Palace-játékosának, egyedülálló módon 2008 és 2010 között háromszor, majd 2014-ben ismét. A 39 éves kapus egyelőre nem árulta el, hogy folytatja-e pályafutását, vagy visszavonul.

Király Gábor a szögletből kapott gólról: Nem értem el a labdát

A labdarúgó NB I 31. fordulójára visszatekintő cikkünkben fókuszban a Paksi FC szögletből szerzett gólja, de szó lesz a Petrjak-ügyről, a diósgyőri Márkvárt Dávid nagy góljáról és a dühös MTK-szurkolókról is.

NB I: Felébredtünk, amikor betalált a Kisvárda – Király Gábor

A Haladás hátrányból fordítva nyert 2–1-re a Kisvárda ellen, az NB I-ben való bennmaradás szempontjából fontos mérkőzésen. Az NSO Tv-nek Király Gábor, Priskin Tamás, illetve Horváth Zoltán értékelt.

FFT: az a 24 évvel ezelőtti kiállítás – amikor a Király meztelen

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal Király Gábor 24 évvel ezelőtti kiállítását eleveníti fel.

MLSZ: a fellebbviteli bizottság Királynak adott igazat, nem káromkodott

A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtöki ülésén megállapította, Király Gábor, a Haladás 43 éves kapusa nem szidta a játékvezetőt a Ferencváros elleni bajnokin, így játszhat csapata soron következő mérkőzésén – számolt be róla Király Gábor a hivatalos honlapján.