?>
Videó: amikor Kiprich laza sarkalásától lefordult a holland kommentátor

A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Az „időgép” 1993-ba repít vissza, mai főszereplőnk Kiprich József.

NB II: korszakos tehetségek, akik alacsonyabb osztályban bizonyítottak

A szombaton kezdődő bajnoki küzdelmeket felvezető sorozatunk első részében olyan korszakos egyéniségekről írunk, akik alacsonyabb osztályban bizonyítottak, holott még az élvonalban is megállták volna a helyüket.

Puskást és Ladinszkyt „kitiltották” Athénból a tábornokok

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. LASSAN-LASSAN A VÉGÉRE ÉRŐ SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

Ahogy mi megéltük: „Magyar–szovjet 0–6… Sohasem éreztem magam annyira egyedül!”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. Vasárnap egyik olvasónk történetét osztjuk meg, dr. Nagy Zoltán a magyar labdarúgó-válogatott 1984–1986-os sikereit és kudarcait eleveníti fel, ahogy ő megélte.

Kiprich József: tökéletes becserélés és a furcsa szamárhátra pattanás

Hetvenszer szerepelt a válogatottban, ott volt az utolsó világbajnokságon, melyen a magyar csapat szerepelt, a holland Feyenoord szurkolói pedig ma is imádják. Kiprich József az utóbbi évtizedek egyik legjobb magyar csatára volt, számtalan emlékezetes mérkőzés fűződik a nevéhez, de Hollandiában egy újságíró kedvéért számárhátra is pattant. Most a legkedvesebb sztorijait eleveníti fel.

Feyenoord: 40 oldalas különszám a „tatabányai varázsló” tiszteletére

Kiprich József remek rotterdami pályafutásának emlékére az FSV De Feijenoorder, a Feyenoord 1931-ben alapított, Hollandia legnagyobb szurkolói egyesülete a búcsúmeccse 25. évfordulójára egy 40 oldalas különszámot adott ki, amelyben a klublegendaként tisztelt Kipu játékostársai, volt edzője, szakírók vallanak a magyar középcsatárról – számolt be róla dr. Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete, aki elsőként vehette át a példányt.

A magyar „válogatott”, amely zavarba ejtette egész Uruguayt

Megdöbbentő bonyodalom övezte a legutóbbi uruguayi–magyar találkozót: tizenkilenc évvel ezelőtt a montevideói közönség Magyarország válogatottját várta – egészen mást kapott. Egy abszurd mérkőzés zavarba ejtő részletei – a Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban indított sorozatunk negyedik részében.

Magyar–szlovák: győzelmet várnak korábbi válogatottjaink

A Nemzeti Sport korábbi válogatott labdarúgók véleményét is megkérdezte: mit várnak a hétfő esti Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtezőtől?

Könyvbemutató: Kiprich, Plotár, Vincze – Mesterhármas

A legendás Kiprich József, Plotár Gyula, Vincze István csatártrióról írt könyvet Müller Zoltán, aki némi túlzással és Real Madrid-szeretettel felvértezve a korábbi Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Karim Benzema hármashoz hasonlította a tatabányai kedvenceket. A Mesterhármas a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nagy Béla programjának támogatásával jelent meg, a könyv bemutatóján pedig lehetőségünk nyílt beszélgetni a szerzővel, Kiprich Dániel társszerzővel és Vincze Istvánnal, a csatártrió egyik tagjával.

Edzősors: Feyenoord helyett Felsőgalla – Kiprich József már nem vágyik holland karrierre

A hetvenszeres válogatott csatár a Komárom–Esztergom megyei másodosztályban dolgozik, s hiába hívják, már nem vágyik vissza Hollandiába, jól érzi magát itthon.

Válogatott: eddig hat a magyar rekord, legutóbb kettő is elég volt

Csütörtökön újra nekiveselkedik a magyar labdarúgó-válogatott, hogy kiharcolja a helyét a (részben hazai rendezésű) Európa-bajnokságon. Eddig ez háromszor sikerült a mieinknek – most a korábbi selejtezőket elevenítettük fel, kiemelve a legeredményesebb magyar gólszerzőket. Eddig hat találat a rekord a kvalifikációs sorozatok történetében, de az előző kiírásban már két góllal is elsőként lehetett végezni, és ezzel együtt kijutottak a mieink. Vajon ezúttal ki lesz a magyar mesterlövész?

Ruud Gullit: Kiprich kultikus figura, legendás csatár

Talán nem ostobaság kijelenteni, hogy a teqball által Luxemburgban felsorakoztatott sok világnagyság közül is kiemelkedően a legjobb futballista volt az aranylabdás, Európa-bajnok, kétszeres BEK-győztes Ruud Gullit, aki exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

NS Hosszabbítás: „Kipricset” hívják Rotterdamba, de Kiprich Tatabányán marad

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő mellékletből ajánljuk.

Megyei foci: csapatával mesét ír a 70-szeres válogatott

Tizenkét forduló után is százszázalékos Kiprich József csapata, a Vértesszőlős a Komárom-Esztergom megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában.

NB III: Kiprichet megkeresték, visszatérhet Tatabányára

Kiprich József, a labdarúgó NB III-ban szereplő Tatabánya FC korábbi játékosa és vezetőedzője a kemma.hu-nak elismerte, megkeresték a klubtól és nem zárható ki, hogy visszatér a csapathoz.

Sallói önmaga számára is futballtörténelemmé tette a napot

Az idei labdarúgó Európa-bajnokság résztvevői közül Ukrajna ellen egyelőre százszázalékos a mieink mérlege: két mérkőzést vívtunk, mindkettőt 1992-ben, az elsőt Ungváron 3–1-re, a másodikat Nyíregyházán 2–1-re nyertük meg. Az első történelmi alkalom volt: a frissen önállóvá váló Ukrajna nemzeti csapata 1992. április 29-én a története első válogatott mérkőzését vívta. Erre emlékezünk most, nézzük kezdésként a gólokat!

„Öt éve Maradona, most pedig Nyilasi és Kiprich játszott a prímhegedűn”

Győzelmi kalandozásaink két nappal ezelőtti epizódjában egy olyan 3–0-s diadalt elevenítettünk fel, amellyel a magyar labdarúgó-válogatott tulajdonképpen elkezdte a menetelését az aktuális világbajnokság (1982) felé vezető úton. Ezúttal egy olyan nagyszerű 3–0-s győzelemre emlékezünk, amellyel a mieink konkrétan kivívták a részvételt az egy évvel később esedékes vb-re (1986). Mindkét siker idegenben született, az előbbi Valenciában, az utóbbi Bécsben.

Hajrá, foci!: Feyenoord helyett megye I - Kiprich kényszerpályán

Ismét az újságosoknál a Hajrá, Foci! legújabb kiadványa, amelyben tájékozódhatnak az amatőr megyei labdarúgás csapatainak eredményeiről, klubéletéről, kiegészülve a megyei ifjúsági bajnokság, a Budapest-bajnokság és a női labdarúgás eredményeivel. Az állandó rovatok mellett hetente színes, érdekes cikkek, háttéranyagok és interjúk olvashatók a lapban, amely minden szerdán 295 forintért megvásárolható az újságárusoknál.

Détári és a bécsi csoda – ma 30 éve, hogy kijutottunk a vb-re

Volt egyszer egy csapat, avagy harminc éve annak, hogy a magyar válogatott Détári Lajos és Kiprich József góljaival három nullára nyert Ausztriában, és kijutott a mexikói világbajnokságra. Az évforduló alkalmából Détári Lajos interjút adott a Nemzeti Sportnak.

Sportkrém: Kiprich tiszteletére bőgettek a holland motorosok

Sportkrém: a Nemzeti Sport vasárnapi mellékletéből ajánljuk.