Úszás: Sokat tudok még fejlődni – Kapás Boglárka

Elhagyva a gyorsúszást, kizárólag a pillangóra koncentrálva készülhet fel a jövő évi olimpiára Kapás Boglárka, aki 200 méter pillangón világbajnok lett a múlt héten a dél-koreai Kvangdzsuban.

Újpest: Kapás Boglárka is kiállt a hagyományos címer mellett

Az Újpest FC a Puskás Akadémia elleni NB I-es idénynyitón látta volna vendégül a Kvangdzsuban 200 pillangón világbajnoki címet nyerő Kapás Boglárkát. Az UTE sportolója megköszönte a meghívást, ám megjelenése feltételeként a hagyományos klubcímer használatát kötötte.

Vizes vb: Jöhet az izompakolás, de nem visszük túlzásba – Kapás Boglárka

Hazaérkezett a kvangdzsui világbajnokságról a magyar úszóválogatott. A döntősöket és világbajnokokat a Duna Arénában köszöntötték a családtagok, barátok és természetesen a sajtó képviselői. Ott járt az NSO Tv stábja is, és beszélgettünk Kapás Boglárkával, aki mesélt nekünk a hihetetlen futamáról, izompakolásról és elárulta, mit fog csinálni először, amikor hazaér.

Úszás: Sós Csaba nem elégedetlen minden idők 2. legjobb vb-szereplése után

Minden idők második legeredményesebb világbajnoki szereplésével zártak a magyar medencés úszók a dél-koreai Kvangdzsuban, ahol négy aranyérmet nyertek. Sós Csaba, a magyar úszók szövetségi kapitánya elmondta, nem lehet elégedetlen a válogatottal.

Vizes vb: Magyarország a 3. helyen zárt az uszodai éremtáblán

Hosszú Katinka (2), Kapás Boglárka, Milák Kristóf, valamint a nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf aranyérmének köszönhetően a magyar küldöttség az ötödik helyet szerezte meg a kvangdzsui vizes világbajnokság összesített éremtábláján, míg a medencés úszóversenyek tabelláján az Egyesült Államok és Ausztrália mögött Magyarország a harmadik legeredményesebb nemzet lett!

Vizes vb: Ezzel az alkattal nagyjából a maximumnál járok – Kapás

Önmagát is meglepve világbajnoki aranyérmet szerzett 200 pillangón Kapás Boglárka – egy évvel az Európa-bajnoki címe után nagyon úgy néz ki, máris fényesebb karriert fut be pillangózóként, mint a korábbi másfél évtizedben gyorsúszóként. 

Vizes vb: ezzel a hajrával nyert 200 pillangón Kapás – videó

Mint beszámoltunk róla, Kapás Boglárka világbajnoki címet szerzett 200 méteres pillangóúszásban a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján. Az első vb-aranyát egyéni csúccsal elérő magyar még a negyedik helyen fordult rá az utolsó ötvenre, azonban nagy hajrával mindenki előtt csapott be a célba. Nézzék vissza a versenyt!

Vizes vb: Eléggé hihetetlen, hogy ez megtörtént velem – Kapás

Mint beszámoltunk róla, Kapás Boglárka világbajnoki címet szerzett 200 méteres pillangóúszásban a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján. Az egyéni csúcsot elérő magyar versenyző kissé hitetlenkedve vette tudomásul, hogy győzött, és azt is megjegyezte, szerinte elég lassú volt az egész mezőny.

Vizes vb: Kapás hatalmas úszással nyert 200 pillangón

Kapás Boglárka az első, Szilágyi Liliána a hatodik helyen végzett 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján.

A 200 pillangó magyar szám lett Kvangdzsuban: Kapás hatalmas úszással világbajnok

Kapás Boglárka világbajnoki címet szerzett a kvangdzsui vizes világbajnokság női 200 méteres pillangóúszásának döntőjében, ugyanitt Szilágyi Liliána a hatodik lett. Németh Nándor 100 gyorson új magyar csúccsal szintén a hatodik lett, ahogyan a nap zárásaként a női 4x200-as gyorsváltónk is. Telegdy Ádám – a változatosság jegyében – a hatodik legjobb idővel döntőbe jutott 200 háton.

Vizes vb: Kapás a 3., Szilágyi a 4. idővel döntős 200 pillangón

Kapás Boglárka 2:07.33 perces idővel, Szilágyi Liliána pedig 2:07.83-mal jutott be a kvangdzsui vizes világbajnokság női 200 méteres pillangóúszásának döntőjébe.

Milák Kristóf világcsúccsal világbajnok 200 méter pillangón

Jegyezzék meg a nevet, ha eddig nem tették: Milák Kristóf. A 19 éves magyar úszó 78 századdal megdöntötte Michael Phelps 2009-ben felállított világcsúcsát, és természetesen világbajnok lett férfi 200 méter pillangón a kvangdzsui vizes vb-n. Ugyanebben a számban Kenderesi Tamás a nyolcadik helyen ért célba. Németh Nándor nem kis bravúrral döntőbe jutott 100 m gyorson, méghozzá a 7. idővel. Női 200 méter pillangón Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is finalista. Cseh Lászlónak viszont nem sikerült a döntőbe jutás 200 méter vegyesen. 

Vizes vb: Kenderesi megnyerte a szétúszást, bejutott a fináléba!

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló úszó világbajnokság magyar idő szerint szerda hajnali előfutamait a férfi 200 méteres pillangó döntőjéért vívott szétúszása nyitotta, amelyben Kenderesi Tamás legyőzte a bolgár Ivanovot, s bejutott a délutáni döntőbe. A női 50 hát selejtezőiben Burián Katalin a 24. helyen zárt, kiesett. Németh Nándor a hatodik legjobb idővel jutott a 100 gyors elődöntőjébe. A legjobb idővel került a 16 közé Cseh László férfi 200 vegyesen, Bernek Péter ugyanitt a 31. lett. Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána a 2. illetve a 3. idővel került tovább 200 pillangón. A mix 4x100-as vegyes váltónk a 12. idővel végzett, ezzel kiharcolta az olimpiai olimpiai részvételt.

Késely Ajna új országos csúccsal negyedik lett 400 gyorson

Késely Ajna új magyar csúcsot úszva negyedik helyen zárt a dél-koreai vizes világbajnokság női 400 méteres gyorsúszásának döntőjében, csupán két századdal lemaradva a dobogóról. Kapás Boglárka ugyanitt a hatodik lett, Hosszú Katinka a női 200 vegyes elődöntőjében fölényesen a legjobb időt úszva döntős, Szabó Szebasztián 50 méter pillangón a hatodik legjobbként finalista. Adam Peaty újabb világcsúcsot állított fel, Ausztrália két aranyat szerzett vasárnap, Kína és az Egyesült Államok egyet-egyet.

Vizes vb: két századon múlt Késely Ajna bronzérme

Késely Ajna negyedik, Kapás Boglárka hatodik helyezést ért el a 400 méteres gyorsúszás döntőjében vasárnap délután, a dél-koreai vizes világbajnokságon, Kvangdzsuban.

Vizes vb: Hosszú Katinka erődemonstrációt tartott az előfutamban

Vasárnap hajnalban megkezdődött a medencés úszók versenye is a dél-koreai vizes világbajnokságon: Hosszú Katinka minden idők hetedik legjobb idejével ment tovább az elődöntőbe, de Késely Ajna egyéni csúcsa, Szabó Szebasztián erős mezőnyből való továbbjutása, vagy a férfi gyorsváltó olimpiai kvótaszerzése is biztató.

Vizes vb: Sós Csaba továbbra is négy-öt érmet remél

A sportág „mérhetősége” miatt továbbra is kitart a négy-öt érem reménye mellett Sós Csaba, a kvangdzsui világbajnokság vasárnap rajtoló úszóversenyeire készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Úszás: Késely arany-, Kapás ezüstérmes Rómában

Késely Ajna arany-, Kapás Boglárka ezüstérmet nyert pénteken a római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny nyitó napján.

Úszás: Hosszú, Kapás és Milák is nyert Barcelonában

Három magyar versenyző is aranyérmet nyert vasárnap az úszó Mare Nostrum sorozat befejező, harmadik állomásának második napján.