Úszás: Hosszú, Kapás és Milák is nyert Barcelonában

Három magyar versenyző is aranyérmet nyert vasárnap az úszó Mare Nostrum sorozat befejező, harmadik állomásának második napján.

Mare Nostrum: Hosszú két arannyal kezdett Barcelonában

Hosszú Katinka két aranyérmet nyert szombaton az úszó Mare Nostrum sorozat befejező, harmadik állomásának nyitó napján Barcelonában.

Húsvét: Hosszú tojást keresett, Ribéry nyúlnak öltözött

Szilágyi Áron kiadós edzéssel, de sportolóink többsége is munkával köszöntötte a húsvéti ünnepeket.

Úszás: Mindenkit meg akarok verni! – Kapás Boglárka

Kapás Boglárka glasgow-i Eb-győzelme után a hazai bajnokságon is egyértelművé tette: a 200 pillangó a repertoárján marad, bár a riói bronzérmes a gyorsúszást sem engedi el.

Úszó ob: Szabó Szebasztián Milákot és Cseh Lászlót is megverte 100 pillangón

A debreceni úszó országos bajnokság záró napján Hosszú Katinka két aranyérmet is nyert: 100 méter pillangón lehajrázta Szilágyi Liliánát, majd 200 gyorson is győzött. A férfiaknál Kozma Dominik szerzett aranyérmet utóbbi kategóriában, 50 mellen Szilágyi Csaba új országos csúccsal nyert.

Úszás: Thaiföldön és Arizonában készülnek úszóink

A téli időszak a felkészülésé – és ezzel együtt többnyire az edzőtáborozásé is az úszóknál.

Rp. úszó-vb: Kapás a 400 m gyorstól is visszalépett

Kapás Boglárka betegsége miatt 400 méter gyorson sem indul a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka újabb számban döntős

Hosszú Katinka 200 méter pillangón a második legjobb idővel jutott a magyar idő szerint kora délutáni döntőbe a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokságon.

Úszás: még kérdéses, úszhat-e kedden olimpiai bronzérmesünk

Kérdéses az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka szereplése a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokság keddi nyitónapján.

Úszás: Hosszú Katinka újabb aranyérmet nyert Szingapúrban

Hosszú Katinka magabiztosan nyerte meg a 400 méter vegyest pénteken az úszó világkupa-sorozat utolsó, szingapúri rövid pályás állomásának második napján.

Úszó-vk: Hosszú megint az év legjobbjával nyert

A tokiói úszóvilágkupa második napjának döntőin összesen két számban volt magyar érdekeltség, Hosszú Katinka 400 vegyesen nyert, míg 100 háton a harmadik lett.

Úszó-vk: Hosszú óriási csatában nyert Sjöström előtt – videó

A Tokióban zajló úszóvilágkupa első napján Hosszú Katinka két aranyérmet nyert: előbb 100 méter vegyesen, majd harminc perccel később (!) 200 pillangón sem talált legyőzőre – számolt be róla a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).

Úszó-vk: A 400. érem a Duna Arénában, ennél szebb nem is lehetne – Hosszú Katinka

A rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásának első napja után a 100 vegyesen a 400., majd 200 pillangón a 401. vk-érmét is megszerző Hosszú Katinka, valamint a 100 pillangón 5. helyen célba érő Cseh László és a 200 pillangón 6. Kapás Boglárka beszélt az NSO Tv-nek a teljesítményéről, továbbá a magyar közönség fergeteges szurkolásáról. Mellettük a gyors egymásutánban két számban is induló Bernek Pétert, valamint Telegdy Ádámot, Dudás Dánielt, Földházi Dávidot és Holló Balázst is megszólaltattuk. 

Úszó-vk: Hosszú 100 m vegyesen és 200 m pillangón is aranyérmes

Hosszú Katinka az első helyen zárt a nőknél 100 méter vegyesen a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa délutáni fináléjában, ezzel begyűjtötte a 400. egyéni vk-érmét! Háromszoros olimpiai bajnokunk nem sokkal később 200 méter pillangón is diadalmaskodott. A férfiaknál 400 méter gyorson Holló Balázs a hatodik, Verrasztó Dávid a hetedik, Bernek Péter a nyolcadik lett, míg 100 méter vegyesen Dudás Dániel a 7., Földházi Dávid pedig a 8. helyen végzett. Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám negyedikként, Bernek Péter hetedikként csapott a célba, később Cseh László 5. lett 100 méter pillangón, végül férfi 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim szintén az 5.

Úszás: A harmadik 50 méter volt a kulcs a sikerhez – Kapás

Kapás Boglárka szerint a harmadik 50 méter volt a kulcs ahhoz, hogy aranyérmet nyerjen egy hete 200 méter pillangón Glasgow-ban az úszó Európa-bajnokságon.

Kapás Boglárka a pofonról és az új kihívásról

Kapás Boglárka a gyorsúszásba belefásult, a pillangó viszont újra meghozta a kedvét, és mellé jó adag motivációt is: kontinensbajnoki győzelme után a világelithez közelítene 200 pillangón.

Úszó Eb: Verrasztó Dávid és Késely Ajna is a legjobb idővel döntős

Csütörtökön zárul a 2018-as úszó Európa-bajnokság Glasgow-ban, a délelőtti programban minden számban volt magyar érdekeltség. Férfi 400 m vegyesen Verrasztó Dávid a legjobb idővel jutott be döntőbe, Gyurta Gergely viszont lemaradt a fináléról. Késely Ajna szintén első helyen lett döntős, a férfi és a női 4x100-as vegyes váltó is éremért úszik este. 

Videó: fantasztikus hajrá, így nyert aranyat Kapás Boglárka

Mint ismert, Kapás Boglárka fantasztikus hajrával Európa-bajnoki címet nyert Glasgow-ban 200 méter pillangón. Élje át újra a finálét!

Úszó Eb: Kapás Boglárka óriási hajrával Európa-bajnok!

Kapás Boglárka fantasztikus hajrával Európa-bajnoki címet nyert Glasgow-ban 200 méter pillangón. A hétfő esti finálé másik magyar résztvevője, Szilágyi Liliána a hatodik helyen zárt.

Parádés hajrá, Kapás Boglárka Európa-bajnok 200 pillangón!

A Glasgow-ban zajló 34. úszó Európa-bajnokság negyedik napján Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban! Szilágyi Liliána ugyanezen a távon a hatodik helyen végzett. A női 100 hát elődöntőjében Hosszú Katinka a második, Burián Katalin a hetedik legjobb idővel jutott be a döntőbe, Cseh László viszont hét századdal lemaradt az 50 pillangó fináléjáról.