?>
Jégkorong: A mostani döntésünk itt-ott fáj – Kangyal

Többszörös szükségből jött létre az Erste Ligába nevező MAC HKB Újbuda vegyes csapat, amelynek a 237 mérkőzéssel válogatottsági csúcstartó, „szapporói hős”, korábbi szövetségi sportigazgató és a MAC-nál szakmai igazgatóként kezdő Kangyal Balázs lesz a vezetőedzője. A magyar hoki legendája beszélt a háttérről, a koncepcióról, a vízióról – meg a fájó valóságról.

Tipsport Liga: a MAC nem indul, az Erste Ligában folytatja

A koronavírus-járvány hatására visszalép a szlovák jégkorongliga következő idényétől, és az Erste Ligában szerepel a MAC.    

Karanténkirály: 16 neves jelenlegi és egykori sportoló verseng

Május 2-án Karanténkirály címmel indít új, 15 részes műsort a Sport TV, amelyben 16 neves jelenlegi és egykori sportoló verseng majd a Karanténkirály trónjáért. A vetélkedőben komoly szerepet kap majd Scherer Péter is, aki pontozni fogja a produkciókat.

Kőkorszaktól az elitig – szinte maga a magyar jégkorongsport

Ő még játszott a C-csoportban, majd negyvenéves korára eljutott az A-ig, 237 mérkőzésével válogatottsági rekorder, azóta pedig a MAC főnöke, és volt a szövetség sportigazgatója is. Az anno 25-ösben játszó Kangyal Balázs július 24-én lesz 50. Ennek apropóján beszélgettünk elektromos autókról, zabreggeliről, lelki békéről és persze a jégkorongról.

NS Hosszabbítás: kőkorszaki C-csoporttól az elit-vb-ig

Szinte ő maga a magyar jégkorongsport, képletesen szólva egyik kezét Pásztor György, a másikat egy fedett csarnokban nevelkedő tehetség fogja. Kangyal Balázs átélt mindent a kőkorszaki C-csoportos szerepléstől az elit-világbajnokságig, és 50. születésnapján vissza- és előre is tekint.

Videó: Hogy mi lesz az öltözőben? Egy-két karton sör biztosan! – Ladányi Balázs

Természetesen mentek a zrikálások az öltözőben és a kispadon is Szapporó hősei között, s a legtöbbet ebből talán Palkovics Krisztián kapta, aki először is majdnem elkésett a finnek elleni meccsről, aztán pedig gólt sem lőtt a főleg az 1995-ös világbajnokok alkotta ellenfélnek. A Magyar Jégkorongszövetség 90. születésnapján a 2008-ban az A-csoportba feljutó, már-már legendás válogatott is ünnepelt, mégpedig azt, hogy ismét együtt léphettek jégre. A 6–5-re megnyert mérkőzés után a sikerkapitány, Pat Cortina, Kangyal Balázs, Ladányi Balázs, Szuper Levente és Palkovics Krisztián is jókedvűen állt az NSO Tv kamerája elé. Utóbbi két játékos teljesítményét gyermeke is értékelte, míg Ladányi elárulta, az este a nosztalgiameccsel még nem ért véget...    

U18-as jégkorong-vb: Bármire képesek lehetünk - Kangyal

Kangyal Balázs szövetségi sportigazgató szerint a házigazda magyar jégkorong-válogatott bármire képes lehet a vasárnaptól jövő szombatig Székesfehérváron sorra kerülő U18-as divízió I/B világbajnokságon, de a realitás alapján a harmadik-negyedik helyen végezhet.

Winter Classic: Még nekem is akklimatizálódnom kell - Ladányi

Saját bevallása szerint huszonöt éves koráig döntően nyitott pályákon játszott, és lényegében ott nőtt fel, a hétvégi Winter Classicon azonban még a 37 éves Ladányi Balázsnak is akklimatizálódnia kell a városligeti helyszínhez. A MOL, a Magyar Jégkorongszövetség, valamint a Sapa Fehérvár AV19 közös szervezésében létrejött háromnapos esemény fő attrakciója két EBEL-meccs, valamint egy Mol Liga-bajnoki lesz. Az online jegyértékesítés a jegyed.hu oldal segítségével történik.

Videó: Benedek-gól - nem úszták meg szárazon a hokisok

Az áprilisi után újra közös programon vett részt Benedek Tibor csapata a jégkorong-válogatottal, ám ezúttal hokisaink látogatták meg a Margitszigeten a pólósokat. Az NSO Tv-nek Kangyal Balázs elmondta, szakmai dolgokról is szó esett a találkozón.

A magyar hokisok Dél-Koreába mennének

A hétvégén Stockholmban dől el a 2014-es divízió 1/A jégkorong-világbajnokság helyszíne – a magyar szövetség a lehetséges rendezők (Ukrajna, Dél-Korea) közül a távol-keleti helyszínt támogatja.

Videó: Legjobb ötös - Kangyal Balázs jeges álomcsapata

Legjobb ötös című sorozatunkban ezúttal Kangyal Balázs mondja el, ki az az öt játékos, akikkel pályafutása során együtt vagy ellenfélként játszott. Erre a névsorra csak csettinteni lehet: Kovalcsik Péter, Ancsin János, Palkovics Krisztián, Ocskay Gábor, Ladányi Balázs.

Videó: bosszúra szomjazva - szív és lélek kell az olaszok ellen!

A magyar jégkorong-válogatott az olaszokkal játszik a feljutás szempontjából rendkívül fontos vb-selejtezőt 19.30-tól. Az NSO Tv interjúiból kiderül, a játékosok nehezebb mérkőzésre számítanak, mint a kazahok ellen volt. Tokaji Viktor szerint a taljánok „kanadaibb” stílust képviselnek, és Mihály Árpád is a rájuk jellemző „ütközős” stílust várja.

Videó: „Szívvel-lélekkel a kazahok ellen, a végéig!”

A divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság legnehezebb meccse vár a magyar válogatottra Kazahsztán ellen szerda este. Kangyal Balázs, az MJSZ sportigazgató elmondta, komplett KHL-es csapat ellen lépünk jégre. Vas János szerint a sikerhez a korábbinál sokkal jobb védekezés, gólra törő játék szükséges, míg a kapus Rajna Miklós kijelentette, szívvel-lélekkel, taktikusan kell játszani, egészen a végéig.

Jégkorong: orosz legendákkal mérkőzik meg az öregfiúk-válogatott

Világ- és olimpiai bajnok orosz klasszisokkal küzd meg a magyar öregfiúk jégkorong-válogatott, amelynek keretét két, A-csoportos vb-t is megjárt szapporói hős, Kangyal Balázs és Svasznek Bence, valamint a honi szövetség szakmai alelnöke, Kovács Csaba is erősíti. A mérkőzést – amelyre a belépés ingyenes – a káposztásmegyeri Jégpalotában játsszák március 9-én (szombaton), 17.30-as kezdettel.