Vb 2026: a közös amerikai pályázat nyert – hivatalos

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdai, moszkvai kongresszusán bejelentette, hogy az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó alkotta CONCACAF-trió ad otthont a 2026-os világbajnokságnak. Ez lesz az első olyan torna, amelyet három ország rendez közösen.

Hoki-vb: orosz és kanadai henger, a svédek rangadót nyertek

A jégkorong-világbajnokságok történetének két legeredményesebb gárdája, a (Szovjetunió sikereivel együtt összesen) 27-szeres aranyérmes Oroszország és a 26-szoros első Kanada is rettenetesen elpáholta az ellenfelét vasárnap. A finnek nyolcat lőttek Lettországnak, ezzel a B-csoport élén állnak. A nap rangadóján Svédország 3–2-re legyőzte Csehországot.

Gyász: 14 életet követelt a jégkorongozók buszbalesete

Szörnyű tragédia érte a kanadai Humboldt Broncos ifjúsági jégkorongcsapatát. A fiatalokat a rájátszás egyik mérkőzésére szállító busz egy kamionnal ütközött, és az első beszámolók szerint legalább tizennégyen életüket vesztették a huszonnyolc utasból.

Vb 2026: az amerikai nagyvárosok nem isznak a mérges kehelyből

Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikói közösen pályázik a 2026-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére, múlt pénteken le is adták a kandidátus hivatalos anyagát a nemzetközi szövetségnél (FIFA). Huszonhárom város került fel a lehetséges házigazdák listájára, de a korábban tervezetthez képest több nagyváros is visszalépett.

Téli olimpia: gólzáporos meccsen Kanadáé a hokibronz

Kanada szerezte meg a férfi jégkorongtorna harmadik helyét, a bronzmeccsen 6–4-re győzte le Csehországot.

Téli olimpia: először nyertek a németek, Kanadát kiejtve döntősök!

A pjongcsangi téli olimpia egyik legnagyobb meglepetéseként a német jégkorong-válogatott 4–3-ra legyőzte Kanadát a férfiak tornáján, és ezzel bejutott a döntőbe.

Téli olimpia: Kanadának még érme sincs férfi curlingben

Svájc szerezte meg a férfiak curlingtornájának bronzérmét a pjongcsangi téli olimpián.

Téli olimpia: mindkét elődöntő 5–0-val ért véget a női hokitornán

Az előző két olimpiához hasonlóan Pjongcsangban is Kanada–Egyesült Államok döntőt rendeznek a női jégkorongtornán.

Téli olimpia: 6–7 volt a sláger a női curlingtornán

A pjongcsangi téli olimpia női curlingtornáján a svédek ismét győztek, ezúttal Svájc ellen 8–7-re, így hibátlan mérleggel vezetnek a csoportkörben.

Téli olimpia: már három vereségnél jár a címvédő curlingben

Már a harmadik vereségét szenvedte el Kanada női curlingválogatottja. Pénteken a dánoktól kapott ki extra enddel 9–8-ra.

Téli olimpia: győzelemmel kezdett a címvédő a férfi curlingtornán

A címvédő Kanada 5–3-ra legyőzte Olaszországot a pjongcsangi téli olimpia férfi curlingtornáján.

Kanada: „nemet váltott” a labdarúgók szövetségi kapitánya

Az angol John Herdman lett a kanadai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a 42 éves szakember eddig az ország női csapatát irányította.

Videó: kinek kell az ezüst? Repült az érem a vb-n

Kanada válogatottja nyerte meg az U20-as jégkorong-világbajnokságot, miután a fináléban 3–1-re legyőzte a svédeket. A két fél reakciója mindent visz...

Hopman-kupa: Belgium megőrizte az esélyét a döntőre

A belga csapat 3:0-ra győzött a nyeretlen Kanada ellen, így két sikerrel és egy vereséggel zárta a csoportkört a Hopman-kupában, a teniszezők Perthben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, ezzel megőrizte esélyét a fináléba kerülésre.

Hopman-kupa: Beckerék óta nem látott bravúr küszöbén a németek

A német csapat Belgium után szerdán Kanadát is legyőzte a Hopman-kupán, a teniszezők Perthben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.

Legyőzni a közös ellenséget – így alakult meg 100 éve az NHL

Kezdetleges állapotok, egymással civakodó kanadaiak – 100 éve, 1917. november 26-án írták alá Montrealban az NHL alapító okiratát. A liga nagy utat tett meg: mára 31 csapatot számlál, és a világ egyik legnépszerűbb bajnoksága.

Vizes vb: az oroszok nyerték meg a kaotikus bronzmeccset

Oroszország válogatottja szerezte meg a 3. helyet a magyarországi rendezésű vizes világbajnokság női vízilabda-tornáján: az oroszok 11–9-re győzték le a kanadaiakat a meglehetősen kaotikus bronzmeccsen.

Vizes vb: Csalódott vagyok, mindjárt nekiállok sírni – Tóth

Mint ismert, a magyar női vízilabda-válogatott 6–4-re kikapott Kanadától a negyeddöntőben a hazai rendezésű világbajnokságon. A mérkőzés után a magyar csapat tagjai csalódottan értékeltek, Tóth Ildikó könnyeivel küszködött, Szilágyi Dorottya próbált előretekinteni.

Vizes vb: Kanada remek védekezéssel kiejtette a mieinket a 8 között

Oroszország és az Egyesült Államok után harmadikként Kanada jutott elődöntőbe a vizes vb női vízilabdatornáján, miután remek védekezéssel, megérdemelten 6–4-re legyőzte a házigazda magyar válogatottat, amely így az 5-8. helyért folytathatja.

A kanadai bekkelés és Eggens sok volt a magyar női pólósoknak

Oroszország és az Egyesült Államok után harmadikként Kanada jutott elődöntőbe a vizes vb női vízilabdatornáján, miután remek védekezéssel, megérdemelten 6–4-re legyőzte a házigazda magyar válogatottat, amely az 5–8. helyért folytathatja a tornán Görögország ellen szerdán.


HIRDETÉS