Kajak-kenu: Gál Pétert elütötte egy autó, nincs súlyos sérülése

Baleset miatt párcserére kényszerült Kammerer Zoltán (Graboplast Győr); a háromszoros olimpiai bajnok a jövő keddi edzésversenyen a KSI-s Varga Ádámmal indul K–2 1000 méteren. Kammerer páros társát, Gál Pétert – a duó épphogy lemaradt az olimpiai kvótáról a tavalyi világbajnokságon – a hónap elején elütötte egy autó, a szolnoki kajakos azóta otthon lábadozik.

Tokió 2020: továbbra is nagy a motivációja Kammerer Zoltánnak

Várja a május végén kezdődő „edzésversenyeket” és hatodik olimpiáján is szeretne elindulni a háromszoros ötkarikás aranyérmes kajakos Kammerer Zoltán, aki az elmúlt hetekben is folyamatosan tréningezett.

Olimpia 2021: Kammerer Zoltán vihetné a magyar zászlót a megnyitón

Ha részt vehet a 2021-re halasztott olimpián, akkor Kulcsár Krisztián MOB-elnök ígérete szerint Kammerer Zoltán viheti a magyar zászlót a tokiói játékok megnyitóünnepségén, ezzel 1972 óta az első magyar sportolóvá válna, aki kétszer is ebben a megtiszteltetésben részesülne – ezt maga a 42 éves, háromszoros olimpiai és világbajnok kajakos árulta el Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában.

Kép: Kammerer Zoltán fitneszversenyzővel edzett

Rendhagyó tréninggel ért véget Kammerer Zoltán pályafutásának harmincharmadik – de talán nem utolsó – téli alapozása. A győriek háromszoros olimpiai bajnokát Kiss Anna bikinifitnesz-versenyző hívta vendégségbe, hogy együtt teljesítsék a kajakos klasszis napi edzésadagját.

Kajak-kenu: Kammererék rekordot döntöttek Amerikában – videó

Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Dávid Zoltán kajakozta minden idők eddigi legjobb idejét a Colorado folyó kijelölt szakaszán – adta hírül a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) hivatalos honlapján.

Könyvajánló: Kammerer Zoltán pályafutásáról jelent meg könyv

Kamera címmel könyv jelent meg a háromszoros olimpiai bajnok, 41 évesen is még aktív kajakozó, Kammerer Zoltán eddigi pályafutásáról.

Televízió: olimpiai bajnokok ragadnak fakanalat

Életében először felkészülés nélkül áll rajthoz egy viadalon Kammerer Zoltán, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos klasszis ezúttal fakanállal a kezében méreti meg magát az RTL Klub Konyhafőnök VIP című műsorában.

Ajánló: gyerekkori tragédiáktól a 3 olimpiai bajnoki címig – „Így lettünk bajnokok”

Harminc magyar élsportoló mesél a gyermekkoráról az Így lettünk bajnokok című portrékötetben, amelyet jeles sportolók jelenlétében mutattak be a MOM Kulturális Központban. Az eseményen ott járt az NSO Tv stábja is, és beszélgetett a könyvben szereplő világbajnoki bronzérmes gátfutóval, Baji Balázzsal, illetve a kötetben gyerekkori tragédiáiról őszintén valló háromszoros olimpiai bajnok kajakozóval, Kammerer Zoltánnal is.

Kajak-kenu vb: Jó a kártyaparti, benne van a pakliban a kvóta is – Kammerer

A középfutamokkal folytatódott szombat délután a szegedi kajak-kenu világbajnokság. Olimpiai távon az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta mellett a Kammerer Zoltán, Gál Péter István alkotta kajakpáros is döntőbe jutott, és a férfi kajaknégyes is érdekelt lesz a vasárnapi fináléban. A férfi kenusok 200 méteres döntőjében Hajdu Jonatán lesz érdekelt. Kiss Tamás C–1 1000 méteren B-döntőzik. 

Kajak-kenu vb: Rendbe kellett szedni a gondolataimat a kizárás után – Kozák

Kisebb bohózattal indult a szegedi kajak-kenu világbajnokság 3. napja. A női K–1 500 méter első előfutamában türelmesen várakozott a mezőny – benne az új-zélandi Lisa Carringtonnal – arra, hogy máltai riválisuk, a nemzetközi szövetség (ICF) Talent, azaz felzárkóztató programjában szereplő Melanie Schembri Waite beálljon a rajtba. Ez kétszeri-háromszori alkalommal sem sikerült a versenyzőnek, aki végül már a rajt előtt beborult a vízbe, s a mentőmotorosnak kellett kihalászni őt.

Kajak-kenu vb: Nem lennék most húszéves pályakezdő – Kammerer

A háromszoros olimpiai bajnoknak minden szegedi viadal különleges élményt adott, és fontos szakmai tanulságokat hozott. A klasszis kajakos céljai az évek során változtak, de ma is ugyanúgy izgul, mint az első gyerekversenyén.

Kajak-kenu vb: megvan a magyar keret, Kozák két számban indul

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn elfogadta a Hüttner Csaba szövetségi kapitány által kijelölt keretet az augusztusban Szegeden sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

EJ: Kiss és a kenu páros is döntős 1000 méteren, Kammererék kiestek

Kiss Tamás és az ugyancsak kenus Kiss Balázs, Dóri Bence duó bejutott a döntőbe a minszki Európai Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban. A kajakos Kammerer Zoltán, Gál Péter István páros ugyanakkor búcsúzott.

Európai Játékok: két magyar egység egyből döntőbe jutott

A kajak-kenusok előfutamai során benépesült a Minszk melletti Zaszlavl regatta pálya, a délelőtti programból ketten egyből a döntőbe jutottak.

Kajak-kenu: a kapitány szerint nagy szükség van Kammererék párosára

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint nagy szükség van a Kammerer Zoltán, Gál Péter István kajakpáros indulására 1000 méteren az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Hesz Mihályé mellett még tíz olimpiai bajnoki cím „nagyapja”

A június 15-én 80. életévét betöltő Babella László a magyar kajak-kenu sport legendája, bár a neve nem forog a köztudatban – a kiváló edző jószántából nem mozdult ki Vácról, sohasem kereste a nyilvános szereplés lehetőségét, mindig kiélte magát abban, amit éppen csinált. A legtöbbet Hesz Mihályból hozta ki, akinek első és egyetlen mestere volt.

Ajánló: Szeretem, ha egy kicsit fáj is a sport – Kammerer

A 40. életévét az idén betöltő Kammerer Zoltán a kajakozás mellett a szabadidősportokért is rajong, és a csupasport.hu szabadidős oldalnak adott interjújából kiderül, hogy aktívan űzi is őket: a kerékpározás, a futás és a sífutás a nagy favorit nála.

Próbálok kitartani Tokióig – Kammerer Zoltán 40 éves

Maradt a magyar sport Kamerája, igaz, a bohókás, könnyed, nagyszájú kajakos srác helyett most már érett, komoly, sokat megélt férfit látunk viszont a versenyeken. Aki most is vállalja a kihívásokat, és a téli időszakban kínlódik a súlyokkal a konditeremben, hogy tavasszal „kipattintva" újra vízre tegye a hajóját, amellyel reményei szerint eljut élete hatodik olimpiájára, a 2020-as tokiói játékokra. Ma ünnepli 40. születésnapját a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán, aki – meglepő vagy sem – dél-afrikai edzőtáborozás során vághatja fel az ünnepi tortáját.

NS Hosszabbítás: Kammerer Zoltán harcol az idővel

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk: