Kajak-kenu: az esélyesek nyertek Szolnokon

Az esélyesek meggyőző előnnyel nyerték meg a szolnoki tesztfutamokat. A férfi kajak négyes tagjai elégedettek voltak, mert ezúttal is találtak javítani valót a pályáikban.

Kajak-kenu: felavatták az Arany Érdemérmesek márványtábláját

Példaképpé lett bajnokok, iskolateremtő edzők és a haladást előremozdító vezetők nevét tartalmazza a legrangosabb elismerésnek számító Arany Érdemérmesek márványtáblája, amelyet csütörtökön avattak fel a Magyar Kajak-kenu Szövetség székházában.

Kajak-kenu: már közönség előtt versenyeztek Szolnokon

Nincs még meg a mezőnyből kiemelkedő páros, ezért tovább kell kísérletezni a férfi kajakosoknál, a kenusoknál az Adolf Balázs, Fejes Dániel kettős verhetetlen.

Kajak-kenu: Tóth Dávidék kondiztak, kóstoltak – kép

Miként a játékban a Dominikai Köztársaságban, úgy itthon is nagy az összetartás az Exatlon Hungary bajnokai között. A Tv2-n január 1. és június 1. között futó extrémsport-reality résztvevői sorra posztolnak közös élményeket megörökítő fotókat közösségimédia-felületeiken. A csapat tagjai a hétvégén Egerből jelentkeztek, a Tóth Dávid vezette brigád az olimpiai ezüstérmes kajakos Facebook-bejegyzése szerint a Szépasszony-völgyben a sommelier tanfolyamot is kipipálta.

Kajak-kenu: Szegedi Károlyról nevezték el az újfehértói sportközpontot

Szegedi Károly ötszörös magyar bajnok kenus és montreali olimpikon nevét kapta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó sportközpontja, a névadó ünnepséget vasárnap tartották a kisvárosban.

Kajak-kenu: Az utánpótlásban hosszan versenyezni zsákutca – Adolf

A felnőttek között már vb-ezüstérmes Adolf Balázs a folytatást is a nagyok között képzeli el, megcélozta az olimpiai kvalifikációt.

Szabó Gabriella: Szeretnék visszaadni valamit abból, amit a kajak-kenutól kaptam

Már az ezüstjét is szereti a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella, aki bizonyította magának, hogy megérdemli a sikereit, de miután még egy év felkészülést nem bírna ki, visszavonult.

Kajak-kenu: a háromszoros olimpiai bajnok most már szépnek látja a karrierjét

Mint beszámoltunk róla, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella csütörtök délelőtt bejelentette a visszavonulását. Utána a most már korábbi sportolóval beszélgetett az NSO Tv stábja. Szabó elárulta, pontosan mikor és miként született meg a döntés, hogy Kozák Danutával közölte azt először, illetve már a civil élete is szóba került.

Videó: elcsukló hangon jelentette be visszavonulását Szabó Gabriella

Mint beszámoltunk róla, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella csütörtök délelőtt bejelentette visszavonulását. Íme, videón, ahogy Szabó bejelenti: befejezte pályafutását.

Kajak-kenu: nem bírta volna még egy évig – Szabó Gabriella visszavonult

Bejelentette visszavonulását a háromszoros olimpiai, kilencszeres világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok kajakos, Szabó Gabriella, mert úgy érezte, az olimpia elhalasztása miatt nem tudja még egy évig folytatni a felkészülését.

Kajak-kenu: már lehet nevezni az augusztusi Balaton-átevezésre

Már lehet nevezni az idei Balaton-átevezésre, amelyre a koronavírus-járvány miatt elővigyázatosságból ezúttal nem júliusban, hanem augusztus 16-án kerül sor Fonyód és Badacsony között.

Kajak-kenu: Bodonyi András kétszer is győzött C–1-ben 1000 méteren

A vízen és a parton is megérte megvizsgálni, hol tartanak a férfikenusok, Bodonyi András a C–1 1000 méter mindkét tesztfutamában visszaverte a kihívók támadását.

Kajak-kenu: Gál Péter sikeres vállműtéten esett át a gázolás után

Sikeres vállműtéten esett át Gál Péter kajakosunk, akit májusban ütött el egy autó – írja a kajakkenusport.hu.

Kajak-kenu: Tóth Dávidot mindennapi küzdelemre tanította az Exatlon

Az elmúlt hónapokban sárban kúszott, csillét tolt a bányapályán és homokzsákokkal dobált totemoszlopokat az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid, aki talán még kajakozni is fog.

Kajak-kenu: variációk több témára – edzésverseny Szolnokon

Tükörvíz csak alkalomszerűen volt, tükörsima győzelmekből annál több jutott a Holt-Tiszán. A kísérleti programban női kenusaink és a férfi kajak négyes tagjai is jó visszaigazolást kaptak.

Kajak-kenu: „Újraindult a sportág Magyarországon”

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének felkérésére Hüttner Csaba és Weisz Róbert szövetségi kapitány már júniusra beterjeszti a tokiói olimpiáig, illetve paralimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.

Kajak-kenu: új jobbos kenuegység robbant be az idénynyitón

A kajakosoknál két rivális kiélezett küzdelmét hozta a sportág kvázi idénynyitója, a kenusoknál a balos szembeszéllel új jobbos egység robbant be a mezőnybe.

Kajak-kenu: Csipes Tamara egyesben is megmutatná magát

Az olimpiai bajnok kajakos, Csipes Tamara elárulta, nehezen éli meg a mostani, versenymentes időszakot, és az augusztus végére tervezett országos bajnokságon szívesen indulna.

Kajak-kenu: Fazekas-Zur szerint van esélye kijutni az olimpiára

A kajak négyes tagjaként kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina azt mondta, úgy érzi, van esélye kijutni a jövő évre halasztott tokiói játékokra, így – bár korábban máshogy tervezte – folytatja a felkészülést.