Rp. gyorskorcsolya Eb: a Liu és a Krueger testvérek is csapattagok

A Liu testvérek – Shaolin Sándor és Shaoang –, illetve a Krueger fivérek – Cole és John-Henry – is tagjai a jövő péntektől vasárnapi tartó debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak.

Rp. gyorskorcsolya: visszatér a jégre Eb-bronzérmes versenyzőnk

Egy év szünet után visszatér a jégre és folytatja pályafutását Kónya Zsófia Európa-bajnoki bronzérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó.

Téli olimpia: ennyit kapnak legsikeresebb versenyzőink

A magyar férfi gyorskorcsolyaváltóval olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándor kapja a legnagyobb jutalmat, 50 millió forintot a pjongcsangi szerepléséért.

Téli olimpia: 4. lett a magyar női váltó Pjongcsangban!

Az 2. helyen végzett a magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a pjongcsangi téli olimpia B-döntőjében, ezzel a hatodik pozíciót szerezte meg elsőre. Ám az A-döntőben két csapatot is kizártak, így a magyar váltó a negyedik helyre lépett előre, és három olimpiai pontot szerzett!

Téli olimpia: Keszler továbbjutott, Jászapáti kiesett női 1000-en

Keszler Andrea bejutott a csütörtöki negyeddöntőbbe a női rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőjéből a pjongcsangi téli olimpián. Jászapáti Petra kiesett.

Rp. gyorskorcsolya Eb: mindkét magyar váltó döntős

Mindkét magyar váltó könnyedén, futamgyőztesként jutott be a fináléba a drezdai rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

Rp. gyorskori Eb: ezer méteren is hibátlanok a magyarok

Az 1500 után 1000 méteren is mind a hat magyar versenyző továbbjutott a selejtezőből a drezdai EnergieVerbund Arenában zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Rp. gyorskori Eb: négy magyar továbbjutó 500 méteren

A hatból négy magyar jutott tovább az 500 méter selejtezőjéből a drezdai rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Rp. gyorskorcsolya vk: rekordlétszámú mezőny Budapesten

Mennyiségét és minőségét is tekintve kiemelkedő lesz a mezőny a rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának első, budapesti állomásán.

Rp. gyorskorcsolya Eb: magyar arany és ezüst férfi 1000 m-en

Egy arany- és öt ezüstérmet szerzett a magyar csapat vasárnap a gyorskorcsolyázók torinói rövid pályás Európa-bajnokságán.

Rp gyorskorcsolya-vk: újabb magyar érmek; új országos csúcsok

A rövid pályás gyorskorcsolya-világkupa Salt Lake City-i állomásán Liu Shaolin Sándor ezüst-, Kónya Zsófia pedig bronzérmet szerzett.

Szocsi 2014: Keszler elcsúszott, harmadik a váltó a B-döntőben

A harmadik helyen végzett a magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a 3000 méter B-döntőjében, így egyelőre a hetedik helyen áll. A pontos sorrend az A-döntő után derül ki, így még pontszerzők is lehetünk, amennyiben kizárják valamelyik váltót.

Szocsi 2014: Darázs Rózsa marad ki a női váltóból

A magyar csapat Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összeállításban harcol majd kedden a rövid pályás gyorskorcsolyázók női 3000 méteres váltóversenyének B-döntőjében a Szocsiban zajló téli olimpián.

Szocsi 2014: Darázs vagy Lajtos marad ki a gyorskoriváltóból

Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia biztosan tagja lesz a női rövid pályás gyorskorcsolyaváltónak, amely kedden lép jégre 3000 méteren a B-döntőben a szocsi téli olimpián. A Blikk információi szerint a negyedik tagról válogató után határoznak Darázs Rózsa és Lajtos Szandra között.

Heidum Bernadett 9. lett 1500 méteren Szocsiban

Mind a két szombati rövid pályás gyorskorcsolyaversenyben volt magyar érdekeltség a szocsi téli olimpián. A nőknél 1500 méteren Heidum Bernadett kilencedik lett, ezzel ő érte el az egész nap legjobb magyar eredményét. A férfiak 1000 méteres számában Liu Shaolin Sándor a 16. helyen végzett.

Szocsi 2014: Kónya kiesett, Heidum továbbment 1500-on

Heidum Bernadett gond nélkül, nagyszerű versenyzéssel a második helyen végzett a női rövid pályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számának selejtezőiben a téli olimpián, így bejutott az elődöntőbe. Kónya Zsófia kiesett.

Szocsi 2014: Heidum és Kónya indul 1500 méteren

Heidum Bernadett mellett Kónya Zsófia indul szombaton magyar részről a rövid pályás gyorskorcsolyázók női 1500 méteres versenyében a szocsi téli olimpián.

Szocsi 2014: Kónya kissé letört, hogy kimaradt a váltóból

Kónya Zsófia elismerte, kissé letört amiatt, hogy kimaradt a rövid pályás gyorskorcsolyaváltóból a szocsi téli olimpián, de mostantól csak arra összpontosít, hogy sikeres legyen az egyéni számában, illetve a váltó B-döntőjében, ahol reményei szerint már ő is szerephez juthat.

Szocsi 2014: megvan a rövid pályás női váltó összeállítása

Kónya Zsófia marad ki a 3000 méteres női váltóból a szocsi téli olimpián – tájékoztatta Telegdi Attila, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Olimpiai Bizottság Sajtóirodáját.

Szocsi 2014: Usain Boltnak is van jövője a téli olimpiákon

A szocsi téli olimpia szervezői 19. születésnapja alkalmából felköszöntötték Kónya Zsófia rövid pályás gyorskorcsolyázót, akit meglepett, hogy a koricsarnokban megszólalt egy ünnepi dal. Olimpiai hírcsokrunkban arról is beszámolunk, hogy szokatlan látvány a téli játékok központjában a sok pálmafa és a rengeteg kerékpáros. A jamaicaiak akár otthon is érezhetik magukat, és szívesen látnák a jövőben maguk között Usain Boltot is.