Kína: megszűnik az egyik legrégebbi klub, a Liaoning FC

Anyagi okok miatt megszűnik az egyik legrégebbi kínai labdarúgóklub, a Liaoning FC, amely legutóbb a másodosztályban szerepelt.

Kína: három külföldön született játékos is meghívót kapott

A kínai válogatott történetében először kapott meghívót a keretbe három külföldön született labdarúgó.    

Kosárlabda: Jao Ming a kínai bajnokság újraindításán dolgozik

Jao Ming, a Kínai Kosárlabda-szövetség elnöke a koronavírus-járvány miatt február elején félbeszakított bajnokság újraindításán dolgozik, és három verziót is kidolgozott a folytatásra.

Kína: Kádár a legértékesebb játékosok álomcsapatában

A Footboom nevű ukrán honlap összesítette a Transfermarkt vonatkozó adatait, és arra jutott, hogy Kádár Tamásnak helye van a kínai labdarúgó-bajnokság következő kiírásának legdrágább játékosai által alkotott álomcsapatban.

Úszás: a kínai szövetség tagadja, hogy az eltiltott Szun a válogatottal edz

A Kínai Úszószövetség cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint a doppingvétség miatt nyolc évre eltiltott Szun Jang a válogatott edzőtáborában készül.

Légiósok: Kádár már az utazást tervezte, amikor a kínai kormány közbeszólt

Korábban már jeleztük, hogy a koronavírus-járvány miatti különböző korlátozások hatására egyelőre nem tudott csatlakozni Kádár Tamás kínai csapatához, a Santung Lunenghez – ennek hátteréről nyilatkozott a Blikknek a válogatott védő menedzsere, Varga Sándor.

Koronavírus: júniusban vagy júliusban rajtol a kínai futballbajnokság

Pénteken is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

Kína: az ország legnagyobb stadionját építik Kantonban

A világ egyik, Kínának pedig a legnagyobb futballstadionját építik Kantonban.

Kína: a videó, ami miatt azonnal kirúgták a válogatott szélsőt

A koronavírus-járvány közepén kereshet magának új csapatot Jü Han-csao, a kínai válogatott futballista szerződését ugyanis azonnal felbontotta klubja, a Kuangcsou Evergrande, miután a játékosról előkerült egy finoman szólva érdekes videó.

Koronavírus: Fellaini három hét után elhagyhatta a kórházat

Marouane Fellaini, a Santung Luneng belga válogatott futballistája elhagyhatta a csinani kórházat – tudatta rövid hivatalos közleményben kínai klubja.

Labdarúgás: a német edző az idény végén visszavonul

Uli Stielike, a kínai élvonalban szereplő Tiencsin Teda labdarúgócsapatának vezetőedzője bejelentette, hogy az év végén visszavonul.

Súlyemelés: újabb doppingeset a görögöknél, rekorddöntő formában a kínaiak

Hét héten belül már a második pozitív doppingesetet produkálta a görög súlyemelés.

Légiósok: Kádár Tamás nélkül rajtolhat a kínai bajnokság

Miután kiderült, elhalasztják az Eb-pótselejtezőt, a szövetségi kapitány, Marco Rossi visszatért Olaszországba a családjához, a válogatott két alapembere, Kádár Tamás és Dzsudzsák Balázs önkéntes karanténban tölti a hétköznapjait, sőt a védő még Kínába sem utazott el egyelőre.

Olaszország: Nem tudom leírni, mennyire szörnyű érzés – Cannavaro

Fabio Cannavaro, a The Players' Tribune oldalon írt levelet a koronavírus-járvány sújtotta Olaszországnak. A világbajnok, aranylabdás labdarúgó – aki évek óta Kínában dolgozik – érzelmes szavakkal szólt honfitársaihoz.

Koronavírus: Fellaini a pozitív tesztje után üzent a szurkolóknak

Marouane Fellaini, a Santung Luneng belga válogatott futballistája a hivatalos Twitter-oldalán erősítette meg, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

Vívás: a dél-koreaiak után három, Budapestről hazatért kínai is beteg

Három, Magyarországról hazautazó kínai vívót diagnosztizáltak a vírusfertőzéssel Pekingben – adta hírül pénteki közleményében a kínai vívószövetség.

Világfutball: áprilisban újra útjára indulhat a labda – Kínában

A Kínai Labdarúgó-szövetség jelenlegi tervei szerint április 18-án rajtol az élvonalbeli bajnokság az országban.

Kína: „Már biztonságosabb hely, mint Európa”

Minden bizonnyal sokan emlékeznek még a kissé megdöbbentő februári bejelentésre: Daniel Carrico a spanyol élvonalbeli Sevilla után a kínai Vuhan Zall FC labdarúgója lett. A 31 éves, egyszeres portugál válogatott védő ma már úgy gondolja: Kína biztonságosabb hely, mint Európa.

Kínai és a topfutball: túl nagy a fal(at)?

Jó, jó, de mit adtak nekünk a rómaiak? – teszik fel a nagy kérdést a Brian élete című klasszikusban, majd kiderül, hogy a vízvezetéken, a csatornázáson, az utakon, az öntözésen, a gyógyászaton, az oktatáson, a boron, a fürdőkön, a közbiztonságon és a békén kívül gyakorlatilag semmit. A kínai labdarúgás, pontosabban a kínai klubfutball néhány évvel ezelőtt szinte a semmiből a világelitbe tört anyagilag, és most nagyon úgy tűnik, hogy ugyanilyen gyorsan visszahull a szürkeségbe. Legalábbis anyagilag.

Légiósok: Kádár Tamás még nem tudja, mikor utazhat Kínába

Mint arról beszámoltunk, Kádár Tamás a kínai Santung Lunengben folytatja a pályafutását. A válogatott védő egyáltalán nem tart az Ázsiából indult koronavírustól, azonban még nem tudja, mikor csatlakozhat új csapatához.