Úszás: keddtől junior-vb Budapesten, magyar esélyesekkel

Legjobbjaink kiöregedtek a juniorok közül, mégis akad olyan magyar úszó, aki felléphet a dobogóra a budapesti korosztályos vb-n.

A 200 pillangó magyar szám lett Kvangdzsuban: Kapás hatalmas úszással világbajnok

Kapás Boglárka világbajnoki címet szerzett a kvangdzsui vizes világbajnokság női 200 méteres pillangóúszásának döntőjében, ugyanitt Szilágyi Liliána a hatodik lett. Németh Nándor 100 gyorson új magyar csúccsal szintén a hatodik lett, ahogyan a nap zárásaként a női 4x200-as gyorsváltónk is. Telegdy Ádám – a változatosság jegyében – a hatodik legjobb idővel döntőbe jutott 200 háton.

Vizes vb: Késely Ajna hatodik lett női 1500 méteren

Késely Ajna 16:01.35-ös idővel a 6. helyen végzett a kvangdzsui vizes világbajnokság női 1500 méteres gyorsúszásának fináléjában. Az aranyat az olasz Simona Quadarella nyerte meg.

Késely Ajna hatodik lett 1500-on, Kozma Dominik hetedik 200-on

A kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyének keddi döntőiben Késely Ajna női 1500-on a hatodik helyen végzett, Kozma Dominik férfi 200 méter gyorson a hetedik lett. A férfi 200 pillangó elődöntőjében Milák Kristóf fölényesen a legjobb idővel zárt, Kenderesi Tamás szerdán hajnali háromkor szétúszáson vesz részt, hogy kiderüljön, övé lesz-e a nyolcadik döntős hely.

Vizes vb: Késely Ajna döntős 1500 méter gyorson

Késely Ajna a negyedik idővel jutott döntőbe 1500 méter gyorson hétfőn a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyinek második napján. A délelőtti selejtezőkben érdekelt magyarok közül Kozma Dominik 200 méter gyorson, Bohus Richárd pedig 100 méter háton folytathatja az esti elődöntőkben.

Késely Ajna új országos csúccsal negyedik lett 400 gyorson

Késely Ajna új magyar csúcsot úszva negyedik helyen zárt a dél-koreai vizes világbajnokság női 400 méteres gyorsúszásának döntőjében, csupán két századdal lemaradva a dobogóról. Kapás Boglárka ugyanitt a hatodik lett, Hosszú Katinka a női 200 vegyes elődöntőjében fölényesen a legjobb időt úszva döntős, Szabó Szebasztián 50 méter pillangón a hatodik legjobbként finalista. Adam Peaty újabb világcsúcsot állított fel, Ausztrália két aranyat szerzett vasárnap, Kína és az Egyesült Államok egyet-egyet.

Vizes vb: két századon múlt Késely Ajna bronzérme

Késely Ajna negyedik, Kapás Boglárka hatodik helyezést ért el a 400 méteres gyorsúszás döntőjében vasárnap délután, a dél-koreai vizes világbajnokságon, Kvangdzsuban.

Vizes vb: Hosszú Katinka erődemonstrációt tartott az előfutamban

Vasárnap hajnalban megkezdődött a medencés úszók versenye is a dél-koreai vizes világbajnokságon: Hosszú Katinka minden idők hetedik legjobb idejével ment tovább az elődöntőbe, de Késely Ajna egyéni csúcsa, Szabó Szebasztián erős mezőnyből való továbbjutása, vagy a férfi gyorsváltó olimpiai kvótaszerzése is biztató.

Vizes vb: Sós Csaba továbbra is négy-öt érmet remél

A sportág „mérhetősége” miatt továbbra is kitart a négy-öt érem reménye mellett Sós Csaba, a kvangdzsui világbajnokság vasárnap rajtoló úszóversenyeire készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Úszás: újabb két magyar aranyérem, Hosszút kizárták

Milák Kristóf és Jakabos Zsuzsanna arany-, Verrasztó Dávid és Késely Ajna pedig ezüstérmet nyert szombaton a római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny második napján.

Úszás: Késely arany-, Kapás ezüstérmes Rómában

Késely Ajna arany-, Kapás Boglárka ezüstérmet nyert pénteken a római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny nyitó napján.

Úszás: Hosszú és Késely újabb győzelme a Mare Nostrumon

Hosszú Katinka és Késely Ajna révén két aranyat nyertek a magyar versenyzők szerdán az úszó Mare Nostrum-sorozat második állomásán, a franciaországi Canet-en-Roussillonban.

Úszás: három magyar arany a Mare Nostrum első napján Franciaországból

Három aranyat nyertek a magyarok kedden az úszó Mare Nostrum második állomásának első napján, a franciaországi Canet-en-Roussillonban.

Úszás: Jakabos és Késely is csatlakozott Hosszú ISL-csapatához

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka Instagram oldalán tudatta, hogy az 4x200-as gyorsváltóval Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna és a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok gyorsúszó Késely Ajna is a Team Iron csapatát erősíti az októberben induló Nemzetközi Úszó Liga versenyei során.

Úszás: négy egyéni számban is indul a nyári vb-n Késely Ajna

Négy egyéni számban indul a nyári világbajnokságon a Kőbánya SC 17 éves úszója, akinek a felkészülésétaz agykontroll, a mosoly és néha egy-egy hiszti is kíséri.

Úszó ob: Szabó Szebasztián Milákot és Cseh Lászlót is megverte 100 pillangón

A debreceni úszó országos bajnokság záró napján Hosszú Katinka két aranyérmet is nyert: 100 méter pillangón lehajrázta Szilágyi Liliánát, majd 200 gyorson is győzött. A férfiaknál Kozma Dominik szerzett aranyérmet utóbbi kategóriában, 50 mellen Szilágyi Csaba új országos csúccsal nyert.

Úszó ob: Milák 400 gyorson győzött, megvan Hosszú 29. aranya

A Debrecenben zajló úszó országos bajnokság második napjának délutáni döntőiben elsőként Milák Kristóf örülhetett, első magyar bajnoki címét szerezte a férfi 400 gyorson. A nőknél ugyanebben a számban Késely Ajna és Kapás Boglárka megelőzte Hosszú Katinkát, s kiharcolta a vb-részvételt. Szabó Szebasztián 50 pillangón 23 másodpercen belüli idővel, új országos csúccsal nyert. A nap utolsó egyéni számában Hosszú Katinka megszerezte pályafutása 29. magyar bajnoki címét.

Úszó ob: Milák nyerte az Eb-döntőnek beillő 200 pillangót

Igazi sztárparádét hozott a debreceni úszó országos bajnokság 200 méteres pillangója: Milák Kristóf nagy versenyben győzött Kenderesi Tamás és Biczó Bence előtt, Cseh László csak a 4. lett.

Díjazás: Késely Ajna és Milák Kristóf 2018 legjobb fiatalja

Akárcsak egy évvel korábban, ismét az úszó Késely Ajna és Milák Kristóf lett az év legjobb utánpótláskorú sportolója.

Elismerés: Késely Ajna lett Európa második legjobbja

Az Európai Olimpiai Bizottság tagjainak szavazata alapján egy osztrák kerékpáros, a mountain bike ifjúsági Európa- és világbajnok Laura Stigger lett 2018 legjobb ifjúsági korú sportolónője, mögötte – egy szlovén szlalom-kajakozóval holtversenyben – a 17 esztendős Késely Ajna érdemelte ki a megosztott második helyet.