NB I: íme, a magyar élvonal tíz legértékesebb labdarúgója!

A hétvégén rajtoló NB I-es bajnokság apropóján a KS bemutatja a honi élvonal 10 legértékesebb játékosát. A Transfermarkt adataiból kiderül, szinte mindegyikük légiós, így aztán csapatonkénti bontásban a legtöbbre taksált magyar játékosokat is lajstromozzuk.

Három kívánság: triplázó csapatok a labdarúgás nagyszínpadán

Mi mást kívánhatna a futballszurkoló egy szezonra, mint hogy csapata nyerje meg a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a kupát is? Ilyen csak a mesében van. Vagy mégsem? Hét klubnál már kifogták az aranyhalat (a Bayern München az idén is triplázhat, ha BL-t nyer), és a három kívánság valóra vált, van, ahol kétszer is. Íme!

Századunk százasai, avagy a topligák gólgyáros csapatai

Hosszú idő után először fordult elő a Bundesligában, hogy egy csapat eléri a száz rúgott gólt, természetesen az ismét bajnoki címet nyerő Bayern Münchennek jött ki a lépés. A többi – húszcsapatos – elitbajnokságban ezt a határt sűrűn átlépik, de a 2000-es évek előtt ott sem volt szokás, hogy valaki így megszórja a mezőnyt, azóta viszont elég gyakori jelenség lett. Nézzük századunk 100-asait!

Játékossors: a legdrágábbak – de vajon megérik-e a pénzüket?

Most, hogy véget ért az összes topligás bajnokság, megnéztük, hogy csapatrészenként a világ jelenlegi legdrágábban átigazolt labdarúgói milyen teljesítményt nyújtottak a mögöttünk hagyott bajnoki idényben. Megérik a pénzüket a drágaságok?

Aranygenerációk: Kenny Dalglish és Jürgen Klopp Liverpoolja egymás ellen!

Mit mutatnak a 30 évvel ezelőtti, Kenny Dalglish irányította Liverpool, illetve a három évtized után nyerő Klopp-csapat számai? Jobbak bármiben is az elődök? A KS összevetette a két bajnokcsapatot. 

Asszisztkirályok: a 21. század legeredményesebb előkészítői

Messi már 300 gólpassz felett jár karrierjében, és ha olyan magasságokba egyetlen más klasszis sem kapaszkodott, jó néhányan sorakoznak 200 fölött. Íme a lista, amelyből kiderül, a 21. században melyik 10 játékos adta a legtöbb gólpasszt.

Dalglish, Benítez, Rodgers – Jürgen Klopp elődjei a Liverpoolnál

Azután, hogy 1990-ben Kenny Dalglishsal a kispadon megünnepelte 18. bajnoki címét a Liverpool, hat edző próbálkozott ugyanezzel – eredménytelenül. A The Athletic cikke nyomán az ő történetüket elevenítjük fel.

A „Szörny”, aki még Sergio Ramost is megfenyegette

A világ legerősebb labdarúgója. A „Szörny”, aki még Sergio Ramost is megfenyegette. Adebayo Akinfenwa 38 évesen érte el pályafutása csúcsát azzal, hogy a Wycombe Wanderersszel feljutott az angol másodosztályba. Bemutatjuk a futballvilág egyik legkülönlegesebb figuráját.

Liverpool: legendák, akik megérdemelték volna, de lemaradtak a PL-győzelemről

Kerek harminc évet vártak a vörösök arra, hogy visszaszerezzék az angol bajnoki trófeát, ami viszont annyit tesz, jó néhány klasszis koptatta úgy az Anfield gyepét, hogy a bajnoki cím kiváltotta eufória sosem adatott meg neki. Íme, a legjobbak azok közül, akik játéktudásuk, a klub iránti elköteleződésük vagy épp ikonikus státuszuk miatt feltétlenül megérdemeltek volna legalább egy liverpooli bajnoki címet.

Nagy különbséget látok, de nem mérném őket egymáshoz – Dybala CR-ről és Messiről

A 2017–2018-as idényt 26 góllal zárta az argentin támadó a Juventusban, aztán megérkezett Cristiano Ronaldo, és Paulo Dybala termelékenysége azonnal visszaesett. Az azóta eltelt két évben eggyel több gólt szerzett, mint abban az egy szezonban, és hogy eddig eljusson, kellett az is, hogy a karantén után újrainduló Serie A-ban sorozatban kezdje el lőni a gólokat. Tavaly nyáron több csapattal is szóba hozták, de mostanra megtalálta a helyét, és már nem a távozása, hanem 2022-ben lejáró szerződése meghosszabbítása van napirenden.

Szoboszlai, Holman, Adorján – légiósaink, akik bajnokok lettek

Idén Szoboszlai Dominik, Holman Dávid és Nagy Dominik szerzett bajnoki címet légiósként. Kíváncsiak voltunk arra, hogy melyik az a tíz külföldi európai ország, ahol legutóbb magyar labdarúgók élvonalbeli bajnoki címet szereztek. Öt éven belül összejött a tíz különböző ligában bezsebelt arany.

Dárdai, Gera, Gulácsi – magyarok a topligákban

Kik játszottak a leghosszabban egyhuzamban a négy elitliga valamelyikében a magyar labdarúgók közül az elmúlt három évtizedben?

Debrecentől Barcelonáig – az évszázad legsikeresebb csapatai

A mostani a huszadik szezon a 21. században, aminek apropóján megnéztük, melyek az egyes országok legsikeresebb futballklubjai az időszak bajnoki címei alapján. Idehaza az évszázados legjobbnak számító Debrecen éppen kiesett az élvonalból. Mi a helyzet a többiekkel?

Messi, LeBron, Brady és Federer a krisztusi korban

Lionel Messi 33 éves lett. A Képes Sport megnézte, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak ennyi idős korukig.

Topklubnál nem ment, egyébként remekeltek – Quaresma és társai

A már 18 bajnoki gólnál járó, másodvirágzását élő Danny Ings brillírozik a Southamptonban. De nem ő az egyetlen, akinek topklubban nem sikerült nagy karriert befutnia, jóllehet előtte és utána is remekelt. Íme, Danny Ings és néhány sorstársa.

Fülöp Mártontól Gera Zoltánig – az elmúlt 20 év 20 legjobb légiósa

Húsz év után befejezi pályafutását Juhász Roland. A 95-szörös válogatott védő 2000-ben debütált az NB I-ben, később pedig nyolc évig erősítette a belga sztárcsapatot, az Anderlechtet. Elhelyeztük őt a legjobb magyar légiósok sorában: íme az elmúlt húsz év húsz legjobb hazai futballistája külföldön!

Dortmundi sztárgyár: nagy fogások Metzeldertől Kolleren át Lewandowskiig

Európa egyik legjobb érzékkel igazoló klubja a Dortmund. Ez a Képes Sport összeállításából is kiderül, amelyben rangsorolták az együttes top 10 szerzeményét az elmúlt húsz évből.

Man. United: Marcus Rashford, a megmentő – portré

Június közepén visszatért a Premier League, vele együtt pedig a Manchester United és a sérüléséből felépülő Marcus Rashford is. Az angol válogatott támadó kiesése előtt kétségtelenül élete legjobb formáját nyújtotta korábban a most újrainduló labdarúgóidényben, a hátralévő hét fordulóban pedig Bajnokok Ligája- indulást érő pozícióba juttathatja a vörös ördögöket.

Futball: ti mentek oda, mi jövünk ide – körforgás a topligákban

A Képes Sport összeállítást készített arról, hogy a négy legnagyobb futballnemzet, Anglia, Németország, Olaszország és Spanyolország játékosaira mennyire jellemző, hogy a másik három topligába igazolnak.

Bundesliga: Lewandowski és a 10 legnagyobb rivális

A 2011–2012-es szezon óta tartozik Robert Lewandowski a Bundesliga legjobb csatárai közé. Abban az idényben lett vezér a Jürgen Klopp-féle, bajnokságot nyerő Dortmundban, és azóta minden évben dobogón végzett a góllövőlistán, idén pedig már az ötödik gólkirályi címét veszi célba. Mutatjuk, ki volt Lewandowski 10 legnagyobb riválisa ebben az időszakban.