?>
Kékszalag: befutott az utolsó időlimiten belüli hajó is, vége az 52. Nagydíjnak

A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet a Vándor Róbert vezette RSM2 nyert meg – közölték a verseny szervezői a viadal honlapján szombaton.

Kékszalag: az RSM2 futott be elsőként az 52. nagydíjon

A Vándor Róbert kormányozta RSM2 haladt át elsőként az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán péntek hajnalban egy rendkívül szélcsendes versenyen – közölték a szervezők a verseny honlapján.

Kékszalag: elrajtolt az 535 hajóból álló mezőny

Elrajtolt az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 535 hajó nevezett a versenyre.

Kékszalag: 600-nál több hajót várnak az 52. versenyre

Hatszáznál is több vitorlást várnak a szervezők a csütörtök reggel 9 órakor rajtoló 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra – mondta a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke szerdán Balatonfüreden, a verseny sajtótájékoztatóján.

Vitorlázás: Csak szél legyen – interjú a Kékszalagra készülő Virág Flórával

Női kormányossal rajtol a jövő heti Kékszalagon a The Red katamarán: a legénységét minimum a legjobb nyolc közé váró ifjúsági világbajnoki hatodik helyezett Virág Flóra szerint a jó taktika dönt, de a szerencsének is lesz szerepe.

Vitorlázás: Litkey két fiatal tehetséggel megy a 14. sikerért

Az 54 éves Litkey Farkas a keddi sajtótájékoztatón elmondta, két 19 éves fiatalt épített a csapatába, Zentai Benedeket és az általa a legtehetségesebb magyar vitorlázónak tartott Dejonghe Arthurt.

Vitorlázás: négy hét múlva rajtol az 52. Kékszalag

Legalább tíz hajó esélyes arra, hogy megnyerje a Balatonfüreden rajtoló tókerülő versenyt.

Vitorlázás: Litkey és csapata is elkezdte a felkészülést

A tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas és csapata elkezdte a felkészülést a balatoni tókerülő versenyre – a kormányost motiválja, hogy van némi bizonytalanság a csapat összetételében.  

Vitorlázás: július 30.–augusztus 1. között rendezik a Kékszalagot

Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg idén a Balaton legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

Vitorlázás: új időpontra helyezik a Kékszalagot

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége úgy döntött, hogy június elsejétől szigorú biztonsági szabályok betartásával újra lehet versenyeket szervezni. A Kékszalagot viszont biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban, azaz július 2-4-én.

Vitorlázás: július elején lesz az idei Kékszalag a Balatonon

A szokásosnál hamarabb, július 2-án rendezik meg az idei Kékszalag vitorlásversenyt a Balatonon.

Vitorlázás: megtartották a Kékszalag díjkiosztóját – fotó

Szombat délután megtartották a balatoni Kékszalag vitorlásverseny díjkiosztóját, amelynek során Petrányi Zoltán kormányos és a Racing Django győztes egysége megkapta a győztesnek járó porcelánvázát és a Kékszalagot.

Vitorlázás: a Kékszalag győztese pezsgővel várta az utolsót

A Kékszalag vitorlásversenyen abszolút győztes Racing Django legénysége egy megható pillanattal is emlékezetessé tette az idei balatoni viadalt, amikor a limitidőn belül utolsóként szombat reggel 8 óra 50 perckor befutó Sunset nevű hajó legénységét pezsgővel várta a célvonalnál, majd a hajóra átszállva közösen ünnepelték a verseny végét.

Vitorlázás: Ez színtiszta észjáték volt – vallja a Kékszalag-győztes

A Racing Django győzelmével ért véget a gyenge szeles Kékszalag: a Petrányi Zoltán kormányozta hajó hajnali fél egykor, az 561 induló közül elsőként ért célba Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülőversenyén.

Vitorlázás: a Racing Django nyerte meg a Kékszalagot

A Racing Django nyerte meg az 51. Kékszalag Nagydíjat. A Petrányi Zoltán kormányozta hajó hajnali fél egy után néhány perccel ért be a füredi célba. Tekintse meg a versenyről készült képgalériánkat!

Kékszalag: Litkey a 14. sikerre hajt, de nagy csatára készül

Hat-hétszáz hajót várnak Európa leghosszabb tókerülő versenyére, a csütörtökön rajtoló  Kékszalagra, amelyet 1934-ben rendeztek meg először, s az nyeri, aki a leggyorsabban vitorlázza körbe a Balatont. A nagymenők szerint öt-hat esélyes van a végső győzelemre.

Vitorlázás: Nanushka is vízre száll az 51. Kékszalagon

Az 51. Kékszalag vitorlásversenyen rajthoz áll a Nanushka Sailing Team is Európa legnagyobb tókerülő versenyén, 2019. július 18–20-án. A csapat tagjai között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Váradi Szabó János és Petheő Tamás többszörös magyar katamarán bajnok páros, de a legénység többi tagja, Jankovics Gábor, Horváth Áron és Goszleth Marcell is többszörös magyar bajnoki címmel illetve kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázók. A fiúk egy nem mindennapi katamaránnal szállnak versenybe, mely a Nanushka nevet kapta – áll a csapat lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Vitorlázás: Litkey Farkas kékben látja a világot

Motivált. Ennyi év és ennyi győzelem után is. Litkey Farkas eddig 13 alkalommal győzedelmeskedett Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyén, a Kékszalagon. Most ráhajt a tizennegyedikre is.

Kékszalag: több mint 600 hajót várnak az idei tókerülő vitorlásversenyre

A szervezők több mint 600 hajót várnak Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenyére, az 51. Kékszalag Nagydíjra, amely július 18-án reggel 9 órakor rajtol Balatonfüredről. 

Vitorlázás: száz nap múlva rajtol a Kékszalag

Száz nap múlva, július 18-án kezdődik a 51. Kékszalag, Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye.