?>
Kocsis 90: Rebrov is betalált, emléktorna Kárpátalján

Még szeptember végén U11-es focicsapatok részvételével Kocsis 90-kupát rendeztek a kárpátaljai Beregszászon az 1929-ben született vb-gólkirály és Aranycsapat-tag Kocsis Sándor tiszteletére elindított Kocsis 90-emlékév keretében.

Kép: ovisoknak készített sportpályát avattak Kárpátalján

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program finanszírozásával multifunkcionális sportpályát adott át Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért valamint a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a viski Mustármag óvodában.

Jótékonyság: kitűzték a KEK zászlaját Kárpátalján

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által szervezett összmagyar multisport esemény, az idén jubiláló Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) szokásos eseményeként április 30-án adták át azokat az adományokat, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai iskolások számára.

Kusnyír: Az Újpest–Fradi párosítás gyerekként semmit sem mondott

Határ menti faluból a magyar élvonalig: a Lokiba ősszel berobbanó, tizennyolc esztendős Kusnyír Erik az ukránok és magyarok által lakott szegény régióból származik, és bár korán elszakadt a szülői háztól, Izsnyétére mindig szívesen tér haza.

CONIFA: Kárpátalja 14 játékosát kitiltották Ukrajnából

Négy hónappal azt követően, hogy Kárpátalja válogatottja megnyerte az idei, londoni CONIFA labdarúgó-világbajnokságot, az ukrán szövetség úgy döntött, életre szóló eltiltással sújtja a csapat tagjait, köztük a kilencszeres magyar válogatott Sándor Györgyöt.

CONIFA: az ukrán miniszter terrorizmust emleget Kárpátalja győzelme kapcsán

Szeparatista cselekedetek miatt indított vizsgálatot a CONIFA-világbajnok Kárpátalja labdarúgó-válogatott tagjai ellen Ihor Zsdanov ukrán sportminiszter. Az ukrán labdarúgó-szövetség eltiltással fenyegeti a friss világbajnok csapat játékosait, más kérdés, hogy egyetlen CONIFA-vb-győztes kárpátaljai sem játszik Ukrajnában.

CONIFA: Kárpátalja nyerte meg a világbajnokságot

Kárpátalja válogatottja nyerte meg a Londonban zajló CONIFA labdarúgó-világbajnokságot, miután a szombati döntőben – 0–0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel (3–2) – legyőzte Észak-Ciprust.

CONIFA: Kárpátalja aranyért, Székelyföld bronzért játszhat

Kárpátalja jutott be a CONIFA labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, miután kihasználva a rengeteg ziccert rontó ellenfél hatalmas hibáit, 4–2-re megverte az előzetesen esélyesebbnek hitt Székelyföldet.

CONIFA: biztosan lesz magyar vb-döntős Londonban!

Székelyföld és Kárpátalja is magabiztosan vette a londoni CONIFA labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjét: előbbi 4–0-ra, utóbbi 3–1-re nyert, így a két magyar csapat egymással mérkőzik meg a csütörtöki elődöntőben, vagyis szombaton biztos látunk majd magyar együttest a fináléban.

CONIFA: szerdán utazik el a vb-re a székelyföldi válogatott

Szerdán utazik el a székely labdarúgó-válogatott az idei futball-vb-re – na persze nem az oroszországira, hanem a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA – a FIFA-n kívüli válogatottakat tömörítő sportszervezet) május 31. és június 10. között rendezendő világbajnokságára. A román sajtó egy része szerint a székely válogatott egy irredenta projekt része, amelyet Magyarország folytat Romániában, ám a magyarellenes kirohanásokhoz szokott székelyek elsősorban focizni mennek Londonba, ahol ráadásul a torna egyik esélyesének számítanak.

Ovi-Sport: teljesült Buzánszky Jenő kívánsága

Az Aranycsapat kiváló hátvédje, Buzánszky Jenő egyik utolsó kívánsága volt, hogy a határon túli magyarokhoz is eljusson az általa megálmodott, óvodások sportolását elősegítő Ovi-Sport program.

Jótékonyság: kárpátaljaiakat segített a szentantalfai csapat

A Veszprém megyei Szentantalfa nagylelkű felajánlása célba ért a Nemzeti Sport segítségével.

Azé a tehetség, aki kineveli

A magyar vagy az ukrán válogatott a cél? – a határon túli utánpótlás-nevelés mögöttes mozgatórugóiról is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a Kárpátaljai Labdarúgó-szövetség elnöke.

Kárpátaljai helyzet: az utolsó oltsa le a lámpát!

Kárpátalján most nem a futball a legfontosabb. A kelet-ukrajnai háborútól, gazdasági kilátástalanságtól és munkaerőhiánytól sújtott régióban a labdarúgás ugyanakkor pontos fokmérője a társadalmi problémáknak. Az 1.2 milliós népességű, több mint tíz százalékban magyarok lakta térségből tízezrek dolgoznak külföldön, a férfiak kivándorlása nyomán sorra szűnnek meg a járási csapatok.

Labdarúgás: Székelyföld Eb-bronzérmet szerzett

Székelyföld a harmadik helyen végzett az Észak-Cipruson megrendezett FIFA-n kívüli labdarúgó-válogatottakat tömörítő ConIFA második Európa-bajnokságán. A győzelmet Padánia szerezte meg.

NB II: kisvárdai segítséggel akadémia Kárpátalján

Bár a Kisvárda NB II-es labdarúgócsapata már szombat reggel elindult Zalaegerszegre, a ZTE elleni vasárnapi bajnokira, Révész Attila csak késő délután követte a csapatot.

Honvéd: Kárpátaljáról érkezett az első téli erősítés

A Bp. Honvéd labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy új kapust szerződtetett a kárpátaljai Nagy Sándor személyében.