Maradona hegedűvel, avagy hogyan vitték jégre Edvin Martont

Magnóról szólt bezárt szobájában előre felvett hegedűgyakorlása, miközben ő maga a téren focizott a barátaival – szigorú szüleit így sem tudta megtéveszteni. A kárpátaljai Huszton nevelkedett, Emmy-díjas Edvin Marton – született Csűry Lajos – már nem trükközik kazettával, december 8-án a budapesti Tüskecsarnokban adja elő mások mellett Jevgenyij Pljuscsenko olimpiai bajnok műkorcsolyázóval Kings on Ice című estjét.

NS Hosszabbítás: sohasem látott hagyaték idézi fel Puskásék korát

Sámfa, labda, érem, képeslap, fotó – sohasem látott, felbecsülhetetlen értékű kincseket tartalmaz az a hagyaték, amelyet az idén májusban, 86 évesen elhunyt Faragó Lajos hagyott a családjára. Az ötvenes évek karakteres kapusa, a Honvéd hétszeres válogatott, olimpiai bronzérmes futballistája különleges gyűjteményét két részben mutatjuk be – az elsőben Puskás Ferenc és Bozsik József közeli barátjának személyes emlékeire összpontosítunk.

Műkorcsolya: a 15. műtét már sok, a legenda végleg befejezte

Végleg befejezte a pályafutását Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok kétszeres olimpiai bajnok műkorcsolyázója.

Műkorcsolya: Pljuscsenko még a 2018-as olimpián indulni akar

A mostani szezont kihagyja, a soros világ-, illetve Európa-bajnokságon nem áll rajthoz, a 2018-as téli olimpián azonban még indulni akar Jevgenyij Pljuscsenko, a kétszeres olimpiai bajnok orosz műkorcsolyázó.

Műkorcsolya: megoperálták a legendát, olimpiára menne

Ismét megoperálták Jevgenyij Pljuscsenko orosz műkorcsolyázót. A nyakcsigolyáján végrehajtott beavatkozásra Izraelben került sor.

Pljuscsenko műtétjét élőben lehet nézni

Jevgenyij Pljuscsenko érdekes tervet dédelget magában, de hamarosan a tervből valóság válik. Az olimpiától a csapatarany után sérülés miatt visszalépett orosz műkorcsolyázót rengeteg kritika érte, hogy ha tudta, hogy sérült, miért indult el egyáltalán, miért vette el a lehetőséget fiatalabb honfitársától.

Szocsi 2014: Pljuscsenko nem zárja ki, hogy indul 4 év múlva

Nem zárja ki, hogy „célba veszi” a 2018-as pjongcsangi olimpiát Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok sztárműkorcsolyázója, aki előbb sérülés miatt visszalépett a szocsi játékoktól, majd bejelentette visszavonulását.

„Két olimpia és takarodj!”; „Pljuscsenko egy hadirokkant”

Kíméletlenül „beleszállt” a szocsi téli olimpia férfi műkorcsolyaversenye előtt sérülések miatt visszalépő, majd visszavonulását bejelentő Jevgenyij Pljuscsenkóba a szélsőséges orosz politikus, Vlagyimir Zsirinovszkij.

Szocsi 2014: Pljuscsenko visszalépett az egyénitől

Bár a nevezési listán még szerepelt, végül mégsem indult a férfi műkorcsolyázók egyéni versenyében a versenyszám 2006-os olimpiai bajnoka, az orosz Jevgenyij Pljuscsenko.

Háromból kettő a rövid pályás mérleg, arany törött lábbal - összefoglaló

Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor révén két magyar is továbbjutott a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőjéből a negyeddöntőbe – ez a csütörtöki nap kiemelkedő magyar eredménye. Simon Ágnes a 69. helyen végzett a sífutók klasszikus stílusban rendezett 10 km-es, Gombos Károly a 88. helyen a sílövők 20 km-es számában. Előbbit a lengyel Justyna Kowalczyk, utóbbit – második szocsi aranyát begyűjtve – Martin Fourcade nyerte meg. A kínaiak gyorskorcsolyában és rövid pályás gyorskorcsolyában is begyűjtöttek egy első helyet csütörtökön, az amerikaiak újabb hódeszkás arannyal gazdagodtak, míg a németek besöpörték a negyedik első helyet is a szánkósok között. A nap sztorija ugyanakkor Jevgenyij Pljuscsenkóé: a kétszeres olimpiai bajnok műkorcsolyázó visszalépett a férfi egyestől, és bejelentette visszavonulását.

Szocsi 2014: a műkorcsolyázók szerezték az első orosz aranyat

A műkorcsolyázók első ízben megrendezett csapatversenyével folytatódott a téli olimpia az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a Julija Lipnyickaja (nők), Jevgenyij Pljuscsenko (férfi), Kszenyija Sztolbova, Fedor Klimov (páros), Jelena Iljinih, Nyikita Kacalapov (jégtánc) összeállítású orosz csapat szerezte meg a kanadaiak és az amerikaiak előtt.

Szocsi 2014: beleszédült a félig üres lelátó zajába Pljuscsenko

Nem mondhatni, hogy a közönség zsúfolásig töltötte volna a szocsi Korcsolyapalota lelátóit a téli olimpiai programban először helyt kapó műkorcsolya-csapatverseny első napján – a 12 ezres aréna félig üres volt, annak ellenére, hogy versenyzett a hazaiak egyik legendája, Jevgenyij Pljuscsenko.

Trónvadászat Szocsiban - a levegő ura, a sebesség megszállottja

A levegő és a sánc ura, aki fél fülére nem hall, az édesanyját tragikus körülmények között elveszítő síklasszis, a báty nyomdokaiba lépő, honvággyal is küzdő biatlonos és a jég ördöge. Gregor Schlierenzauer, Aksel Lund Svindal, Martin Fourcade és Jevgenyij Pljuscsenko. Világklasszisok, akiket Szocsiban is láthatunk, és akik az aranyérmek várományosai.

Szocsi 2014: Pljuscsenkót indítják egyéniben az oroszok

Jevgenyij Pljuscsenkót indítja férfi egyéniben a szocsi téli olimpián az Orosz Műkorcsolya-szövetség.

Műkorcsolya Eb: áll a bál Pljuscsenko és az olimpia körül

Bajban vannak az oroszok a szocsi téli olimpián debütáló műkorcsolya-csapatverseny miatt, mivel két férfi versenyzőt akarnak indítani, de csak egy kvótájuk van – derült ki Ottavio Cinquantának, a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) elnökének pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Téli olimpia: műtétje után teszteli magát Pljuscsenko

Felépült ugyan hátműtéte után, mégsem biztos, hogy indul a februári téli játékokon Szocsiban az olimpiai bajnok műkorcsolyázó, Jevgenyij Pljuscsenko.

Műkorcsolya: Pljuscsenko hátát műteni kell, kihagyja a vb-t

Kihagyja a kanadai Londonban március 11-én kezdődő világbajnokságot Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok olimpiai és háromszoros vb-győztes műkorcsolyázója, mert meg kell műteni a hátát.

Műkorcsolya Eb: francia vezetés a férfiaknál, Pljuscsenko visszalépett

A férfiak versenyében a francia Florent Amodio áll az élen a csütörtöki rövidprogram után a Zágrábban zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon.

Műkorcsolya: kérelmet nyújt be az eltiltott Pljuscsenko

Eltiltásának törlését és amatőr versenyzési jogának visszaadását kérvényezi Jevgenyij Pljuscsenko orosz műkorcsolyázó, aki mindenképpen szeretne elindulni a 2014-es téli olimpián, Szocsiban.

Érvényben marad Pljuscsenko eltiltása

Úgy tűnik, a háromszoros világbajnok orosz műkorcsolyázó, Jevgenyij Pljuscsenko nem vehet részt a 2014-es szocsi téli olimpián.