Jégkorong: Biztosan elég magas pulzusszámmal védtem – Rajna

A 97.92 százalékos védési arány nem akármilyen teljesítményre vall, Rajna Miklós megérdemelte, hogy Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány is a meccs emberének nevezze. A magyar jégkorong-válogatott britek felett aratott 4–1-es olimpiai selejtezős győzelme után adódott a kérdés: mekkora pulzusszámmal védett a kapusunk? 

Jégkorong: Románia ellen sokkal szorosabb meccset várok – Tolvanen

Az észtek magabiztos, 4–1-es legyőzésével nyitott a magyar férfi jégkorong-válogatott a nottinghami olimpiai előselejtezőn, amely után Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány mellett a triplázó Hári János és a negyedik gólt szerző Csányi Karol értékelt az NSO Tv-nek.

Jégkorong: Ne azon keseregjünk, kik és miért nincsenek itt – Jarmo Tolvanen

Olimpiai előselejtező előtt áll a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely már hétfőn megérkezett a torna helyszínére, Nottinghambe. Erős kerettel vágott neki Jarmo Tolvanen együttese a tornának, de nem a legerősebbel, miután a finn és a svéd bajnokság jelenleg is zajlik, így Sebők Balázs, Galló Vilmos és Bartalis István egyaránt klubelfoglaltság miatt nem utazott el az Egyesült Királyságba. Ráadásul Jesse Dudás klubváltása, Magosi Bálint kisebb sérülése miatt ugyancsak nem tudott csatlakozni a csapathoz.  

Jégkorong: Az olimpiai selejtezőre a legjobb csapattal akarunk menni! – Tolvanen

A lengyelországi és a budapesti EIHC-tornát is arra használta a magyar jégkorong-válogatott szakmai stábja, hogy minél több játékost kipróbáljon, megnézze, kire számíthat, ha esetleg a legjobbjaink nem tudnának részt venni a februári olimpiai selejtezőn. Erről Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány beszélt az NSO Tv-nek a hazai Hat Nemzet Torna után.

Jégkorong: Tolvanen marad, Cortina sorsa is eldőlni látszik

Ugyan senki Sem tudhatta, de a klubesemények árnyékában kiderítettük, hogy Jarmo Tolvanen marad a férfi és Pat Cortina a női szövetségi kapitány, míg Egri Gergely nem lesz többé a szövetség sportigazgatója.

Jégkorong: nincs veszély, de műteni kell Tolvanen kapitányt

Műteni kell Jarmo Tolvanent, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányát, aki betegsége miatt nem lehetett ott múlt héten a nur-szultani divízió 1/A-s világbajnokságon.

Jégkorong: jól reagál a kezelésre és jobban van Tolvanen

Jól van és jól reagál a kezelésre Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, aki betegség miatt nem utazhatott el a nur-szultani divízió I/A világbajnokságra – mondta Sipos Levente, a Magyar Jégkorong-szövetség főtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Jégkorong-vb: Mostantól érte is dolgozunk – Majoross a beteg kapitányról

A 2012–2013-as idény óta a férfi felnőtt jégkorong-válogatottunk másodedzője Majoross Gergely, aki közben a DVTK-val és a MAC-cal Mol/Erste Ligákat, Magyar Kupákat nyert, és a legutóbbi idényben már a szlovák élvonalbeli Tipsport Ligában is a negyeddöntőbe vezette klubcsapatát, tehát nyilvánvalóan készen áll arra, hogy szövetségi kapitány legyen. Az más kérdés, hogy senki, így ő sem gondolta vagy kívánta, hogy Jarmo Tolvanen betegsége miatt beugróként vigye a csapatunkat a hétfőn kezdődő divízió 1/A-világbajnokságra.

Jégkorong: váratlan váltás a vb előtt a magyar csapat irányításában

A magyar szövetség (MJSZ) szerdai tájékoztatása szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorult, így nem vehet részt a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem közöltek. A magyar szövetség elnöksége a fentiek figyelembe vételével egyhangúlag úgy döntött, hogy a világbajnokságon Majoross Gergely irányítsa a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít tanácsaival.

Jégkorong: A szlovénok biztosan jobb csapattal érkeznek Asztanába – Wehrs

Az asztanai divízió 1/A csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott lejátszotta utolsó hazai felkészülési mérkőzését, amelyen 7–4-re nyert Szlovénia ellen. A találkozó után Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány, Wehrs Kevin és Terbócs István értékelt az NSO Tv-nek.

Jégkorong: változások a válogatott keretében, hat játékos kimaradt

Nyolc fehérvári és három újpesti játékos csatlakozik hétfőtől az április végén rajtoló kazahsztáni divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretéhez, amelytől hatan köszöntek el.

Még nem teljes a keret – 24 hokis kezdte meg a vb-felkészülést

Elkezdte felkészülését a világbajnokságra a magyar férfi jégkorong-válogatott, egyelőre kissé kezdetleges kerettel, de lelkesen és jó hangulatban.

Jégkorong: kedden kezdi a vb-felkészülést a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott kedden kezdi meg felkészülését az április végén rajtoló nurszultáni divízió I/A világbajnokságra.

Jégkorong: a legjobbak nélkül – fiatalok a magyar keretben

Legjobbjainkat a klubjaiknál hagyva, a helyükön fiatalokat próbálgatva készül az idény harmadik válogatott hetére Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány.