Tokió 2020: a japánok négyötöde szerint helyes volt a halasztás

A japánok csaknem nyolcvan százaléka helyénvalónak tartja, hogy 2021-re halasztották a tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt.

Tokió 2020: „A többletköltség elosztása nagy kihívás”

Mori Josiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint nehéz lesz annak eldöntése, hogy ki állja a játékok jövőre halasztásából fakadó elkerülhetetlen többletköltségeket.

Japán: bejelentették, mikor folytatják a futballbajnokságokat

Murai Micuru, a J.League elnöke bejelentette a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett japán bajnokságok újraindulását.

Tokió 2020: a japán miniszterelnök az egyéves halasztást javasolta, a NOB egyetért vele

A japán NHK televízió arról számolt be, hogy Abe Sinzó miniszterelnök a nyári, tokiói olimpia egyéves halasztását javasolta Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, aki teljes mértékig egyetértett vele.

Férfi kosár: Érdemes lenne itt befejezni – Golomán György

A japán másodosztályban pattogtató Golomán György bizonytalanságban él Jamagatában, de szinte napi kapcsolatban áll a szintén magyar válogatott Allen Roscóval.

Tokió 2020: megérkezett Japánba az olimpiai láng

Pénteken reggel megérkezett Japánba az olimpiai láng.

Tokió 2020: a NOB továbbra is elkötelezett az olimpia megrendezése mellett

Miközben sorra jelentik be az összes nagyobb sportesemény törlését vagy halasztását, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közleményben erősítette meg, továbbra is elkötelezett a 2020-as tokiói játékok megrendezése mellett.

Női kézi: a japán válogatottól érkezik Grooték új edzője

Szeptember 1-től a jelenleg a japán női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját betöltő Ulrik Kirkely veszi át a dán Odense irányítását.

Tokió 2020: a WHO-döntés ellenére változatlan az olimpiai játékok időzítése

Szuga Josihide japán kormányszóvivő közlése szerint nincs változás az idei tokiói olimpiai játékok tervezésében, azok után sem, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá nyilvánította az új típusú koronavírus-járványt.

Tokió 2020: a koronavírus miatt nézők nélkül tartják a lánggyújtó ceremóniát

Nézők nélkül rendezik csütörtökön a tokiói olimpia lánggyújtó ceremóniáját az ókori játékok helyszínén, Olümpiában.

Koronavírus: halasztások a japán futballban is

A Japán Labdarúgó Liga elhalasztott hét kupatalálkozót a koronavírus-járvány terjedése miatt, és azt tervezi, hogy március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja.

Videó: ilyen van? Iniestáék meccsén sorozatban 9 tizenegyes maradt ki!

Fennállása során először hódította el a japán labdarúgó Szuperkupát a három volt barcelonai, Andrés Iniesta, Thomas Vermaelen és Sergi Samper jelenlegi csapata, a Vissel Kobe, amely a 3–3-as rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 3–2-re múlta felül a bajnoki címvédő Jokohama F. Marinos együttesét Szaitamában. A szétlövés a hetedik párban dőlt el, de már két pár után 2–2-re állt a párbaj…

Japán: Villa a Császár-kupa megnyerésével vonult vissza

A Vissel Kobe 2–0-ra legyőzte a Kasima Antlers csapatát a japán labdarúgó Császár-kupa szerdai döntőjében, Tokióban.

Játékossors: Japánon belül váltott klubot a volt barcás

Japánon belül váltott klubot az FC Barcelona korábbi labdarúgója, Isaac Cuenca. A 28 éves támadó Fernando Torres profi pályafutásának utolsó csapatától, a Szagan Toszutól a Vegalta Szendaihoz szerződött.

Játékossors: klubot és földrészt is válthat Iniesta?

Az utóbbi napokban egyre több helyen futhattunk bele a korábbi Barca-játékos, Andrés Iniesta nevébe a sportoldalakon és a közösségi médiában. Nem véletlenül: ha hinni lehet a híreknek, klubot válthat a spanyol.

Tokió 2020: földrengésre is felkészültek a szervezők

A tokiói olimpia szervezői csütörtökön földrengés-szimulációt végeztek az újonnan épült Ariake Arénában, a tornaversenyek helyszínén.

A japán női kéziválogatott belopta magát a szurkolók szívébe

A házigazda japán válogatott valószínűleg sok szurkoló tetszését elnyerte csupa szív és gyors játékával a vasárnap véget ért női kézilabda-világbajnokságon. A csapatot a 10. helyig vezető dán Ulrik Kirkelynek azonban számos kihívással kellett megküzdenie a hazai rendezésű torna előtt. Riportunkban ezekbe engedünk bepillantást.

Jégkorong: Ha valaki elront valamit, megfogjuk a vállát, segítjük – Nagy Krisztián

Ezúttal nem sikerült 0–2-ről fordítania Japán ellen a magyar jégkorong-válogatottnak, pedig bőven akadtak helyzetei a budapesti Hat Nemzet Tornán játszott mérkőzésen. Majoross Barnabás arról beszélt az NSO Tv-nek, hogyan sikerült kihagyniuk Pápa Mártonnal az abszolút ziccert, míg a társak elmondták, ilyenkor igyekeznek a hibázó játékosokat biztatni, nem tesznek nekik szemrehányást. 

Női kézi-vb: Oroszország elődöntős, nyertek a spanyolok is

A női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében Oroszország 35–28-ra legyőzte Montenegrót, ezzel bejutott a torna elődöntőjébe. A spanyol válogatott két góllal bizonyult jobbnak Japánnál, Svédország ellen pedig esélye sem volt Romániának.