Tokió 2020: a japánok többsége szerint jövőre sem lesz olimpia

A Japánban végzett egyik közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy jövőre sem lehet megrendezni a tokiói olimpiát.

Japán: újraindult a bajnokság, Iniestáék simán kikaptak

Több mint négy hónap szünet után a második forduló mérkőzéseivel folytatódott a japán labdarúgó-bajnokság: Andrés Iniesta csapata, a Vissel Kobe hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett az első meccsét is három góllal megnyerő Hirosimától.

Japán: újabb csúcsra vágyik a japán korrekorder labdarúgó

Újabb rekordra vágyik Miura Kazujosi, a japán élvonal történetének legidősebb labdarúgója.

Tokió 2020: a lakosság megosztott a 2021-es rendezéssel kapcsolatban

Egy friss közvélemény-kutatás eredménye alapján a tokiói lakosság megosztott a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia 2021-es rendezése kapcsán.

Női foci: Japán kiszáll a 2023-as vb-rendezésért zajló harcból

Helyi sajtóértesülések szerint Japán visszavonja a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság rendezési jogára benyújtott pályázatát.

Japán: hamarosan nézők is mehetnek baseball- és labdarúgómeccsekre

Július 10-től nézők is bemehetnek a baseball- és labdarúgó-mérkőzésekre Japánban – közölte a szigetország két legnépszerűbb sportágának szövetsége hétfőn.

Koronavírus: átfogó tesztelés után indul a japán futballszezon

A koronavírus-járvány miatt február végén felfüggesztett élvonalbeli japán labdarúgó-bajnokság jövő szombatra tervezett újraindulása előtt, majd menet közben is az összes érintett átfogó tesztelésen esik át.

Férfi kosár: Allen Rosco a japán élvonalban kosarazik tovább

A japán élvonalban folytatja pályafutását Allen Rosco, a magyar válogatott kosárlabdázója.

Tokió 2020: kötelező karanténidőszak mellett lehet csak megtartani a játékokat?

Tokió kormányzója bizonytalan abban a tekintetben, hogy a jövő évre halasztott olimpiát karantén időszak, illetve nemzetközi utazási egyezmény nélkül le lehet-e bonyolítani.

Koronavírus: Japánban újranyitották a Nemzeti Edzésközpontot

A legjobb japán sportolók két hónapos kihagyást követően ismét a Nemzeti Edzésközpontban készülhetnek.

Koronavírus: japánban július 4-től folytatódhat a futballbajnokság

Japánban július 4-ét jelölték ki a bajnokság folytatására. A csapatok zárt kapus mérkőzésekkel kezdenek a tervek szerint, és a sorsoláson is módosítanak, hogy az első hetekben az azonos régiókból való klubok szerepeljenek egymás ellen.

Tokió 2020: az olimpiai embléma kifigurázása miatt tiltakoznak a japánok

A tokiói olimpia japán szervezői nemtetszésüknek adtak hangot és tiltakoztak, mert az esemény logóját egy kiadványban összegyúrták a koronavírus szerkezeti képével.

Koronavírus: 350 szurkolói csoport tiltakozik az UEFA-nál

Szerdán újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

Tokió 2020: a japán szövetségek folytatnák az együttműködést a külföldi edzőkkel

Japán sportági szövetségek szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokat folytatnak külföldi szövetségi kapitányokkal, edzőkkel, hogy a tokiói olimpia halasztása miatt további egy évig igénybe vehessék szolgálataikat.

Tokió 2020: a japánok szerint vakcina nélkül nem lehet, a NOB szerint ez csak egy vélemény

John Coates, a tokiói nyári játékok előkészületeit felügyelő bizottság vezetője szerint a jövő évre halasztott olimpia megrendezésének nem feltétele, hogy addigra legyen oltás a koronavírus ellen.

Spanyolország: Iniesta nem gondol még a visszavonulásra

Harmincöt évesen sem óhajtja befejezni profi labdarúgó-pályafutását a spanyol Andrés Iniesta, aki jelenleg a japán Vissel Kobe középpályása.

Tokió 2020: a japánok négyötöde szerint helyes volt a halasztás

A japánok csaknem nyolcvan százaléka helyénvalónak tartja, hogy 2021-re halasztották a tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt.

Tokió 2020: „A többletköltség elosztása nagy kihívás”

Mori Josiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint nehéz lesz annak eldöntése, hogy ki állja a játékok jövőre halasztásából fakadó elkerülhetetlen többletköltségeket.

Japán: bejelentették, mikor folytatják a futballbajnokságokat

Murai Micuru, a J.League elnöke bejelentette a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett japán bajnokságok újraindulását.

Tokió 2020: a japán miniszterelnök az egyéves halasztást javasolta, a NOB egyetért vele

A japán NHK televízió arról számolt be, hogy Abe Sinzó miniszterelnök a nyári, tokiói olimpia egyéves halasztását javasolta Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, aki teljes mértékig egyetértett vele.