Női kézi NB I: egy kapus és egy beálló érkezik Érdről az FTC-hez

Janurik Kinga és Kisfaludy Anett egyaránt tíz év után hagyja el az anyagi válságba került érdieket és lesz a Ferencváros játékosa. Mind a két kézilabdázó kétéves szerződést írt alá – közölte a fradi.hu.

Női kézi: az Érd újabb kulcsjátékosával hosszabbított

Katarina Krpezs-Slezák után Janurik Kinga is szerződést hosszabbított az Érd női kézilabdacsapatával. A klub nem közölte, mennyi időre írt alá a 27 éves játékos. 

Női kézi-vb: Mörk és Oftedal az egyéni ranglisták élén

Nora Mörk lett a németországi női kézilabda-világbajnokság gólkirálynője, míg a legtöbb gólpasszt a szintén győri Stine Oftedal adta.

Női kézi-vb: Ebből önbizalmat tudok meríteni – Kovács Anna

Két vereséget követően nyert először a magyar női kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon. A játékosok egyetértettek abban, hogy bár az argentin csapat nem volt a legacélosabb, a sokgólos győzelemből erőt lehet meríteni, márpedig arra szükség lesz a lengyelek és a csehek ellen.

Rasmussen gyorsítaná női kéziseinket, de vannak kritikus pontok…

Kim Rasmussen szerdán kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott utazó keretét a pénteken kezdődő németországi világbajnokságra. A végső keretszűkítés különösebb meglepetést már nem hozott, a benevezendő 16 játékos utazik a vb-re, amely a második nagy torna lesz a dán szövetségi kapitány irányítása alatt. Tavaly első nekifutásra Európa-bajnoki 12. helyig vezette a nemzeti csapatot, és ugyan ezúttal is sérülések hátráltatták a keret kialakítását, a kontinensviadal eredményéhez képest általános elvárás az előrelépés, ami összhangban van a kapitány és a játékosok céljával is.

Női kézi NB I: az Érd három kulcsjátékosával hosszabbított

A női kézilabda NB I-ben szereplő Érd három kulcsjátékosával hosszabbított: Janurik Kingával, Kisfaludy Anettel és Katarina Krpezs-Slezákkal – adta hírül a klub honlapja.

Női kézi Eb: Szikora megérezte, hogy készen kell állnia

Szikora Melinda szombat este csatlakozott Helsingborgban a magyar női kézilabda-válogatotthoz. A ferencvárosi kapus behívására Janurik Kinga sérülése miatt volt szükség. Szikorának az Eb kezdete óta volt egy olyan érzése, hogy készenlétben kell állnia, de miután érdi kollégája annyira kiválóan védett Montenegró ellen, kicsit lemondott a részvételről. Aztán tegnap reggel elkezdtek záporozni a hívások és az üzenetek a telefonjára...  

Női kézi Eb: Janurik megsérült, Szikorával pótolják a keretben

A Montenegró ellen 21–14-re megnyert Eb-csoportmérkőzésen pénteken térdsérülést szenvedett Janurik Kinga, a magyar női kézilabda-válogatott kapusa, aki emiatt kikerült a keretből. A helyére Szikora Melindát hívta be Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Női kézi Eb: Az akarás minden nehézségen átbillentett minket – Janurik

A szenzációsan, 59 százalékkal védő Janurik Kinga a Montenegró elleni diadal után elmondta, a védekezés volt a sikerünk kulcs. Az érdi kapus szerint a svédországi Európa-bajnokság középdöntőjében ránk váró újabb három mérkőzésen bármi megtörténhet. 

Női kézilabda: újabb két kulcsember hosszabbított Érden

A női kézilabda NB I góllövőlistáját vezető szerb válogatott Katarina Krpezs-Slezák után újabb két játékosa szerződését hosszabbította meg az Érd: Janurik Kinga és Kisfaludy Anett is újabb két szezonra írt alá.

Pálinger választottjai – miért jó együtt Bíró, Kiss és Janurik?

A kapusposzt mindig kardinális kérdés egy kézilabdacsapatnál, márpedig ezen a téren nem áll rosszul a magyar női válogatott. Ezt vallja Pálinger Katalin csapatmenedzser is, aki külön-külön is jellemezte a vele együtt dolgozó három játékost. Bíró Blanka, Kiss Éva és Janurik Kinga is különböző stílust képvisel, más az erősségük, és éppen ezért alkotnak remek csapatot együtt. Az első pihenőnapon velük beszélgettünk.