Síugrás: visszavonul a sportág egyik legnagyobb alakja

Bejelentette visszavonulását Janne Ahonen a síugrás történetének egyik legnagyobb alakja. A finnek klasszisa, aki ötször nyert világbajnokságot, és ugyanennyiszer győzött a Négysáncversenyen is, 41 évesen fejezi be profi sportolói pályafutását.

Téli sportok: másodszor is visszatér Janne Ahonen

Másodszorra is visszatér Janne Ahonen, minden idők egyik legeredményesebb síugrója.

Síugrás: „Schlieri” újabb fejezetet írt át a „rekordok könyvében”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gregor Schlierenzauer nyerte meg a szlovéniai Planicán rendezett sírepülő világkupaversenyt. Az osztrák sportoló ezzel új csúcsot állított fel az egy szezonban megnyert vk-versenyek számát illetően, hiszen ez volt a 13. sikere a 2008–09-es idényben.

Síugrás: tízezren ünnepelték utolsó ugrása alkalmával Ahonent

Több mint tízezren ünnepelték szerda este Lahtiban a finnek kétszeres egyéni világbajnok és összetett Világkupa-győztes síugró klasszisát, Janne Ahonent, aki aktív pályafutását befejezve most búcsúzott el a közönségtől.

Síugrás: bejelentette visszavonulását Janne Ahonen

A hétvégi finn országos bajnokságon repül utoljára a „Szárnyaló Sas”: minden idők egyik legjobb síugrója nem versenyez többet.

Síugrás, Vk: Janne Ahonen győzelme Kuopióban

A hazai közönség előtt szereplő Janne Ahonen nyerte a síugrók Világkupa-sorozatának finnországi versenyét.

Síugró Vk: Ahonen nyerte az első felvonást Harrachovban

A Négysáncversenyen diadalmaskodó finn Janne Ahonen nyerte mega síugró Világkupába tartozó sírepülő viadalt a csehországi Harrachovban, amely szombaton a rossz időjárási körülmények miatt szakadt félbe.

Síugrás, Világkupa: Tom Hilde duplázott Val di Fiemmében

A norvég Tom Hilde nyerte a síugrók Világkupa-sorozatának 13. versenyét az olaszországi Val di Fiemmében, és ezzel megismételte szombati sikerét. A 20 esztendős tehetségnek ez volt a harmadik győzelme a Vk-ban, valamennyi ebben a szezonban született.

Janne Ahonen nyerte az 56. négysáncversenyt, és ő az új rekorder

A finn Janne Ahonen nyerte a síugrók 56. négysáncversenyét, miután az első helyen végzett a sorozat záró viadalán, Bischofshofenben is. A 30 éves klasszis egy harmadik, egy második és két első hellyel megérdemelten lett az idei bajnok. Ahonen ötödször diadalmaskodott a sportág leghíresebb versenyén, így már egyedüli csúcstartó a négy elsőséggel büszkélkedő német Jens Weissflog előtt.VIDEÓ – Janne Ahonen győzelme Bischofshofenben január 6-án (finn kommentár – igazi csemege!)

Síugrás: Bischofshofenben nyert Ahonen, történelmi siker előtt áll

Janne Ahonen nyerte a síugró Négysáncverseny Inssbruckból Bischofshofenbe áthelyezett harmadik versenyét az összetett Világkupában éllovas Thomas Morgenstern, valamint a második sorozatban remeklő kétszeres olimpiai bajnok Simon Amman előtt.

Thomas Morgenstern Oberstdorfban is legyőzhetetlennek bizonyult

A Világkupa összetett pontversenyének éllovasa, Thomas Morgenstern nyerte a síugrók 56. négysáncversenyének első felvonását a németországi Oberstdorfban. A 21 esztendős, kétszeres olimpiai bajnok osztrák klasszis ezzel a szezonban hét versenyen győzött az eddigi nyolc alkalomból. Oberstdorfban a második helyet a szintén osztrák Gregor Schlierenzauer szerezte meg a sorozat négyszeres bajnoka, a finn Janne Ahonen előtt.