Kajak-kenu: Janics Natasának nagyon nehéz dolga lesz – Hüttner

Kozák Danuta és Csipes Tamara is visszatér az idén, sőt, Janics Natasa is harcba száll a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon való indulásért. Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak a női kajakban kellemes gondjai vannak, hiszen a tapasztaltabb versenyzők távollétében tavaly a fiatalok is bizonyítottak. Sokkal nagyobb kihívás elé állítja, hogy az olimpia programjára felkerült férfi K-4 500 méteres számban kik alkossák a csapathajót. Schmidt Gábor MKKSZ elnökkel együtt ezekről beszélt az NSO Tv-nek. 

Kajak-kenu: megműtötték Douchev-Janics Natasát

Gerincsérvvel megoperálták Douchev-Janics Natasát. A Graboplast-Győr háromszoros olimpiai bajnoka hosszú ideje bajlódott lumbágóval, a beavatkozás pedig mostanra elkerülhetetlenné vált. A műtét során stabilizálták a gerincoszlopot, a csavarok mellett egy titán implantátumot is beillesztettek. Az orvosok szerint jól sikerült az operáció, a gyógyulási idő azonban egyénfüggő, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a 19-szeres világbajnok mikor sportolhat újra.

Kajak-kenu Eb: aranyérmes a női kajaknégyes 500-on

A portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon aranyérmet nyert a magyar női kajaknégyes 500 méteren.

Videó: Nincs bennem félelem! Összeáll még a bajnok páros?

Először edzett kedden új állomáshelyén, Győrben a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa. Az NSO Tv-nek elmondta, sajnálja, hogy így történtek körülötte a dolgok, de igazából örül, hogy már vége.

NS: mit hoz a jövő Janics Natasa számára? - Köztér

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa hosszú huzavona után úgy döntött, magyar színekben folytatja a versenyzést. Ön szerint a hírnevéhez méltó lesz a folytatás? Szavazzon! A szavazás hétfő estétől péntek délig érhető el, a végeredményt – kommentárral – jövő kedden közöljük a Nemzeti Sport közösségi rovatában, a Köztérben!

Videó: hol folytatja Douchev-Janics? - Szegeden nem fogadják tárt karokkal

Bombaként robbant a hír, hogy Douchev-Janics Natasa megváltoztatta korábbi döntését, és mégis Magyarországon képzeli el a jövőjét, az viszont kérdéses, melyik klubban. Az NSO Tv videójából kiderül, Szegeden milyen lehetőségei vannak, valamint a sportoló szóvivője elmondta: Douchev-Janics meg fog küzdeni a helyéért a válogatottban.

Janics-ügy: Ez a konzekvens magatartásunk sikere - Baráth

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta: konzekvens magatartásuk sikere, hogy Douchev-Janics Natasa meggondolta magát, és mégis magyar színekben szeretné folytatni pályafutását.

Kajak-kenu: Fábiánnét kifizette az MTK, a Vasas nélkül abbahagyta volna

Ha újrakezdhetné, a férfi kajakosokat választaná a nők helyett: Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző kivárt csapatával, így jött egyetlenként a Vasas ajánlata, enélkül abbahagyta volna az edzősködést. A sikeredző a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a Janics-ügy fő felelőseinek azokat nevezte, akik anyagilag elkapatták a sportolónőt. Szerinte nincs visszaút, Janics alighanem magyarul is elfelejt majd. Kati néni úgy látja, a vele dolgozó Kammerer Zoltán bőven ott lesz Rióban.

Kajak-kenu: Nincs még vége az országváltásoknak - Ábrahám

Janics Natasa nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulása nem, házassági trükközése viszont visszavonhatatlanul elmérgesítené a távozása ellenére egyelőre korrekt viszonyt a magyar szövetséggel – mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Ábrahám Attila sportági főtitkár, aki a kajakos konok személyisége miatt nem számít hátraarcra. Jelezte azt is: az országváltások nemzetközi szigorítása 2014-ben lehetséges, addig nem zárja ki a további kajak-kenus elvándorlásokat Magyarországról.

A szerbek fellebbeznek, továbbra is akarják Janicsot

Mint ahogy az várható volt, a Szerb Kajak-kenu Szövetség (KSS) és a Szerb Olimpiai Bizottság (OKS) sem hagyja szó nélkül a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) döntését, amely nem engedélyezte Douchev-Janics Natasa országváltását. A szerbek fellebbeznek a döntés ellen. Erről a vajma.info számolt be.

Kajak-kenu: elutasította Janicsék országváltását a nemzetközi szövetség

Elutasította Douchev-Janics Natasa, Csipes Tamara és Paksy Tímea országváltásra benyújtott kérelmét a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF).

Országváltások ürügyén: köszönöm, maradtam

Ahogy olvasóink már megszokhatták, a Nemzeti Sport Online idén is többrészes, szubjektív sorozatban tekint vissza a mögöttünk hagyott esztendőre – 2012, ahogy mi láttuk. Mai epizódunkban rendhagyó, de a hazai sportéletet ebben az esztendőben markánsan meghatározó témával foglalkozunk – az országváltásokkal.

Janicsot 42 millióért vihetik a szerbek! Áll az alku?

A Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára megerősítette: 150 ezer eurós kivásárlási árat jeleztek a szerbeknek Douchev-Janics Natasa országváltása feltételéül. Ábrahám Attila a Digi Sport Reggeli start című műsorában jelezte, ebből a versenyző szegedi klubját is ki kell fizetni, amely szerinte jelképes összeg. Janics áráról még szavaz a sportág elnöksége.

Keresd a férfit!

Keresd a nőt! – tartja a közismert mondás, nos Janics Natasa országváltása mögött nem elsősorban őt, hanem férjét, Andrian Douchevet kell...

Vége! Janics Natasa nem magyar színekben folytatja

Douchev-Janics Natasa ma kikérte papírjait a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől, és a jövőben minden bizonnyal szerb színekben folytatja a versenyzést.

„A Janics-ügy a pénzről és a férj ambícióiról szól”

Szappanopera. Igen, egy igazi szappanopera, amely Douchev-Janics Natasa országváltása kapcsán zajlik Magyarországon és Szerbiában. Szinte mindennap új cikkek látnak napvilágot a háromszoros olimpiai bajnok sorsáról, aki azonban mélyen hallgat a jövőjéről. A válsághelyzetet (már ha ez az) mélyíti, hogy eközben Benedek Dalma, Paksy Tímea és Sarudi Alíz távozása is napvilágot látott. Baráth Etelét, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökét kérdeztük az ügyekről, amelyeket véleménye szerint nem szabad egy lapon említeni.

Janicsot oroszok is csábítják, Storcz posztja megszűnhet

Janics Natasát szerbek és oroszok is hívják, de szóban már jelezte a szövetségnek: marad és folytatja. Storcz Botond kapitányi posztja megszűnhet, szakági vezetők irányíthatják a felkészülést a kajak-kenu sportban. Baráth Etele szövetségi elnök még vállalna két évet a sportág élén – a sportvezető a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a jövőről.

Kajakra veszi?

Nyitva maradt tegnapról egy kérdés, vajon hogyan végez Douchev-Janics Natasa a K–1 200 méteren. Nos, bronzérmes lett. Pedig a pekingi győztesek...