Röplabda: Jan de Brandt lett az osztrák női válogatott kapitánya

Jan de Brandt lett az osztrák női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Röpi: Jan De Brandt távozik; Tanase sorsa még kérdéses

Új szövetségi kapitánya lesz a magyar női röplabda-válogatottnak, ugyanis a hazai szövetség október 29-i elnökségi ülésén eldőlt: a belga Jan De Brandt távozik a nemzeti csapat éléről. A férfiválogatottnál viszont egyelőre még kérdéses, hogy a román Bogdan Tanase kap-e újabb szövetségi kapitányi szerződést – olvasható a szövetség keddi közleményében.

„Nem lehet Fiatból Porschét csinálni, ez a helyünk” – Jan De Brandt az Eb-ről

Jan De Brandt szerint reális a női válogatott helyezése a részben Budapesten rendezett röplabda Európa-bajnokságon, és visszanézve sem változtatna semmit a felkészülésen.

Női röpi Eb: Nincsenek sztárjaink, viszont mi, együtt azok lehetünk – De Brandt

Akárhogyan is, de tovább kell jutni a csoportból az Európa-bajnokságon – ez a célja Jan De Brandtnak, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitányának, aki szerint sztárok nélkül, erős csapatként legyőzhetik az esélyesebbeket is.

Női röplabda Eb: Jan De Brandt keretet hirdetett

Kihirdette 14 fős Európa-bajnoki keretét Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A belga szakember a bő, 18-as listáról Bodovics Hannát, Lékó Lillát, Pallag Ágnest és Villám Lillát hagyta ki.

Női röpi Eb: Tökéletes volt a válogatott felkészülése – De Brandt

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott belga szövetségi kapitánya szerint tökéletesen sikerült csapata felkészülése a jövő pénteken rajtoló, budapesti társrendezésű Európa-bajnokságra.

Női röplabda: magabiztos spanyolverés a Savaria-kupán

A magyar női röplabda-válogatott 3:0-ra legyőzte kedden a spanyol csapatot a szombathelyi Savaria-kupán. A francia női röplabda-válogatott 3:1-re legyőzte a görög csapatot, ezzel megnyerte a tornát.

Röplabda: a játékosok is kipróbálhatták a robogókat

Nem állítanánk, hogy Jan De Brandt, a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya tapsikolt volna örömében, ha látja, hogy Sándor Renáta (fent) milyen vagányul dönti be a motort a Westend tetején tartott bemutatón.

Női röplabda: a magyar kapitánynak éhes játékosok kellenek

Jan De Brandt szerint sokat fejlődött a csapat az Európa-liga-mérkőzéseken, de mindenkinek szüksége van a hosszabb pihenőre.

Női röpi: Jó lett volna elődöntőbe jutni – Jan De Brandt

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya szerette volna, ha csapata elődöntőbe jut az Európa-liga Arany divíziójában, de szerinte a sorozat így is elérte a célját.

Női röpi El: győzött, de hiába reménykedett a négyes döntőben a magyar válogatott

A magyar női röplabda-válogatott szombaton 3:1-re legyőzte az osztrák csapatot Budapesten, a Ludovika Arénában, az Európa-liga Arany-divíziójának hatodik, utolsó fordulójában, de nem lesz ott a sorozat horvátországi négyes döntőjében.

Női röpi El: a magyar válogatott kikapott Horvátországban

A magyar női röplabda-válogatott szerdán 3:1-re kikapott Varasdon a házigazda horvát csapattól az Európa-liga Arany-divíziójának második fordulójában.

Röplabda El: a nőknek a felkészülés, a férfiaknak az összeszokás a cél

Eltérő célokkal vág neki a szombaton Nyíregyházán kezdődő Európa-liga-sorozatnak a magyar női és férfi röplabda-válogatott: míg a Jan De Brandt vezette női csapat az Európa-bajnoki felkészülésre, addig a Bogdan Tanase által irányított férfiak az összeszokottság erősítésére koncentrálnak.

Női röplabda: az Európa-liga az Eb-felkészülést szolgálja

Az augusztusi Európa-bajnokságra való felkészülésnek rendeli alá a két hét múlva kezdődő Európa-liga sorozatot Jan De Brandt, az Eb-társrendező magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Női röpi Eb: öt légiós a magyar válogatott bő keretében

Kijelölte az augusztusi, magyar társrendezésű női röplabda Európa-bajnokságra készülő keretét a válogatott szövetségi kapitánya, a belga Jan De Brandt. A 30 fős keretben zömében itthon játszó röplabdázók szerepelnek, mindössze öt olyan játékos van, akik külföldön játszottak a 2018–2019-es idényben.

Jan De Brandt: Az Európa-bajnokságon már magyarul tartok eligazítást

A magyar női röplabda-válogatott mellett főállású kapitány lett a belga Jan De Brandt, aki nemcsak tanít, hamarosan tanul is, hiszen megfogadta: a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon magyarul tart eligazítást a játékosoknak.

Női röpi: Sok a légiós, pedig a magyarok is jók – De Brandt

Jan De Brandt, a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya aggasztónak tartja, hogy sok külföldi játékos játszik a magyar élcsapatokban. A belga szakember változásokat sürget.

Röplabda: bemutatták a sikeredzőt a női válogatott élén

A Magyar Kupa döntője előtt, az Érd Aréna küzdőterén mutatta be szombaton a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) a férfi- és női válogatott szövetségi kapitányát, a román Bogdan Tanasét és a belga Jan De Brandtot.

Röplabda: az új kapitány lehetőséget ad a fiataloknak

Nem sokat gondolkodott a belga szakember, mielőtt – újra – elvállalta a női válogatott szövetségi kapitányi posztját, és vallja: szükség lesz a legjobbakra a 2019-es Eb-szerepléshez.

Röplabda: ismét a belga Jan De Brandt a női válogatott élén

Amint azt korábbi cikkünkben előre jeleztük már, a Magyar Röplabdaszövetség ismét a belga Jan De Brandtot kérte fel a női válogatott szövetségi kapitányának. A tréner 2014 és 2016 között három évig irányította a nemzeti csapatot, és egyéves kihagyás után foglalja el ismét a kispadot.