Darts: Van Gerwen ötödször a Premier League bajnoka

Michael van Gerwen a körmérkőzések során őt kétszer is megverő Daryl Gurney legyőzésével bejutott a Darts Premier League döntőjébe, amelyben az angol Rob Crosst könnyedén felülmúlva ötödször diadalmaskodott a sorozatban.

Darts PL: Cross nem bírta a nyomást, Van Gerwen zárt az élen

A darts Premier League 16., utolsó állomását rendezték Leedsben, ahol fontos kérdésekre kaptunk választ: az élen Michael van Gerwen zárt Rob Cross veresége miatt, míg a fennmaradó két továbbjutó helyet James Wade és Daryl Gurney kaparintotta meg.

Darts PL: Van Gerwen a döntő visszavágóját is simán nyerte

A darts Premier League 11. fordulójában a legutóbbi három kiírást egyaránt megnyerő, négyszeres bajnok Michael van Gerwen 8–3-ra legyőzte Michael Smith-t a tavalyi döntő „visszavágóján”.

Darts: kilencnyilas és 105-ös átlag, mégis búcsúzott – videó

James Wade kilencnyilas leggel indította a Darren Webster elleni meccset, s bár 105.64-es átlaggal zárt, mégis kikapott 6:5-re az European Tour-verseny hildesheimi állomásán.

Darts PL: nincs már veretlen játékos, Van Gerwen ismét az élen

A címvédő Michael van Gerwen 7–2-re legyőzte az eddig veretlen Gerwyn Price-t a darts Premier League hatodik állomásán Nottinghamben, ezzel a negyedik helyről előreugorva visszavette a vezetést a tabellán.

Darts PL: Van Gerwen őrületes meccsen ikszelt, Wade 7–0-val söpört

A világelső Michael van Gerwen a sorozat valaha volt egyik legjobb hangulatú mérkőzésén 6–6-os döntetlent játszott a honfitársát, Gary Andersont helyettesítő John Hendersonnal, míg James Wade csaknem 110-es átlaggal 7–0-ra elsöpörte Daryl Gurneyt a darts Premier League ötödik állomásán Aberdeenben.

Darts: százszázalékos már nincs, veretlen viszont még van

Nagy meglepetésre az idei Premier League negyedik, exeteri állomásán kikapott a világranglistát toronymagasan vezető, az első három fordulóban egyaránt győző Michael van Gerwen. A harmadik döntetlenjét elérő Gerwyn Price viszont őrzi veretlenségét.

Darts PL: Van Gerwen megint legyőzte Smitht; Barney vereséggel kezdett

Már az első játéknapon sor került a világbajnoki döntő „visszavágójára” a darts Premier League-ben: a világelső Michael van Gerwen a január elsejei vb-fináléhoz hasonlóan ezúttal is legyőzte Michael Smitht.

Darts: ötödször is Van Gerwen – ismét a világelső nyerte a Masterst

Sorozatban az ötödik évben is a világelső Michael van Gerwen nyerte meg a világbajnokság utáni első rangos dartsversenyt, az angliai Milton Keynesben rendezett Masterst. A holland kiválóság a vasárnap esti döntőben az angol James Wade-et győzte le.

Darts: ők tízen indulnak a 2019-es Premier League-ben!

A Michael van Gerwen sikerével zárult világbajnoki döntő után a PDC nyilvánosságra hozta annak a tíz játékosak a nevét, akik szerepelhetnek a február 7-én kezdődő Premier League-sorozatban! A résztvevők között helyet kapott a profi pályafutása utolsó évére készülő Raymond van Barneveld is. Az 51 esztendős holland kiválóság mellett az osztrák Mensur Suljovic is a Sky Sports szabadkártyásaként indulhat a PL-ben.

Darts-vb: a dráma folytatódik – Wade után a címvédő Cross is kiesett

A kilencedik kiemelt James Wade öt meccsnyilat elhibázva 4:3-as vereséget szenvedett a világranglista 74. helyén álló Ryan Joyce-tól a londoni PDC-dartsvilágbajnokság nyolcaddöntőjében. Este aztán a nap utolsó mérkőzése még nagyobb meglepetést hozott: Luke Humphries 2:0-s hátrányból fordítva győzte le a világbajnoki címvédő Rob Crosst, így ő készülhet a Michael Smith elleni szombati negyeddöntőre.

Darts-vb: Cross szettet sem vesztett, Lewis–Van Gerwen a 16 között

A kilencedik kiemelt James Wade kétszettes hátrányból felállva 4:3-ra legyőzte honfitársát, Keegan Brownt a londoni PDC-dartsvilágbajnokság harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A háromszoros vb-elődöntős angolon kívül vasárnap délután továbbjutott Brendan Dolan és Chris Dobey, míg az esti programban Adrian Lewis és a címvédő Rob Cross is simán győzött.

Darts-vb: James Wade bocsánatot kért a szerdai viselkedéséért – videó

Elnézést kért sportszerűtlen viselkedéséért James Wade, aki szerdán, a londoni PDC-dartsvilágbajnokság második fordulójában rendezett mérkőzésen beleordított a japán Aszada Szeigo arcába, miután megnyerte ellene a második szettet.

Darts-vb: elmaradt a varázslat, Simon Whitlock simán kikapott!

A 21. kiemelt Kim Huybrechts pokoli erős játékkal bejutott a legjobb 32 közé, a 14.-ként rangsorolt Joe Cullen viszont egyetlen leget nyerve kiesett a második fordulóban a londoni PDC-dartsvilágbajnokságon, melynek esti programjában megszületett a torna harmadik nagy meglepetése: búcsúzott a 2010-es döntős Simon Whitlock.

Darts: micsoda döntő volt! Wade meccsnyilakról fordított

Ha egy üzlet beindul: miután az előző vasárnap négy év szünet után újra sikerült rangos trófeát nyernie James Wade-nek az Európa-bajnoki cím elhódításával Dortmundban, egy hétre rá pár házzal odébb, Bécsben is a csúcsra ért, ezúttal a World Series of Darts döntőjét behúzva – a múlt heti 100 000 után ezúttal „csak” 50 000 fontot kasszírozva.

Darts: négy év után nyert ismét rangos tornát a volt vb-elődöntős

Ez a hétvége az Európa-bajnokságé volt a Professional Darts Corporation (PDC) versenynaptárában, és James Wade-é. A háromszoros világbajnoki elődöntős négy éve nem tudott igazán rangos versenyt nyerni, most viszont igen, három héttel a kisfia megszületése után.

Darts: Van Gerwenből előtört a zseni, ő az ET királya

Lezajlott a Professional Darts Corporation (PDC) European Tour nevű versenysorozatának idei utolsó, 13. állomása a németországi Göttingenben, és a világranglista-vezető Michael van Gerwen győzött. Idén immár nyolcadszor, tehát csak ötöt engedett át másnak – abból kettőn nem is indult.

Darts: megszületett a korábbi vb-elődöntős kisfia – fotó

Hétfőn megszületett a háromszoros világbajnoki elődöntős dartsjátékos, James Wade és felesége, Sammi Marsh kisfia, aki az Arthur James Wade nevet kapta. Az angol jelenleg a 12. helyen áll a PDC világranglistáján, de az idén még nem ért el kiemelkedő eredményt, viszont szeptemberben megdobta pályafutása nyolcadik kilencnyilas kiszállóját.

Darts: ilyen az, amikor a Kígyómarás „megöli” a Kobrát

A tavalyi döntős Peter Wright mellett hétfőn Kim Huybrechts, Simon Whitlock és James Wade jutott be a világbajnokságot követő legrangosabb dartsverseny, a blackpooli World Matchplay második fordulójába, ezzel teljessé vált a legjobb tizenhat mezőnye.

Darts: ha Van Gerwen ilyen átlagokat ér el, nem lehet megverni

A 2018-as PDC European Tour ötödik állomásán idei harmadik, összességében a versenysorozat keretében a 23. győzelmét aratta a holland Michael van Gerwen.