Rp. gyorskori-vb: Liu Shaolin Sándort harmadszor is kizárták

Egyik magyar sem került döntőbe 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán, a legmesszebb Liu Shaolin Sándor jutott, akit az elődöntőben kizártak.

Liu Shaolint előbb 1500-on zárták ki, majd az 500-as fináléban is

A három magyar közül egyik sem jutott fináléba 1500 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságának szombati napján: Burján Csaba a kisdöntőbe került, míg a váltóval hozzá hasonlóan olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, illetve a nőknél Jászapáti Petra az elődöntőben búcsúzott. 500 méteren Liu Shaolin magabiztos versenyzéssel jutott el a döntőig, de abban rossz rajt miatt kizárták. Burján és a nőknél Jászapáti nem jutott túl a negyeddöntőn, ellenben férfiváltónk futamelsőként került be a vasárnapi fináléba.

Rp. gyorskorcsolya-vb: négy magyar folytathatja 1000 méteren

Az egyaránt olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Burján Csaba, valamint Jászapáti Petra 500 és 1500 után 1000 méteren is sikerrel vette a pénteki selejtezőt a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán, de ezen a távon csatlakozott hozzájuk Bácskai Sára Luca is.

Rp. gyorskorcsolya-vb: 500 méteren három magyar negyeddöntős

Az 500 méteres táv selejtezőivel folytatódott a szófiai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság, és az 1500 méteren jól teljesítők a sprintszámban is villogtak.

Rp. gyorskori-vb: három magyar jutott az elődöntőbe

A két olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Burján Csaba, valamint Jászapáti Petra jutott elődöntőbe 1500 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán a pénteki selejtezőből.

Rp. gyorskorcsolya-vk: két váltónk is döntős Drezdában

Az olimpiai bajnok 5000 méteres férfi-, illetve a 2000 méteres magyar vegyes váltó is döntőbe jutott a rövid pályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupáján. Liu Shaolin Sándor 1000 méteren ötödik, Jászapáti Petra 1500-on a hetedik helyen zárt.

Rp. gyorskorcsolya Eb: mind a négy magyar az elődöntőben

Remekül kezdték a magyar versenyzők a hollandiai Dordrechtben zajló Európa-bajnokság vasárnapi, záró napját, hiszen az 1000 méteres táv negyeddöntőiből mindannyian futamgyőztesként jutottak tovább.

Rp. gyorskorcsolya: mindkét magyar váltó elődöntős az Eb-n

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca mindhárom távon továbbjutott a dordrechti rövid pályás gyorkorcsolya Európa-bajnokságon, és szintén sikerrel vette az első napi akadályt mindkét váltónk.

Rp. gyorskori Eb: Jászapáti, Bácskai és a Liu fivérek is továbbmentek

Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca, valamint Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang egyaránt továbbjutott 500 és 1500 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók dordrechti Európa-bajnokságán.

Rp. gyorskorcsolya Eb: megvan az egyéni távokon induló csapat

Csütörtök délután végre kiderült, kik is léphetnek jégre az egyéni távokon a rövid pályás gyorskorcsolyázók dordrechti kontinensviadalán.

Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti magát is meglepte a győzelmével

Jászapáti Petra saját bevallása szerint magát is meglepte azzal, hogy múlt hétvégén 500 méteren győzött a rövidpályás gyorskorcsolyázók harmadik, Almatiban rendezett világkupa-állomásán.

Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti történelmi győzelmet aratott

A kazahsztáni Almatiban zajló vk-viadalon Jászapáti Petra megszerezte az első, női versenyben elért magyar aranyérmet a rövid pályás gyorskorcsolya-világkupák történetében (vegyes váltóval nemrég már sikerült hölgysportolóinknak elsőséget kiharcolni).

Rp. gyorskorcsolya: két váltóarany a magyar mérleg vasárnap

Vasárnapra is jutott aranyérem a Salt Lake Cityben zajló rövid pályás gyorskorcsolya világkupán, ráadásul nem is egy. Liu Shaolin Sándor szombati 1000 méteres győzelmét követően ezúttal a 2000 méteres vegyes és az 5000 méteres férfiváltóban bizonyult a legjobbnak a magyar csapat, s emellett Liu Shaoang 500 méteren szerzett bronzérmet.

Bánhidi: Ha az előzményeket nem nézzük, valóban helyes ítélet volt Shaoang kizárása, ám…

Forgott az oktatófilm Salt Lake Cityben is: a világkupa-sorozat második állomásán Liu Shaolin Sándor aranyérmet szerzett 1000 méteren, és döntőbe jutott a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összetételű férfi-, valamint a Jászapáti Petra, Bácskai Sándor Luca, Burján Csaba, Krueger Cole összeállítású vegyes váltó is.

Rp. gyorskorcsolya: mindhárom váltónk elődöntős Salt Lake Cityben

Nagyszerűen indították a mieink a világkupa-sorozat második állomását Salt Lake Cityben: rövid pályás gyorskorcsolyázóink formájáról és teljesítményéről talán az mond el a legtöbbet, hogy mindhárom váltónk bejutott a szombat esti elődöntőbe.

Rövid pályás gyorskorcsolya vk: Liu Shaolin, Burján és Jászapáti is hibátlan

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor és Burján Csaba, míg a nőknél Jászapáti Petra maradt hibátlan a Calgaryban zajló rövid pályás gyorskorcsolya-világkupa pénteki selejtezőiben.

Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti és Liu Shaoang is megvédte címét

Akárcsak tavaly, idén is Jászapáti Petra és Liu Shaoang nyerte meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának összetett versenyét.

Rp. gyorskorcsolya ob: Jászapáti Petra duplázott

Jászapáti Petra duplázott a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának szombati napján, melyen az 500 és 1500 méteres versenyeket rendezték meg a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban. A szegedi versenyző viszonylag könnyedén nyert mindkét számban Bácskai Sára Luca előtt.

Rp. gyorskorcsolya-vb: férfi 500 méteren negyeddöntős búcsú

Mindhárom magyar férfi versenyző, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba is a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren a Montrealban zajló rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.

Rp. gyorskorcsolya-vb: Liu Shaolin negyedik 1500 méteren

Legjobb magyarként Liu Shaolin Sándor negyedik lett 1500 méteren a Montrealban zajló rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.