NFL: habozás nélkül áldozta fel magát az egyik legnagyobb tehetség

Harminchat évvel ezelőtt egy azóta szinte elfeledett hős, az amerikaifutball-liga egyik legígéretesebb tehetsége habozás nélkül áldozta fel magát, hogy megmentsen három fuldokló kisfiút.

NHL: befejezi az ikon, ezzel egy korszak zárult le

Lezárult egy korszak az NHL-ben: a minden idők harmadik legtöbb győzelmével bíró ikon, Roberto Luongo visszavonulásával az utolsó aktív, 1980 előtt született kapus is szögre akasztotta korcsolyáját.

NBA: Áldás volt dolgozni vele tizenkilenc éves korától – Popovich

A profi liga négyszeres bajnoka, a káprázatos francia labdaművész, Tony Parker is befejezte pályafutását – noha fizikailag még két idényt bírt volna, inkább egyéb feladatait és a családját választotta.

NBA: 30 éve egy klasszis kiesésével zárult egy korszak – ezúttal is?

A csaknem egyeduralkodónak számító, sorozatban harmadik bajnoki címére hajtó, de megtizedelt csapatból a fináléban kiesik a szupersztár, és ami ezután történik, véget vet egy korszaknak. Harminc évvel ezelőtt már leforgott ez a film – csak Magic Johnsonnal és a Lakersszel.

Profi boksz: íme, a nehézsúly legnagyobb szenzációi!

A nehézsúlyú Andy Ruiz jr. négy vb-öv tulajdonosa lett: óriási meglepetésre kiütötte Anthony Joshuát. A súlycsoport sportágtörténeti szenzációit gyűjtöttük csokorba. 

NHL: nincs kibékülve a bíráskodással a liga történetének egyik „büntetéskirálya”

A liga történetének hetedik legtöbbet büntetett játékosa, a St. Louis Bluest irányító Craig Berube nincs kibékülve a bíráskodással és a sok döntőbeli kiállítással – bár talán nem ő a leghitelesebb személy e kérdésben...

NBA: eleinte papnak készült, most ő a döntős Raptors hőse

A Toronto Raptors atletikus erőcsatárát apja a katolikus egyház kötelékébe szánta, de kosárlabdázó vált belőle, aki 32 pontot dobott az észak-amerikai profi liga nagydöntőjének első mérkőzésén.

NHL: az angol Premier League-ből érkezett a Sabres új edzője

Nem a semmiből, de messziről és más sportágból igazolt vezetőedzőt a Buffalo Sabres. Ralph Krueger azonban nem akárki: elismert jégkorongtréner, sportvezető, csapatépítő és motiváló. Az NHL-klubnál minden tudására szükség lesz.

NBA: „Damian Lillard minden egyes nap a Burger Kingben ebédelt”

Damian Lillard, a Portland Trail Blazers irányítója még sosem járt ilyen magasságokban csapatával, mint most, ráadásul oaklandi születésűként mérkőzik meg a Golden State Warriorsszal a nagydöntőért.

NHL: a sztár beszélt súlyos betegségéről, amibe majdnem belehalt

Egy éve hajszál híján megölte magát, most az NHL legjobb kapusa Robin Lehner, aki a pokol torkából táncolt vissza és állt talpra. Megrendítő vallomás következik.

NBA: „Nem az számít, ki kezdi el a meccset, hanem hogy ki fejezi be”

Nyolcszoros bajnok, elnyűhetetlen robot, akiről elképesztő győzni akarása ellenére sem lehetett soha rosszat hallani – a Boston Celtics egyik ikonja április 25-én búcsúzott a földi léttől.

NBA: az ember, akinek sikerült kihoznia Charles Barkleyból a maximumot

Játékosként és edzőként is maradandót alkotott a 68 esztendős korábbi hátvéd, Paul Westphal, aki különböző státusban két-három hosszabbításos drámának is részese volt az NBA nagydöntőiben.

NFL: megannyi balhé után mindig talpra állt a Cowboys ikonja

A Dallas Cowboys háromszoros bajnok elkapója, Michael Irvin azután, hogy kitört a gettóból és levetkőzte felnőttkori drogproblémáit, az édesapja halálát is okozó torokrákkal vívott győztes közelharcot.

NBA: nagy botrány a Dallas újonnan cserélt sztárja körül

Szövevényes erőszakolási ügybe keveredett a két hónappal ezelőtt a Dallas Maverickshez cserélt Kristaps Porzingis.

MLB: „Egy egészen valószínűtlen szezon végén... Megtörtént a lehetetlen!”

Los Angeles az Egyesült Államok talán legnagyobb sportvárosa, legendás csapatokkal, egyéniségekkel és eseményekkel. Egy 1988-as baseballmeccs azonban még ezek közül is kiemelkedik.

MLB: a bostoni sztár még Trout őrületes bérére is rátromfolhat

Az elmúlt hónapban két baseballjátékos is megdöntötte a legzsírosabb sportszerződés „világcsúcsát”, de könnyen lehet, Mookie Betts még Bryce Harper és Mike Trout őrületes bérére is rátromfol.

MLB: ilyen hamar még sosem rajtoltak – kezdődik az új idény!

Az MLB-idény előtti finisben a csapatok eltapsoltak  több mint 1.2 milliárd dollárt szerződéskötésekre, bizonyítva, hogy a baseball még az elnököket is érdeklő nemzeti ügy Amerikában.

NBA: „Mindig jön valami s...fej, aki azt mondja, adjam el a csapatot”

Övé a világ legértékesebb kosár- és hokicsapata és a leghíresebb arénája, mégsem boldog: a Knicks és Rangers tulajdonosa, James Dolan balhéi és a kosarasok gyalázatos szereplése miatt kerül a hírekbe, pedig túl a hatvanon is leginkább menő rockzenész szeretne lenni. Ami nem jön össze neki.

Tenisz: Fucsovicsék NFL-csapat otthonában játszanak – KÉPEK

A fejlesztések ellehetetlenítése miatt a Miami Dolphins NFL-csapatának komplexumába költözött a tenisz mester- és premiertorna.

NBA: vajon lehetőséget kap a 229 cm magas „szörnyeteg”?

Ekkora emberről még sosem írtunk, legalábbis ami a testmagasságot illeti: Tacko Fallnál az egész világon csak harminc magasabb embert találni, mégsem biztos, hogy NBA-klasszis lesz belőle.