Doppingbotrány: a WA felfüggesztette az orosz szövetség rehabilitációját

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) felfüggesztette az Orosz Atlétikai Szövetség (RUSAF) rehabilitációját.

IAAF: hét ország tíz atlétája verseng az év legjobbja címért

A nemzetközi szövetség (IAAF) nyilvánosságra hozta az év férfi és női atlétája címre esélyesek ötfősre szűkített listáit.

Atlétika: Halász Bence 3. az IAAF kalapácsvető-sorozatában

Halász Bence a világbajnokság után a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető-sorozatában is a harmadik helyen végzett.

Atlétika: két európai jelölt az év férfi atlétája díjra

A nemzetközi szövetség (IAAF) hétfőn közzétette annak a 11 sportolónak a nevét, aki közül kikerülhet az év férfi atlétája.

Atlétikai vb: az IAAF megerősítette, megtartják az éjjeli maratonit

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) pénteken délben megerősítette, hogy a terveknek megfelelően megrendezik éjfélkor a női maratonfutást, amely a dohai világbajnokság első éremosztó száma lesz.

Atlétikai vb: megváltozik a nemzetközi szövetség neve

A pénteken kezdődő dohai szabadtéri atlétikai világbajnokságot követően World Athletics (WA) lesz a nemzetközi sportági szövetség (IAAF) új neve.

IAAF: újraválasztották a szövetség elnökének Sebastian Coe-t

A szervezet 52. kongresszusán, szerdán Dohában újraválasztották Sebastian Coe-t, aki 2015 augusztusa óta tölti be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki posztját. Alelnökei Szergej Bubka, Geoffrey Gardner, Navaf Bin Mohamed al-Szaud és Ximena Restrepo lesznek, utóbbi a szervezet első női alelnöke.

IAAF: Sebastian Coe az egyetlen elnökjelölt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF) jelenleg is vezető Sebastian Coe lesz az egyedüli elnökjelölt a szervezet szeptemberi, dohai kongresszusán.

Terepfutás: megújul a Nemzetközi Terepfutó-szövetség

A Nemzetközi Terepfutó-szövetség (ITRA) négy évre szóló együttműködési szerződést kötött a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF) – közölte az MTI-vel Rohoska Lajos, aki Magyarországot képviseli az ITRA-ban.

Atlétika: a sportág magyar „seriffje” az országváltókról

Immár két esztendeje, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF) van egy olyan különleges, saját irodával nem rendelkező munkacsoportja, amelynek tagjait a sportág seriffjeiként is szokták emlegetni. Méltán, mert ők azok, akik rajta tartják a szemüket az országváltásra készülő atlétákon, és alapos elemző munkával igyekeznek megkülönböztetni az elfogadható kérelmeket és indoklásokat az elfogadhatatlanoktól. Gyulai Márton, a munkacsoport tagja az SzPress Hírszolgálatnak beszélt a munkájukról.

Atlétika: az IAAF fenntartja az oroszok eltiltását

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fenntartja orosz tagszervezetének (VFLA) az eltiltását.

Atlétika: az oroszok fizettek az IAAF-nek

Az Orosz Atlétika-szövetség (VFLA) kifizette a sportág nemzetközi szövetségével (IAAF) szemben fennálló 3.2 millió dolláros adósságát, s ezzel – a szombati moszkvai bejelentés szerint – eleget tett minden kötelezettségének, amely a teljes jogú IAAF-tagságának visszaállításához kell.

Atlétika: „Nem fognak megállítani abban, hogy az legyek, aki vagyok”

Caster Semenya olimpiai bajnok futó a svájci szövetségi bíróságon támadta meg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntését, mellyel jóváhagyta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) női versenyzőkre vonatkozó tesztoszteron-szabályozását.

Atlétika: újabb kenyai futót függesztettek fel

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által megbízott, a sportág tisztaságát vizsgáló független bizottság felfüggesztette a versenyengedélyét az 5000 méteren világbajnoki döntős Cyrus Ruttónak.

Atlétika: nem teljesültek a feltételek, marad az oroszok eltiltása

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hétfőn közölte, hogy továbbra is fenntartja az orosz szövetség (RUSAF) 2015 óta tartó eltiltását.

Atlétika: elindult a teniszhez hasonló világranglista

Kedd óta a teniszhez hasonló világranglistát vezet a különböző versenyszámokban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF).

Atlétika: 21 orosz kapott versenyengedélyt az idei évre

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) illetékes bizottsága 21 orosz sportolónak adott versenyengedélyt az idei évre.

Atlétika: Sebastian Coe ismét indul az IAAF elnöki posztjáért

Sebastian Coe megerősítette, hogy szeretné megtartani a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki posztját.

IAAF: 42 orosz atléta versenyezhet semlegesként

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 42 orosz atlétának adott engedélyt, hogy semlegesként versenyezzen ebben az évben.

Atlétika: Bostonban indul az IAAF fedett pályás sorozata

Hat állomásból állt idén a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fedett pályás versenysorozata.