Atlétika: négy év börtönt és félmillió eurós bírságot kértek az IAAF volt elnökére

Másfél hét után, csütörtökön Párizsban lezárult Lamine Diack pere, aki 1999 és 2015 vezette a lemondása után két évvel nevet változtató Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (akkor még IAAF volt, ma már WA), és akit fiával, Papa Massata Diackkal együtt korrupcióval, pénzmosással, üzleti titok megsértésével és azzal vádoltak, hogy kenőpénzt fogadtak el orosz atlétáktól pozitív doppingtesztek eltussolásáért. A per azzal zárult, hogy a 87 éves szenegáli sportvezetőre az ügyészség négy év börtönbüntetést és félmillió euró büntetés kiszabását kérte.

Atlétika: négy év börtönt kérnek a volt IAAF-elnökre az ügyészek

Az ügyészek négy év börtönbüntetés és 500 ezer euró bírság kiszabását kérik a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (korábban IAAF, most WA) korábbi elnökére, Lamine Diackra, akit többek között korrupcióval és pénzmosással vádolnak a Párizsban zajló perben.

Atlétika: megkezdődött az IAAF exelnöke elleni büntetőeljárás

Hiába próbáltak meg az utazási korlátozásokra hivatkozva kibúvót keresni, hétfő reggel Párizsban megkezdődött a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egykori elnöke, a kiterjedt korrupcióval és megvesztegetéssel vádolt szenegáli Lamine Diack és fia, Papa Massata Diack pere. Az atlétikai világszervezetet tizenhat évig irányító, ma már 87 éves Diack tíz év börtönbüntetést mellett jelentős pénzbüntetést is kaphat.

Doppingbotrány: a WA felfüggesztette az orosz szövetség rehabilitációját

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) felfüggesztette az Orosz Atlétikai Szövetség (RUSAF) rehabilitációját.

IAAF: hét ország tíz atlétája verseng az év legjobbja címért

A nemzetközi szövetség (IAAF) nyilvánosságra hozta az év férfi és női atlétája címre esélyesek ötfősre szűkített listáit.

Atlétika: Halász Bence 3. az IAAF kalapácsvető-sorozatában

Halász Bence a világbajnokság után a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető-sorozatában is a harmadik helyen végzett.

Atlétika: két európai jelölt az év férfi atlétája díjra

A nemzetközi szövetség (IAAF) hétfőn közzétette annak a 11 sportolónak a nevét, aki közül kikerülhet az év férfi atlétája.

Atlétikai vb: az IAAF megerősítette, megtartják az éjjeli maratonit

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) pénteken délben megerősítette, hogy a terveknek megfelelően megrendezik éjfélkor a női maratonfutást, amely a dohai világbajnokság első éremosztó száma lesz.

Atlétikai vb: megváltozik a nemzetközi szövetség neve

A pénteken kezdődő dohai szabadtéri atlétikai világbajnokságot követően World Athletics (WA) lesz a nemzetközi sportági szövetség (IAAF) új neve.

IAAF: újraválasztották a szövetség elnökének Sebastian Coe-t

A szervezet 52. kongresszusán, szerdán Dohában újraválasztották Sebastian Coe-t, aki 2015 augusztusa óta tölti be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöki posztját. Alelnökei Szergej Bubka, Geoffrey Gardner, Navaf Bin Mohamed al-Szaud és Ximena Restrepo lesznek, utóbbi a szervezet első női alelnöke.

IAAF: Sebastian Coe az egyetlen elnökjelölt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF) jelenleg is vezető Sebastian Coe lesz az egyedüli elnökjelölt a szervezet szeptemberi, dohai kongresszusán.

Terepfutás: megújul a Nemzetközi Terepfutó-szövetség

A Nemzetközi Terepfutó-szövetség (ITRA) négy évre szóló együttműködési szerződést kötött a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF) – közölte az MTI-vel Rohoska Lajos, aki Magyarországot képviseli az ITRA-ban.

Atlétika: a sportág magyar „seriffje” az országváltókról

Immár két esztendeje, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF) van egy olyan különleges, saját irodával nem rendelkező munkacsoportja, amelynek tagjait a sportág seriffjeiként is szokták emlegetni. Méltán, mert ők azok, akik rajta tartják a szemüket az országváltásra készülő atlétákon, és alapos elemző munkával igyekeznek megkülönböztetni az elfogadható kérelmeket és indoklásokat az elfogadhatatlanoktól. Gyulai Márton, a munkacsoport tagja az SzPress Hírszolgálatnak beszélt a munkájukról.

Atlétika: az IAAF fenntartja az oroszok eltiltását

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fenntartja orosz tagszervezetének (VFLA) az eltiltását.

Atlétika: az oroszok fizettek az IAAF-nek

Az Orosz Atlétika-szövetség (VFLA) kifizette a sportág nemzetközi szövetségével (IAAF) szemben fennálló 3.2 millió dolláros adósságát, s ezzel – a szombati moszkvai bejelentés szerint – eleget tett minden kötelezettségének, amely a teljes jogú IAAF-tagságának visszaállításához kell.

Atlétika: „Nem fognak megállítani abban, hogy az legyek, aki vagyok”

Caster Semenya olimpiai bajnok futó a svájci szövetségi bíróságon támadta meg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntését, mellyel jóváhagyta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) női versenyzőkre vonatkozó tesztoszteron-szabályozását.

Atlétika: újabb kenyai futót függesztettek fel

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által megbízott, a sportág tisztaságát vizsgáló független bizottság felfüggesztette a versenyengedélyét az 5000 méteren világbajnoki döntős Cyrus Ruttónak.

Atlétika: nem teljesültek a feltételek, marad az oroszok eltiltása

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hétfőn közölte, hogy továbbra is fenntartja az orosz szövetség (RUSAF) 2015 óta tartó eltiltását.

Atlétika: elindult a teniszhez hasonló világranglista

Kedd óta a teniszhez hasonló világranglistát vezet a különböző versenyszámokban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF).

Atlétika: 21 orosz kapott versenyengedélyt az idei évre

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) illetékes bizottsága 21 orosz sportolónak adott versenyengedélyt az idei évre.