Gyorsasági kamion: októberben lesz a hungaroringi Eb-futam

Újratervezték a kamion Európa-bajnokság teljes programját, a Kiss Norbert miatt nagyon várt magyar verseny azonban továbbra is szerepel a naptárban.

Pillantás a magyar autó- és motorsport jövőjébe – interjú Palkovics Lászlóval

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben és a motorsport csúcssorozatában is. Ezenkívül az utánpótlásképzésre, illetve a versenymérnökképzésre épít az autó-motor sport stratégia és a kormánybiztos, Palkovics László.

F1: tárgyal a Hungaroring a zárt kapus Magyar Nagydíjról

Folytatják az egyeztetést a nemzetközi promóterrel, a már megvásárolt jegyeket a szurkolók átvihetik 2021-re, vagy visszaválthatják. A kormány tegnapi döntésével nyilvánvalóvá vált, hogy az idei Magyar Nagydíjat nem rendezhetik meg nézők előtt, a Hungaroring ezzel kapcsolatos közleményét alább olvashatják.

F1: a Hungaroring egyelőre az augusztus 2-i versenyre készül

A német Bild által kedden megszellőztetett, hivatalosnak nem tekinthető 2020-as Formula–1-es versenynaptárban a Hungaroring két versennyel szerepel, a németek információi szerint augusztus 16-án, majd egy hét múlva, 23-án is rendeznének egy Magyar Nagydíjat. A Hungaroring elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt a Nemzeti Sport érdeklődésére elárulta, egyelőre még korai arról beszélni, hogy Magyarország egymást követően két F1-es versenyt is megrendezzen.

F1: Ausztria, Nagy-Britannia, Magyarország – ez lehet az első három futam

Várhatóan a júliusi Osztrák Nagydíjjal kezdődik a 2020-as Formula–1-es idény. 

Autósport: Szujó Zoltán is szerepet kap Micheliszék szimulátorbajnokságában

Szujó Zoltán egy év után ismét élő autósport-eseményt kommentál: a Michelisz Norbert versenycsapata, a M1RA, illetve a Hungaroring által életre hívott szimulátoros bajnokság hangja lesz.

Kvíz: fel tudja sorolni az F1-es Magyar Nagydíj győzteseit?

A Magyar Nagydíj 1986-ban került be a Formula–1 versenynaptárába, azóta 17 versenyzőnek sikerült nyernie a Hungaroringen. Fel tudja sorolni az összes mogyoródi győztest?

E-sport: kétmillió forinttal segít Micheliszék e-bajnoksága

Kétmillió forinttal segíti a Michelisz Norbert fémjelezte Hungaroring e-sport bajnokság a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a digitális oktatás sikerességét.

Hungaroring: e-sport bajnokság indul, Michelisz a mentor

E-sport bajnokság indul Michelisz Norbert szakmai vezetésével és a Hungaroring szerepvállalásával. Az öt fordulóból álló, Hungaroring E-sport Bajnokság névre keresztelt online szezonnal kivételes lehetőséget kínálnak az indulóknak. A fődíj egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőség a M1RA-csapatban egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben.

WTCR: most bárki kiállhat Michelisz ellen a Hungaroringen!

Ahogy a legtöbb sporteseménynél a világon, úgy a túraautó-világkupánál (WTCR) is átalakította a versenynaptárt a koronavírus-járvány, és ami nekünk a legjobban fáj, a Hungaroringen sem lesz verseny az idényben. A WTCR-nél viszont egy kis trükkel megoldották, hogy mégis legyen magyar futam!

Hungaroring: WTCR – törölve, kamion Eb – halasztva

A nemzetközi helyzetre és a Magyar Kormány szerdai bejelentésére, vagyis a veszélyhelyzet kihirdetésére való tekintettel a nemzetközi és a hazai promóter közös megegyezéssel törölte az április 25-26-ára tervezett Super Racing Fesztivált a Hungaroringen. A Hungaroring Sport Zrt. közleményét változtatás nélkül közöljük.

WTCR: a Hungaroringen kezdődik a 2020-as idény

Április végén a Hungaroringen rajtol el a túraautó-világkupa (WTCR) 2020-as idénye.

Ecclestone kezébe vette az irányítást, és az F1 elindult a profizmus útján

A sportágat a nyolcvanas években a turbómotorok robbanásszerű fejlődése, az üzleti lehetőségek kiaknázása és az egyre hatékonyabb biztonsági törekvések jellemezték. Magyarország is csatlakozott a Formula–1-hez. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunk 4. része.

Szilveszter rali: kilenc ország csaknem 200 versenyzője a Hungaroringen

Kilenc ország 193 versenyzőpárosa nevezett a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó Szilveszter ralira, melyet 21. alkalommal rendeznek meg a Hungaroringen és környékén.

Videó: Szeretnénk, ha a MotoGP visszatérne Magyarországra – Capirossi

Loris Capirossi karrierje meseszerűen indult, hiszen 1990-ben, mindjárt az első versenyévében világbajnok lett a Hondával a 125 köbcentis géposztályban. Ehhez kellett a hungaroringi győzelme is, amelyre a mai napig jól emlékszik. Erről is beszélt az NSO Tv-nek adott exkluzív interjújában, amelyben szóba került a MotoGP magyarországi visszatérésének lehetősége is.

WTCR: két új helyszín a 2020-as versenynaptárban

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtöki közgyűlésén jóváhagyta a túraautó-világkupa (WTCR) 2020-as versenynaptárát. Az idény második versenyhétvégéjeként április végén érkezik a Hungaroringre a mezőny, amely két új helyszínre is ellátogat: Dél-Koreába és Spanyolországba.

Autósport: egy hétvégén lesz a WTCR és az ETRC Mogyoródon

Vérbeli motorsport ünnepre készül a Hungaroring április utolsó hétvégéjén: a magyar szurkolók ugyanazon a hétvégén láthatják versenykörülmények között Michelisz Norbertet és Kiss Norbertet. Mivel egyikük sem vált sorozatot, ez azt jelenti, hogy április 24-26-án a mogyoródi Formula–1-es pályán egyszerre rendeznek WTCR és ETRC-futamot!

F1: elégedett a nemzetközi szövetség a Magyar Nagydíjjal

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnöke arról számolt be az MTI-nek, hogy a nemzetközi szövetség (FIA) szakemberei elégedetten és pozitívan értékelték a vasárnap véget ért 34. Formula–1-es Magyar Nagydíjat.

F1: további fejlesztések várhatóak a Hungaroringen

További fejlesztések várhatóak a Hungaroringen – mondta vasárnap Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Formula–1-es Magyar Nagydíj helyszínén.