Niki Lauda pályafutását a Mercedesnél elért sikerek tették teljessé

Versenyzői karrierje után felvirágoztatta légitársaságát, majd különböző szerepkörökben visszatért az F1-es boxutcába is. Legendáját az életéről készített film élesztette újjá, szakmai pályafutását a Mercedesnél elért sikerek tették teljessé.

Luxuskörülményektől a több millió schillinges tartozásig

Niki Lauda tizennyolc évesen elhagyta a szülői házat, majd karrierje finanszírozása érdekében elképesztő adósságokba verte magát. Semmije sem maradt 1972 végére, csak négymillió schilling tartozása. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében indított sorozatunk második részében a hamisított érettségi bizonyítványtól az öngyilkossági gondolatokig jutunk.

Két kerékkel kevesebb, valahol mégis több az F1-nél

A Formula–1 rengeteg kritikát kap az unalmas nagydíjak, az évek óta tökéletesen kiszámítható erőviszonyok és a meglepetésfaktor eltűnése miatt, sokan el is fordultak/fordulnak a sportágtól. Vannak, akik a MotoGP-t hozzák fel ellenpéldaként, mert bár Marc Márquez hasonló dominanciára tett szert, mint az F1-ben Lewis Hamilton, legalább a futamok változatosak. A Ducatit támogató Mission Winnow projekt révén ott lehettünk a MotoGP Katalán Nagydíján, és lehetőségünk nyílt rá, hogy összehasonlítsuk a két versenysorozatot.

Cristiano Ronaldo-mezben nyomja az Edda billentyűse

Gömöry Zsolt, az Edda billentyűs-zene­szerzője a Fradi-kötődésről, a Sepsi-induló születéséről és a Cristiano Ronaldo-mezben lejátszott koncertekről.

A kifligyáros koronája – az utolsó magyar egyéni világbajnok

Volt egyszer egy világverő asztalitenisz-generáció. Három életút, három egyéniség, három motiváció, egy cél. Új sorozatunk első része kalandos időutazás Miskolctól Phenjanig Jónyer Istvánnal.

Kőkemény, mégis kedves: Csötönyi Sándor, a csepeli Padre

Hetven év alatt élt vagy százat. Minden túlzás nélkül: a mai napig minden napja egy regény. Egy kis Duna-menti faluból jutott el a füstös boksztermeken át Kelet-, majd Nyugat-Németországig, Papp Lacitól Erdei Zsoltig, Stevensontól Fidel Castróig, a gázkészülékek szerelésétől a kaszinók világáig, barátoktól ellenségekig. Miközben, ha úgy alakult, kenyérre kenhető Sanyi bácsi volt, ha kellett, a kőkemény Csötönyi. Aki, hogy kedvenc mondását citáljuk, már rég fényes volt, amikor másokat még csak csiszoltak.

NS Hosszabbítás: Az utolsó magyar csodatrió

Volt egyszer egy világverő asztalitenisz-generáció. Három életút, három egyéniség, három motiváció, egy cél. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletének új sorozata az ő sikereiket eleveníti fel. Az első részben kalandos időutazás Miskolctól Phenjanig Jónyer Istvánnal.

Az ismeretlen Luka Modric: a pehelybajszú, bénázó tinédzser a reklámból

Nem a 2018-as aranylabdásra osztják a hirdetők a szuperhős szerepét: egy áruház kedvéért elhajított traktorgumi mellett tengődő kölyköt, más alkalommal pelyhedző bajszú, szerencsétlenkedő tinédzsert alakított, Angliában csúnyácska szappanopera-szereplő asszonyhoz hasonlítják.

Levante: „Csiszolják a technikájukat!” – Bardi az NB I-es játékosoknak

A napsütéses valenciai hétköznapokról, a bikaviadalról, a muszlimokról festett hamis képről, édesanyja főztjéről, valamint a Barcelona és a Real Madrid legyőzéséről is beszélt a korábban Újpesten futballozó Enisz Bardi. A spanyol élvonalban szereplő Levante észak-macedón válogatott középpályása azt is elárulta, milyen büntetéssel jár, ha valaki túlsúlyosan érkezik edzésre, és miért nem kell mindig maga mögé néznie.

NS Hosszabbítás: két ország, egy nemzet – a jégen is

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Pályakép a ruandai népirtás túlélőjétől az olasz pszichiátriai betegig

„A futball nálunk olyan, mint az oxigén” – vallotta Paszand Mehvad egyiptomi női edző, a Kairó nehéz sorsú gyermekeit felkaroló tréner mondatát pedig a Goal Click nemzetközi fotógyűjtemény mottójának is vehetjük. Világ körüli utazás a futball jegyében.

Év Sportolója Gála: az örökmozgó Rúzsa Magdi a kick-boxra esküszik

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2018 sztárfellépője a csapatsportok hasznáról, a kick-box altató hatásáról és arról, hogy a lovak közelsége a lelket is feltölti.

Elfeledett alkuk: Luka Modric és a horvát futball keresztapája

A horvát futball rettegett hatalmassága, a körözés alatt álló Zdravko Mamic a 2018-as aranylabdást is behálózta, sápot szedett a pénzéből. Luka Modric-sztori, 4. rész.

Szurkolói zóna a Hősök terén

A Tarlós Istvánnal városházi irodájában készült interjúnkban politikáról jószerével szó sem esett, hiszen inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy Európa idei sportfővárosának első embere miként viszonyul a sporthoz.

NS Hosszabbítás: Tarlós István gombfociról és a 2020-as Eb-ről

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

A sajtó lecingározta, a Barca elküldte, mégis aranylabdás lett

„Kissé félénknek tűnt”, „Vékony volt, akár a falevél”, „A szezon legrosszabb igazolása” – a 2018-as aranylabdás története a róla mondott szavakból összerakva.

NS Hosszabbítás: sportágukban a világ legjobbjának választott magyarok

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Nyíri Zoltán: Tízből öt magyar főtábla legyen a cél

Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnöke a minap egy beszélgetést azzal zárt le, most már indulnia kell haza. Majd ugyanazzal a lendülettel a Népliget felé vette az irányt. Utóbb ezt azzal magyarázta, úgy éli az életét, hogy neki a Fradi már nem a második otthona. 2011 februárjában, amikor Kubatov Gábor elnök irányításával az új vezérkar ide „költözött”, még elég nagy volt a „kupi”, az is megesett, hogy a gázszámla kiegyenlítésére sem futotta. Ez a szó szoros értelmében értendő. Ma viszont rend és béke jellemzi az FTC-t, de elégedettség nem; ahhoz, mint a Nyíri Zoltánnal készült alábbi interjúból is kiderül, a futballcsapatnak végre sikerrel kellene szerepelnie a nemzetközi porondon.

NS Hosszabbítás: az alelnök, aki hazajár a Fradiba

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk!

NS Hosszabbítás: Pars Krisztián még vb-aranyról álmodik

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk!