Úszás: Fogalmam sem volt arról, hogy Tusup is a képbe kerülhet – Cseh László

Cseh László Shane Tusup olasz versenyzője mellett csatázik majd Hosszú Katinka csapatával.

Öttusa-vb: Messi, Hosszú, Vettel – egy napra a bőrükbe bújnának

Szeptember 2-án kezdődik a budapesti öttusa-világbajnokság, amely előtt a magyar szövetség közösségi oldalán rövid videókban igyekezett közelebb hozni a hazai versenyzőket a közönséghez. Az egyik kérdés az volt a Kincsem park főszereplőihez, hogy ha egy napra más sportoló bőrébe bújhatnának, ki lenne az.

Wladár Sándor: Úgy értesültem, megkapjuk a „valaha volt legjobb juniorvébé” titulust

Van mire büszkének lennie a Magyar Úszószövetség elnökének: a medencében elért sikerek mellett a MÚSZ csapata folyamatosan kiválóra vizsgázik a világversenyek szervezésében is.

Úszás: Tusup új tanítványa csak sírva bírja a munkát – de élvezi

Elkezdte a közös munkát Shane Tusup és az olaszok Európa-bajnoki ezüstérmes vegyesúszója, Ilaria Cusinato. A 19 éves úszónő a SwimSwamnek adott interjút az első közös tapasztalatokról, kiemelve, az amerikai edző módszerei merőben eltérnek mindentől, amit korábbi felkészülései során tapasztalt. A cél egyértelmű: Tokióra felzárkózni a vegyesúszás jelenlegi legjobbjának számító Hosszú Katinkához.

Úszó-vk: Hosszú győzelemmel, Jakabos kettő, Szabó egy ezüsttel zárt

Hosszú Katinka aranyéremmel fejezte be szereplését az úszók világkupa-sorozatának szingapúri állomásán, emellett a szombati záró napon Jakabos Zsuzsanna két, Szabó Szebasztián egy ezüstöt szerzett.

Úszó-vk: öt magyar érem, közte két arany Szingapúrban

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is nyert egy-egy döntőt a pénteki versenynapon az úszók világkupa-sorozatának szingapúri állomásán.

Úszás: Hosszú Katinka olasz riválisának edzője lesz Shane Tusup

Az SzPress Hírszolgálat szerint Shane Tusup Hosszú Katinka olasz riválisának, Ilaria Cusinatónak lesz az edzője, továbbá egy 15 éves magyar úszótehetség, Bujdosó Zsombor felkészítésének irányítását is elvállalja.

Úszó-vk: egy arany, két ezüst a magyar mérleg az első napon

Hosszú Katinka arany-, míg Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián ezüstérmes lett az úszó világkupa-sorozat szingapúri állomásának csütörtöki nyitó napján.

Úszás: Menő, hogy az éremtábla 3. helyén végeztünk! – Hosszú

Hosszú Katinka immár kilencszeres világbajnok, ám ez nemigen foglalkoztatja, a tokiói olimpia annál inkább – addig már csak egy év van, de 30 éves klasszisunk mindenkit megnyugtat, elég lesz neki ez az idő. Mert ott is nyerni akar, efelől ne legyenek kétségeink.

Úszás: Hosszú és Szabó győzelemmel zárt Csinanban

Hosszú Katinka és Szabó Szebasztián győzelemmel zárta szereplését az úszó világkupa-sorozat csinani állomásának utolsó napján, szombaton.

Úszó-vk: Hosszú 400 vegyesen és 100 háton is nyert Csinanban

Hosszú Katinka nagy fölénnyel, több mint nyolc másodperces előnnyel nyerte meg a 400 méteres vegyesúszást Jakabos Zsuzsanna előtt az úszó világkupa-sorozat második állomásán Csinanban.

Úszó-vk: Hosszú és Szabó arany-, Jakabos ezüstérmes Csinanban

Hosszú Katinka és Szabó Szebasztián arany-, Jakabos Zsuzsanna ezüstérmes lett az úszó világkupa-sorozat csinani állomásának nyitó napján.

Úszás: Japánból Kínába repültek Hosszú Katinkáék

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna nem akar elszakadni Ázsiától: azt követően, hogy a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett világbajnokságról a tokiói világkupaversenyre utaztak, most Kína felé vették az irányt.

Úszó-vk: Hosszú 17 századdal nyerte meg a 200 vegyest Tokióban

Hosszú Katinka arany-, Kozma Dominik és Szabó Szebasztián ezüstérmet nyert Tokióban az úszók világkupa-sorozatának harmadik versenynapján.

Úszás: világkupacsúccsal nyert Hosszú 400 vegyesen Tokióban

Hosszú Katinka új világkupacsúccsal, 4:32.30 perces idővel nyerte meg a 400 méteres vegyes úszást a világkupa-sorozat első, tokiói állomásán.

Úszó-vk: Hosszú arany-, Jakabos és Szabó bronzérmes

Hosszú Katinka egy arany-, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián pedig egy-egy bronzérmet nyert pénteken az úszók világkupa-sorozatának tokiói nyitányán.

Úszás: Hosszú Katinka edzője kiváltságos helyzetben érezheti magát

A közösen elért újabb két világbajnoki arany csak még teljesebbé tette a kapcsolatukat, olyanná, amelyre bátran lehet alapozni Tokióban is, mert Hosszú Katinka edzőjét, Petrov Árpádot csak az olimpia érdekli.

Vizes vb: Hosszú Katinka megköszönte az NS címlapját – kép

Mint beszámoltunk róla, a legszebb reményeink szerint alakult a vizes világbajnokság záró napja, 400 vegyesen Hosszú Katinka meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, megszerezve kilencedik világbajnoki címét, ezzel a magyar küldöttség öt aranyéremmel zárt Kvangdzsuban. A hétfői Nemzeti Sport címlapján a háromszoros olimpiai bajnokunk kilenc vb-elsőségét gyűjtötte csokorba, ami a főszereplő tetszését is elnyerte.

Úszás: Sós Csaba nem elégedetlen minden idők 2. legjobb vb-szereplése után

Minden idők második legeredményesebb világbajnoki szereplésével zártak a magyar medencés úszók a dél-koreai Kvangdzsuban, ahol négy aranyérmet nyertek. Sós Csaba, a magyar úszók szövetségi kapitánya elmondta, nem lehet elégedetlen a válogatottal.

Videó: így nyerte meg a 400 vegyes döntőjét Hosszú Katinka

Mint arról beszámoltunk, az olimpiai bajnok és világcsúcstartó Hosszú Katinka nyerte meg a 400 méter vegyest a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek záró napján. Íme, a finálé az M4 Sport felvételén!