Vizes vb: Sós Csaba továbbra is négy-öt érmet remél

A sportág „mérhetősége” miatt továbbra is kitart a négy-öt érem reménye mellett Sós Csaba, a kvangdzsui világbajnokság vasárnap rajtoló úszóversenyeire készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Vizes vb: Hosszú Katinka történelmi aranyérmekre készül

Sorozatban negyedszer győzhet Hosszú Katinka 200 és 400 méter vegyesen a világbajnokságon.

Kép: Hosszú Katinka is gratulált a világbajnok Rasovszkynak

Hosszú Katinka is gratulált Rasovszky Kristóf világbajnoki címéhez. A 22 éves veszprémi úszó magyar idő szerint szombaton hajnalban nyerte meg a férfiak 5 km-es nyílt vízi versenyét. Háromszoros olimpiai bajnokunk az Instagram nevű közösségi oldalon fejezte ki elismerését.

Úszás: Hosszú Katinka megmutatta új párját – kép

Hosszú Katinka Facebook-oldalán tett közzé egy fényképet, amelyen vélhetőleg új párjával láthatjuk. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő 2018-ban öt év után vált el korábbi férjétől és edzőjétől, Shane Tusuptól, azóta ez az első fotó, amin egy férfi oldalán szerepel nyilvánosan.

Hosszú Katinka: Már tudom, ki vagyok

Hegymenet, csúcsok, lejtő és pofonok – Hosszú Katinka tíz évvel ezelőtt, 2009-ben szerezte meg első világbajnoki címét. Egy évtized összegzése, másként: rendhagyó beszélgetés a háromszoros olimpiai bajnokkal.

Úszás: Cseh László jobb ajánlatot kapott az olaszoktól, mint Hosszútól

Cseh László kétszeres világbajnok úszó visszautasította Hosszú Katinka ajánlatát, így nem a Team Ironban, hanem az Aqua Centurions csapatában indul az ISL-ben, mivel az olasz csapattól kapta a legjobb ajánlatot. 

Tehetséggondozás: száz fiatal sportolót támogat idén a MOL Alapítvány

Száz tehetséges fiatal sportolót –  köztük az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Pusztai Lizát, a cselgáncsozó Özbas Szofit és a sportlövő Péni Istvánt –  támogat idén, összesen 32 millió forint értékben a MOL Alapítvány.

Úszás: Hosszú Katinka kiváló idővel nyert 200 vegyesen

Megszokhattuk már, hogy Petrov Árpád sohasem dobálja a szebbnél szebb jelzőket, nem dicséri agyon tanítványát, még akkor sem, ha Hosszú Katinka a világ idei legjobbját teljesíti.

Úszás: újabb két magyar aranyérem, Hosszút kizárták

Milák Kristóf és Jakabos Zsuzsanna arany-, Verrasztó Dávid és Késely Ajna pedig ezüstérmet nyert szombaton a római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny második napján.

Úszás: Petrov és Hosszú tökéletes összhangban Tokió előtt

Egymást is formálják, és a kemény munka mellett a jó hangulat jellemzi az edzésüket. Hosszú Katinka és edzője tökéletes összhangban dolgozik, s a fókuszban egyértelműen a tokiói olimpia áll.

Úszás: Hosszú, Kapás és Milák is nyert Barcelonában

Három magyar versenyző is aranyérmet nyert vasárnap az úszó Mare Nostrum sorozat befejező, harmadik állomásának második napján.

Mare Nostrum: Hosszú két arannyal kezdett Barcelonában

Hosszú Katinka két aranyérmet nyert szombaton az úszó Mare Nostrum sorozat befejező, harmadik állomásának nyitó napján Barcelonában.

Úszás: Hosszú és Késely újabb győzelme a Mare Nostrumon

Hosszú Katinka és Késely Ajna révén két aranyat nyertek a magyar versenyzők szerdán az úszó Mare Nostrum-sorozat második állomásán, a franciaországi Canet-en-Roussillonban.

Úszás: három magyar arany a Mare Nostrum első napján Franciaországból

Három aranyat nyertek a magyarok kedden az úszó Mare Nostrum második állomásának első napján, a franciaországi Canet-en-Roussillonban.

Úszás: Hosszú három aranya a Mare Nostrum nyitányán

Hosszú Katinka három aranyérmet nyert vasárnap az úszó Mare Nostrum sorozat nyitó állomásának második napján Monte-Carlóban.

Úszás: Hosszú a világ idei legjobbjával nyert 400 vegyesen

Legjobb magyarként Hosszú Katinka két arany- és egy ezüstérmet nyert az úszó Mare Nostrum-sorozat monte-carlói nyitó állomásának szombati napján.

Úszás: Hosszú a világ idei legjobbjával nyert 200 vegyesen

Hosszú Katinka egy arany- és egy ezüstérmet nyert szombaton Indianapolisban, az úszó Bajnokok Sorozata utolsó állomásának záró napján.

Úszás: Hosszú Katinka egy ezüsttel nyitott Indianapolisban

Hosszú Katinka ezüstérmet szerzett 200 méter háton az úszók Bajnokok Sorozatában, a széria Indianapolisban zajló záró állomásának nyitó napján.

Úszás: Milák Kristóf Hosszú Katinka csapatában versenyez

Hosszú Katinka a hivatalos Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy az ősszel induló International Swimming League-ben (ISL – Nemzetközi Úszó Liga) a Budapesti Honvéd SE háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes úszója, Milák Kristóf a Team Iron színeiben versenyez.

Úszás: Ha profik akarunk lenni, akkor profinak kell lennünk – Hosszú

A riói olimpia egyik legnagyobb (úszó)sztárja szeretné forradalmasítani a sportágát, és úgy érzi, a medencében, illetve azon kívül is képes lesz sikerrel harcolni. Hosszú Katinkával a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hétvégi, budapesti kongresszusán készített interjút a Reuters.