Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Birkózás: tankönyvet írt Hegedüs Csaba

Két nappal 70. születésnapja előtt mutatta be Mr. Tus-tankönyv című kiadványát Hegedüs Csaba olimpiai bajnok, korábbi birkózó szövetségi kapitány és szövetségi elnök.

Magyar Sport Napja: három olimpiai bajnok kapott Csík Ferenc-díjat

Szívós István, Hegedüs Csaba és Hámori Jenő kapott idén Csík Ferenc-díjat a Magyar Sport Napja alkalmából.

Birkózás: porszemből egy nemzet legendájává válni

A Pesti Magyar Színház „Amiről még nem meséltem..." – sport a kultúra szentélyében, a színházban elnevezésű rendezvénysorozatának legutóbbi vendége Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó volt.

Birkózás: Hegedüs veszített, 1992 után új elnöke van a szövetségnek

Németh Szilárdot választották meg elnöknek a Magyar Birkózószövetség tisztújító közgyűlésén. A posztot 1992 óta az olimpiai bajnok Hegedüs Csaba töltötte be.

Birkózás: Hegedűs folytatná, de nem akar sárdobálást

Hegedűs Csaba folytatni szeretné munkáját a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnökeként, ám mint mondta, nem hajlandó sárdobálásba bocsátkozni ellenzékével, amely Németh Szilárdot indítja kihívóként a pénteki tisztújító közgyűlésen.

Hegedüs Csaba jószolgálati nagykövet lett

A szőnyegek világának magyar sztárjai vendégeskedtek Fóton, a Károlyi István Gyermekközpont tornacsarnokában. Kicsi és nagy gyerekek érkeztek a rendkívüli eseményre, ki gyalog, ki kerekesszékkel, ki járóbottal, és a kíváncsi szempárok várakozón tekintettek a kivilágított, nagy asztalnál helyet foglaló birkózócsillagokra. Amíg várakoztak, megnézhették a Visszatérés című filmet, amely a súlyos autóbalesete után felépülő, és a szőnyegre nagy sikerrel visszatérő Hegedüs Csabáról szól.

A Ferencváros nyerte meg a birkózók csapatbajnokságát

Nagy érdeklődés mellett, remek hangulatban zajlott az NB I-es vegyes fogású csapatbajnokság döntőjének visszavágó köre az öreg Sportcsarnokban. Megismétlődtek a pesterzsébeti eredmények: a Ferencváros két, az ESMTK egy győzelmet aratott, így az FTC lett az első az erzsébetiek és a Vasas előtt.

Magyarország a top 5-be tartozik birkózásban - Lalovics

Egynapos látogatást tett hazánkban Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke. Fogadta őt Simicskó István államtitkár, majd a Parlamentben Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is.

Birkózás: Hegedüs Csaba nem tagja az új elnökségnek

További hat évig a szerb Nenad Lalovics vezeti az – új nevén – Birkózó-világszövetséget, amelynek Taskentben rendezett tisztújító közgyűlésén az elnökségbe nem került be Hegedüs Csaba, a magyar szövetség vezetője.

Birkózás: Hegedüs Csaba nem kandidált a FILA elnöki posztjára

Június 7-én, szombaton éjfélkor lezárult a jelentkezés a Nemzetközi Birkózó-szövetség (FILA) elnöki posztjára. Dr. Hegedüs Csaba a hazai szövetség honlapján, közleményben jelentette be, hogy nem indul. A sportág szeptemberben hat évre választ elnököt Taskentben, a világbajnokságot megelőző kongresszuson.

Birkózás: Hegedűs a nemzetközi szövetség elnöke lenne

Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöke, a nemzetközi szövetség (FILA) vezetőségének tagja fontolgatja, hogy pályázik a FILA elnöki posztjára.

Birkózás: Sárvár díszpolgára lett Hegedüs Csaba

Díszpolgári címet adományozott szülővárosa, Sárvár Hegedüs Csaba olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózónak, a Magyar Birkózó-szövetség elnökének. Az elismerést a sportoló pénteken a sárvári Nádasdy-vár dísztermében tartott ünnepség keretében vette át.

Birkózás: a szövetség komolytalannak tartja a liga felszólítását

A birkózás jelenlegi helyzetében nem a hangulatkeltésnek van itt az ideje Gáspár Tamás szerint. A magyar szövetség (MBSZ) főtitkára érthetetlennek és komolytalannak tartja azt a felvetést, hogy Hegedűs Csaba, az MBSZ elnöke felelős azért, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága februárban a sportág törlését javasolta a 2020-as játékok műsoráról.

Hegedüs: hatalmas erők mozdulnak meg a birkózás érdekében

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának keddi döntése alapján 2020-ban a birkózás kerülhet le a nyári játékok műsoráról. Ha a szeptemberi ülés nem hoz fordulatot, a londoni olimpián Magyarországnak három érmet hozó sportág 1900 után először nem szerepel a programban. Hegedüs Csaba úgy véli, hatalmas erők fognak megmozdulni a sportág olimpiai programban tartása érdekében – indul a lobbihadjárat.

Birkózás: a szövetség reagált a Liga bírálataira a doppingüggyel kapcsolatban

Maróthy István szakmai alelnök kezdeményezésére összehívták a Birkózószövetség intézőbizottságát. A szerdai ülés fő feladata az lesz, hogy a tagszervezetek részletes és valós tájékoztatást kapjanak a doppingügyről, illetve annak utózöngéiről. Mint ismert, a baki Európa-bajnokságra még elutazott, de szőnyegre már nem léphetett a kötöttfogás 96 kg-os súlycsoportjának világbajnoka, Kiss Balázs, aki fennakadt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) március 19-én Budapesten elvégzett ellenőrzésén. A Magyar Birkózó Szövetség az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe, a dokumentumot szöveghűen közöljük.