Kajak-kenu: öt tokiói érmet várnak a magyar szövetség vezetői

Sűrű és izgalmas év elé néz a kajak-kenu sport, a sportág hazai szakmai vezetői öt érmet, köztük két aranyat remélnek a magyar küldöttségtől a jövő évi tokiói olimpián.

Kajak-kenu vb: „A magyar csapatban ennél több van”

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint maradt tartalék a magyar csapatban, amely a hazai kajak-kenu világbajnokságon öt arany-, négy ezüst- és három bronzérmet nyert és tizenkét olimpiai kvótát szerzett.

Kajak-kenu vb: a kapitány egy kvótát sem akar veszni hagyni

Hüttner Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a maximális tokiói kvóta megszerzésében bízik a kajak-kenusok jövő héten szerda és vasárnap között Szegeden rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságán, amelyre több mint ezren neveztek.

EJ: „Az olimpiai kajak-kenu-számok tekintetében az élen végeztünk”

Az Európai Játékok kajak-kenu versenyei alapján nincs mitől tartanunk az augusztusi, szegedi világbajnokság előtt – véli Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A magyar csapat a 16 számban összesen kilenc érmet, négy aranyat és öt ezüstöt szerzett Minszkben.

Kajak-kenu: a kapitány szerint nagy szükség van Kammererék párosára

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint nagy szükség van a Kammerer Zoltán, Gál Péter István kajakpáros indulására 1000 méteren az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Kajak-kenu: duplázott a Kárász, Kozák duó a válogatón

Kárász Anna és Kozák Danuta duója nyerte a kajak kettesek csütörtöki 500 méteres döntőjét Szolnokon, a második kajak-kenu válogatón. A világbajnok egység három héttel ezelőtt, az első fordulóban is a legjobbnak bizonyult.

Kajak-kenu vb: száz nap a rajtig, elindul a visszaszámlálás

A kajak-kenu világbajnokság szervezői remélik, hogy a sportág nyolcvan éve íródó sikertörténete idén is folytatódik – Szegeden már visszaszámolnak.

Kajak: Vécsi Viktor vezeti a kenusok központosított válogatott keretét

Vécsi Viktor szakmai irányításával készül majd a kenusok központosított válogatott kerete.

Tokió 2020: a magyar kajakosok tesztelték az olimpiai helyszínt

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, nagyon hasznos volt, hogy egy kisebb csapattal Japánba utazhattak, és felmérhették a helyi körülményeket a 2020-as tokiói olimpia előtt.

Kajak-kenu: kemény kapitányi kritika a férfi kenusoknak

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége további két évre bizalmat szavazott mindhárom szövetségi kapitánynak, így a felnőtteket irányító Hüttner Csaba, az utánpótlásért felelős Makrai Csaba és a para-szakágat vezető Weisz Róbert fejezheti be a 2020-as tokiói olimpiáig, illetve paralimpiáig tartó ciklust.

Kajak-kenu-vb: a világ legirreálisabb pályája vár Kozákékra

Szokás szerint a női kajakosok vihetik a prímet a magyar csapatban a Montemor-o-Velhóban kezdődő kajak-kenu-világbajnokságon – Kozák Danuta triplázhat.

Kajak-kenu vb: 46 magyar versenyző utazik Portugáliába

Negyvenhatan képviselik a magyar színeket Portugáliában az augusztusi kajak-kenu világbajnokságon.  

Kajak-kenu Eb: „Kozák Danuta visszatérése minden várakozást felülmúlt”

Hüttner Csaba szövetségi kapitány elégedetten értékelt a vasárnap befejeződött belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság után, amelyen a magyar versenyzők remekül teljesítve 15 érmet – hat aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot – gyűjtöttek, és az olimpiai számokat tekintve 3-3-2 volt a dobogós mérlegük.

Kajak-kenu Eb: kihirdették a magyar csapatot

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta a szövetségi kapitány előterjesztését, így Hüttner Csaba hétfőn délután kihirdette, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a pénteken kezdődő belgrádi Európa-bajnokságon.

Belül, mégis kívül – a tartalékok hálátlan szerepköre

Vannak, akik vért izzadnak, mégis lemaradnak az ötkarikás indulás lehetőségéről. Léteznek azonban olyanok, akikre a szövetség vezetői a tartalék hálás vagy éppen hálátlan szerepét bízzák, ami nem mindig megtiszteltetés.

Kajak-kenu: Hüttner Csaba elégedett a központosított edzőtáborokkal

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya elégedett a két központi edzőtáborral, a dél-afrikaival és a portugáliaival, és szerinte a versenyzők nagy lelkesedéssel vágtak bele a munkába.

Kajak-kenu: Önbizalomhiány a kenusoknál – Hüttner Csaba

Hüttner Csaba szövetségi kapitány és Schmidt Gábor a Magyar Kajak-kenu Szövetségi elnöke a keddi, évadnyitó sajtótájékoztatón beszélt az NSO Tv-nek a sportág jelenlegi helyzetéről. Videóinterjúnk első részében a kajakosokról volt szó, a másodikban a kenusokat vettük górcső alá. A kapitány elmondta, mi vezetett ahhoz, hogy a versenyzők önbizalomhiánnyal küzdenek, s mi segíthet abban, hogy ezt leküzdjék. Továbbá a sprinttávokon jeleskedő Hajdu Jonatán jövője is szóba került, akinek az olimpiai részvétel érdekében váltania kellene 1000 méterre. 

Kajak-kenu: Janics Natasának nagyon nehéz dolga lesz – Hüttner

Kozák Danuta és Csipes Tamara is visszatér az idén, sőt, Janics Natasa is harcba száll a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon való indulásért. Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak a női kajakban kellemes gondjai vannak, hiszen a tapasztaltabb versenyzők távollétében tavaly a fiatalok is bizonyítottak. Sokkal nagyobb kihívás elé állítja, hogy az olimpia programjára felkerült férfi K-4 500 méteres számban kik alkossák a csapathajót. Schmidt Gábor MKKSZ elnökkel együtt ezekről beszélt az NSO Tv-nek.