Atlétika: a szövetség megrendezte volna az Eb-t

Mint arról korábban beszámoltunk, törölték a párizsi atlétikai Európa-bajnokságot is, így eldőlt, a sportágnak több mint fél évszázad után először nem lesz világversenye idén. A Nemzeti Sportnak Márton Anita, Gyulai Márton és Baji Balázs is elmondta véleményét.

Tokió 2020: Baji és Pars számára előny a halasztás – Gyulai

Gyulai Márton, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja szerint Baji Balázs és Pars Krisztián számára is előnyt jelent a tokiói nyári olimpia elhalasztása.

Gyulai Márton: Ez nem csak az atlétikáról szól

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság rendezése körül kialakult helyzetről beszélgettünk Gyulai Mártonnal, a sikeres pályázat ügyvezető igazgatójával, aki tagja az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának is.

Atlétika: a tervezett stadion a vb után közösségi célokat is szolgálna

Egy városrész revitalizációjáról is szól a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra tervezett stadion építése, a létesítmény a vb után közösségi célokat is szolgálna.

Atlétikai vb: Gyulai Márton reagált a Dohát ért kritikákra

Az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket – mondta az MTI-nek Gyulai Márton, aki a 2023-as budapesti világbajnokság szemszögéből figyelte a vasárnap zárult dohai vb-t.

Atlétikai vb: Gyulai Márton szerint nem jó helyszín Doha

Nem jó helyszín Doha – jelentette ki a szeptember 27-én kezdődő atlétikai világbajnokságról Gyulai Márton.

Atlétika: a sportág magyar „seriffje” az országváltókról

Immár két esztendeje, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF) van egy olyan különleges, saját irodával nem rendelkező munkacsoportja, amelynek tagjait a sportág seriffjeiként is szokták emlegetni. Méltán, mert ők azok, akik rajta tartják a szemüket az országváltásra készülő atlétákon, és alapos elemző munkával igyekeznek megkülönböztetni az elfogadható kérelmeket és indoklásokat az elfogadhatatlanoktól. Gyulai Márton, a munkacsoport tagja az SzPress Hírszolgálatnak beszélt a munkájukról.

Atlétika: Gyulai Márton 2023-ig marad az EAA-tanács tagja

Egyedüli jelöltként választották meg újra az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) elnökének Svein Arne Hansent, aki 2015 óta tölti be a posztot – írta szombati hírlevelében a kontinentális szervezet.

Sportpolitika: Gyulai Márton alelnöki posztra pályázik az EAA-ban

Gyulai Márton alelnöki tisztségre pályázik az Európai Atlétikai Szövetségben (EAA).

Év Sportolója Gála: Carl Lewis a budapesti atlétikai vb terveivel ismerkedett – galéria

Az Év Sportolója Gála díszvendége, az amerikai sprinterlegenda, Carl Lewis az ünnepség előestéjén a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság terveivel ismerkedett: a szervezőbizottság tagjai, Fürjes Balázs, budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár és Gyulai Márton, az Európai Atlétikai Szövetség tanácstagja mutatta be az új nemzeti atlétikai központ makettjét és a valaha volt legnagyobb hazai rendezésű sportesemény koncepcióját azon a megbeszélésen, amelyen a kilencszeres olimpiai bajnok is kifejtette véleményét a magyar tervekkel kapcsolatban.

A sportszergyártók nélkül összeomlás fenyegetné az atlétikát és az úszást

Az atlétika és az úszás nemzetközi szövetségének berkeiben sem tagadják, hogy egyre többet kell foglalkozniuk az élversenyzők pénzdíjrendszerének átalakításával, mert ők a sportág arcai és hangadói, a lelátókat csak velük lehet megtölteni, a támogatókat megnyerni, a televíziós közvetítőkkel pedig jó megállapodásra jutni. A képlet egyszerű, a megoldás annál bonyolultabb, mert a befektetők sokkal igényesebbek, mint hajdanán.

Atlétika: Ez az elmúlt évtizedek sikere – Gyulai Márton

Gyulai Márton, a 2023-as atlétikai világbajnoki pályázati bizottság ügyvezetője a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, az elmúlt évtizedek munkájának eredménye, hogy a nemzetközi szövetség a magyar fővárosnak ítélte az öt év múlva esedékes vb-t.

Atlétika: Gyulai Márton elhagyja a főtitkári posztot a vb-ért

Gyulai Márton a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság pályázati bizottságának ügyvezetőjeként folytatja munkáját, így távozik a szövetség főtitkári posztjáról.

Atlétikai vb 2023: az IAAF a hónap végén dönt az új eljárásról, Budapest esélyes

Új pályázati folyamat végén tervezi kiválasztani a 2023-as világbajnokság helyszínét a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), a rendezésre Budapest jó eséllyel pályázik.

Atlétika: nem lett súlyosabb, de immár jogerős Pars eltiltása

A WADA és az IAAF sem keményített be, Pars Krisztián másfél éves eltiltása mostantól jogerős. A londoni kalapácsvető olimpiai bajnok 2019. július 12-ig nem versenyezhet.

Atlétika: Nem a múlt eltörlése a cél – Gyulai Márton

„Nem a múlt eltörlése a cél” – mondta a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, Gyulai Márton azzal kapcsolatban, hogy a tervek szerint a sportág európai szövetsége (EAA) a mostaninál jóval szigorúbb feltételekhez kötné a világ- és Európa-rekordok hitelesítését.

Atlétika: szigorúbb feltételekhez kötik a rekordokat

Az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) a mostaninál jóval szigorúbb feltételekhez köti a világ- és Európa-rekordok hitelesítését.

Dopping: pozitív lett a magyar atléta Eb-n adott mintája

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a tavaly júliusi atlétikai Európa-bajnokságon pozitív doppingmintát produkált a sprinter Pásztor Gábor.

Atlétika: Gyulai Márton bizottsági alelnök lesz az IAAF-ban

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára, Gyulai Márton lesz a nemzetközi szövetség (IAAF) ifjúsági ügyekért és közösségi médiáért felelős bizottságának alelnöke.

Atlétika: Fazekas Róbert pert nyert, de nem versenyezhet

Gyulai Márton szerint „tökéletes joghézag” keletkezett Fazekas Róbert diszkoszvető ügyében, aki jogerősen pert nyert a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ellen, de nem kapott versenyengedélyt.