2020 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

Olimpia júliusban-augusztusban Tokióban,  szabadtéri Európa-bajnokság augusztusban Párizsban, Gyulai Memorial – immár a második számú World Athletics-sorozat részeként – júliusban Székesfehérváron, hazai bajnokságok, Gyémánt Liga, a legfontosabb maratonik, a legnagyobb hazai utcai futóversenyek: íme, ezek lesznek 2020 legfontosabb atlétikai eseményei a nagyvilágban és idehaza!

Atlétika: korábban kezdődik a budapesti vb; új sorozatban a Gyulai Memorial

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) megváltoztatta a 2023-ra tervezett budapesti világbajnokság időpontját.

Gyulai Memorial: „Egyértelműen nagyszerű versenyt zártunk”

Kiemelkedően sikerült a keddi, 9. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, amely Spiriev Attila versenyigazgató tájékoztatása szerint ismét 90 ezer pont felett teljesített, és jó eséllyel a legjobb nem Gyémánt Liga-verseny lesz az idei egynapos nemzetközi viadalok rangsorában.

Gyulai Memorial: Taylor, Coleman és Miller-Uibo is parádézott

A verseny legnagyobb sztárjai egytől egyig fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak ki kedden a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen női 100 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta is 13 másodperc alá került.

Gyulai Memorial: Halász második férfi kalapácsvetésben

A tavalyi felnőtt Eb-n bronzérmes, U20-as világbajnok Halász Bence 77.36 méterrel a második helyen végzett a férfi kalapácsvetők versenyében kedden, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron.

Gyulai Memorial: világcsúcsra tör női 2000 méteren Dibaba

A keddi Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj záró versenyszámában, női 2000 méteren világcsúcsra készül az etióp Genzebe Dibaba, a szám és az 1500 méter rekordere. A viadal előtt tartott hétfői, székesfehérvári sajtótájékoztatón Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy Dibaba megdönthesse saját, 5:23.75 perces csúcsát.

Atlétika: a 100 gát világcsúcstartója a Gyulai Memorialon

A világcsúcstartó Kendra Harrison is indul 100 m gáton a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Atlétika: jól ismert, visszatérő világsztárok a Gyulai Memorialon

Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok.

Gyulai Memorial: erős mezőny várható a dobószámokban

Erős mezőny vesz részt, benne a legjobb magyar dobóatlétákkal az idei Gyulai István Memorial Atlétika Magyar Nagydíjon.

Gyulai Memorial: újra olimpiai és világbajnok atléták jönnek

Idén július 9-én kerül sor a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra Székesfehérváron, a verseny ismét egynapos lesz.

2019 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

Világbajnokság szeptemberben-októberben Dohában, fedett pályás Európa-bajnokság márciusban Glasgow-ban, Gyulai Memorial júliusban Székesfehérváron, Gyémánt Liga, a legfontosabb maratonik, a legnagyobb hazai utcai futóversenyek – íme, ezek lesznek 2019 legfontosabb atlétikai eseményei a nagyvilágban és idehaza!

Gyulai Memorial: a világ idei legjobbjával nyertek 110 gáton, Baji 2.

Az orosz Szergej Subenkov a világ idei legjobbjával magabiztosan nyerte meg a 110 méteres gátfutást a székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Baji Balázs ugyanebben a számban a második lett.

Atlétika: lengyel siker női kalapácsvetésben a Gyulai Memorialon

Anita Wlodarczyk nyerte meg a női kalapácsvetést a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj első napján.

Gyulai Memorial: csaknem 300 induló, telt házas versenyre számítanak a szervezők

Soha ennyi nemzetközi és nemzeti versenyszámot nem rendeztek még a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelynek vasárnap és hétfőn csaknem 300 indulója lesz – jelentette be Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke.

Gyulai Memorial: Márton Anita sérülés miatt nem indul

Sérülés miatt nem indul a 8. Gyulai István Memorial–Atlétikai Magyar Nagydíjon a súlylökő Márton Anita, a sportág egyetlen magyar világbajnoka.

Gyulai Memorial: sztárparádé lesz Baji Balázs számában

A székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj talán legnívósabb versenyszáma a férfi 110 méteres gátfutás lesz, amelyben a legutóbbi két olimpia bajnoka, valamint az elmúlt év legjobb magyar sportolója, Baji Balázs is összecsap egymással.  

Gyulai Memorial: világbajnokok csapnak össze magasugrásban

A férfi magasugrás évről évre az egyik legszórakoztatóbb száma a székesfehérvári Gyulai István Memorial–Atlétikai Magyar Nagydíjnak, és szinte biztosan így lesz idén is, ugyanis ezúttal a szabadtéri és a fedett pályás világbajnokság címvédője is ott lesz a mezőnyben.

Gyulai Memorial: világsztárokkal küzdhet meg Kővágó Zoltán

A számítógépes világranglista első öt helyezettje indul férfi diszkoszvetésben a székesfehérvári Gyulai István Memorial–Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyen a címvédő Kővágó Zoltán is dobókörbe lép.

Gyulai Memorial: férfi 800-on is parádés lesz a mezőny

Több más számhoz hasonlóan a férfi 800 méter mezőnye is kiemelkedően erős lesz a 8. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen többek között az olimpiai ezüstérmes Nijel Amos és a fedett pályás világbajnok lengyel Adam Kszczot is rajthoz áll a kétkörös távon.

Gyulai Memorial: erős mezőny vár a címvédő Márton Anitára

Erős mezőnyben kell megvédenie a címét a súlylökő Márton Anitának és a lengyel kalapácsvetőnek, Anita Wlodarczyknak a 8. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon.