„Kockázatos, hogy a magyar hokiklubok külföldi ligákba igyekeznek”

A magyar parlament egyetlen erdélyi születésű tagja, Zsigmond Barna Pál beszélt lapunknak a bekeretezett tudósításról, a sport nemzetpolitikai szerepéről és az Újpest jövőképéről.

Jégkorong: újabb nagy fogás a bajnoki címre törő Gyergyótól

A Gyergyói HK-nál komolyan gondolják, hogy az Erste Liga bajnoki címét veszik célba: az erdélyi hokicsapat a Volánból hazatérő Szabó Krisztián után most kipróbált, az ECHL-ben és a brit elitligában is bizonyító pontgyárost igazolt az amerikai csatár, Eric Neiley személyében.

Erste Liga: marad a Gyergyói HK kanadai vezetőedzője

A következő idényben is a kanadai Malcolm Cameron irányítja a jégkorong Erste Ligában érdekelt Gyergyói HK-t a klub csütörtöki bejelentése szerint.

Erste Liga: az FTC és a Csíkszereda is növelte előnyét

Az FTC és a Csíkszereda is növelte előnyét a jégkorong Erste Liga elődöntőjében: előbbi az UTE-t, utóbbi a Gyergyói HK-t győzte le 3–1-re hazai pályán. Az FTC és a Csíkszereda is 2–0-ra vezet párharcában.

Jégkorong Erste Liga: teljes az elődöntő, négyben a Gyergyó is

A Gyergyó 5–2-re győzött a Brassó vendégeként a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján, ezzel megnyerte a két csapat negyedik győzelméig tartó negyeddöntőjét, és bejutott a legjobb négy közé, ahol a Csíkszereda lesz az ellenfele.

Erste Liga: győzött és négy között a címvédő Ferencváros

A Ferencváros 4–2-re legyőzte a Fehérvári Titánokat, míg a Corona Brasov 2–1-es sikert ért el a Gyergyói HK ellen a jégkorong Erste Ligában. Mindkét csapat idegenben nyert – előbbi a négy győzelemig tartó párharcot is lezárta a legjobb nyolc között.

Erste Liga: a Csíkszereda elődöntős, az FTC kikapott

A Csíkszereda 3–1-re győzött Debrecenben a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén, ezzel 4–1-es összesítéssel megnyerte a Debreceni EAC elleni párharcot és bejutott az elődöntőbe. A Ferencváros hazai pályán nem tudta lezárni a Fehérvári Titánok elleni párharcot, 4–2-es fehérvári győzelem után 3–2-re módosult az állás.

Erste Liga: egy lépésre az elődöntőtől a címvédő FTC

A címvédő Ferencváros 4–1-re győzött a Fehérvári Titánok otthonában a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén, így egy győzelem választja el az elődöntőbe jutástól.

Erste Liga: visszavágtak, győzött az FTC és a Gyergyó is

A jégkorong Erste Liga rájátszásának negyeddöntőjében a Ferencváros visszavágott a Fehérvári Titánoknak a hétfőn elszenvedett vereségért, ugyanezt megtette a Gyergyói HK a Brassó ellen, még ha csak hosszabbítás után is. Mindkét párharc állása két mérkőzés után 1–1.

Erste Liga: ráadásban bukott a Fradi, lehengerlő brassói hajrá

Rögvest elvette az alapszakaszelső és címvédő Ferencváros pályaelőnyét a Fehérvári Titánok, mivel az Erste Liga negyeddöntőjének első felvonásán hosszabbításban 2–1-re nyert idegenben,

Erste Liga: FTC–Fehérvár – ellenfelet választottak a csapatok

Szerdán véget ért a középszakasz a jégkorong Erste Ligában. Csütörtökön ellenfelet választott magának a felsőház első három helyezettje.

Erste Liga: győzött a Dunaújváros; lenullázták a Vasast

A romániai Gyergyói HK hazai jégen 3–0-ra legyőzte a Schiller-Vasast a jégkorong Erste Liga keddi játéknapján az alsóházban. A felsőházban a Dunaújvárosi Acélbikák 4–2-re nyert a Csíkszereda ellen.

Erste Liga: az Újpest kiütésével a Gyergyó az élen zárja az alsóházat

A hazai élvonalbeli jégkorongbajnokság (Erste Liga) középszakaszának alsóházában a Gyergyó 5–0-ra kiütötte az Újpestet, ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte az alsóház küzdelmeit, míg az első harmadban 3–0-s hátrányba kerülő Vasas végül büntetőkkel győzött a Fehérvári Titánok ellen.

Erste Liga: hiába vezetett a DEAC, nyert a Corona Brasov

A Corona Brasov saját közönsége előtt 4–1-re legyőzte a Debrecent a jégkorong Erste Liga középszakaszának csütörtöki játéknapján.

Erste Liga: először kapott ki az FTC a középszakaszban

A jégkorong Erste Liga középszakaszában nagy csata zajlott a felsőházban – a Dunaújvárosi Acélbikák 5–4-re nyert az FTC ellen, míg a Brassó 3–2-re megverte hosszabbítás után a Csíkszeredát. Az alsóházban az Újpest 5–1-es csapást mért a Vasasra, a Gyergyói HK idegenben 3–1-re diadalmaskodott a Fehérvári Titánokkal szemben.

Erste Liga: az Újpest verte Hokiklubot, élre ugrott a Gyergyó

A jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóházában péntek este a Gyergyói HK 4–2-re legyőzte az alsóházban eddig listavezető Fehérvári Titánokat, és a tabella élére ugrott. A Titánokat ráadásul a Hokiklubot 6–0-ra legyőző Újpest is megelőzte.

Erste Liga: túlórában nyert a Fehérvár és a Gyergyó is

A Fehérvári Titánok és a Gyergyói HK is szoros mérkőzésen nyert a jégkorong Erste Liga szombati játéknapján a középdöntő alsóházában.

Erste Liga: hosszabbításban győzött az FTC a Brassó ellen

A Ferencváros 5–4-re győzött hosszabbítás után a Corona Brasov ellen a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházában. Az alsóházban a Fehérvári Titánok 4–2-re megverték a HK Budapestet, míg a Vasas hazai pályán pályán 2–0-ra kikapott a Gyergyói HK-tól.

Erste Liga: győzelemmel zárta a Gyergyó az alapszakaszt

A honi jégkorongbajnokság alapszakaszát erdélyi túrával záró és a dobogóra hajtó Debreceni EAC némi meglepetésre kikapott a Gyergyói HK otthonában, amely ezzel lezárta négy vereségből álló rossz szériáját, és a 7. helyen fejezte be az alapszakaszt.

Erste Liga: három mérkőzés, három vendégsiker

A Csíkszereda, a Ferencváros és az Újpest is idegenben győzött a jégkorong Erste Liga szombati játéknapján.