Kézilabda: Danyi is lehet 2019 legjobb edzője az IHF-nél

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a hivatalos honlapján nyilvánosságra hozta a 2019-es év legjobb edzőjének járó díj jelöltjeit. A BL-címvédő Győri Audi ETO KC-t irányító Danyi Gábor is ott van az ötfős listán a női csapatoknál.

Női kézi BL: a Győr és az FTC is orosz ellenféllel kezd – a teljes menetrend!

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) szerdán elkészítette a női és a férfi Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírásának csoportbeosztását. A hölgyeknél azóta már a mérkőzések sorrendje is ismertté vált: a címvédő Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is orosz ellenféllel küzd meg a szeptemberi nyitányon.

Női kézi BL: Ez nem jó – Elek Gábor a sorsolás után

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője szerint csapata nem kaphatott volna nehezebb sorsolást a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A címvédő Győri Audi ETO trénere, Danyi Gábor úgy véli, kemény meccsek várnak rájuk.

Női kézi BL: a Fradi csoportjában a Metz és a Rosztov, a Győrében a Valcea

Az Európai Kézilabda-szövetség elkészítette a női Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének csoportbeosztását. A címvédő Győri Audi ETO a B-csoportban kezdi meg szereplését, többek között a Valcea és a Podgorica lesz az ellenfele. Az FTC-Rail Cargo Hungaria nehezebb sorsolást kapott: a legutóbbi négyes döntőből három csapattal (Metz, Rosztov, Vipers) is egy nyolcasba került.

Halálcsoportban az FTC, a Veszprém megkapta a Kielt és a Barcát

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették a női és a férfi Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének csoportbeosztását. A férfiaknál a Telekom Veszprém többek között a Barca és a Kiel társaságában a B-csoportba került, míg a Mol-Pick Szeged a Vardarhoz és a PSG-hez is csatlakozva az A jelű nyolcasban szerepel majd. A nőknél a címvédő Győri Audi ETO KC kedvező sorsolást kapott, az FTC-Rail Cargo Hungaria ellenben halálcsoportba került.

Női kézi: Katarina Bulatovics bejelentette a visszavonulását

Bartha Csaba, a Győri AUDI ETO KC kézilabdacsapatának elnöke a gárda hivatalos honlapján beszélt a budapesti final four eltörléséről, valamint elárulta, hogy Katarina Bulatovics a visszavonulás mellett döntött.

Női kézi: a Győrből távozó Bódi Budaörsre igazolt – hivatalos

A Győri Audi ETO KC-tól távozó Bódi Bernadett az NB I/B-s Budaörs női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását – közölte hivatalos honlapján a klub. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes jobbszélső hároméves szerződést kötött új alakulatával.

Női kézilabda: Bódi Bernadett távozik a Győrtől

A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint közös megegyezéssel távozik 2020. június 30-i hatállyal Bódi Bernadett a Győri Audi ETO KC-tól. A rutinos szélső maga kérte, hogy 2021 nyaráig szóló kontraktusa már ne lépjen életbe, és szabadon igazolható játékosként máshol folytathassa pályafutását.

Kézi BL: íme, a kalapbeosztás a csoportkör sorsolása előtt

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a sorozat hivatalos honlapján tette közzé a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportkörének július 1-jén esedékes sorsolásához szükséges kalapbeosztásokat. A férfiaknál a Veszprém az 1., a Szeged pedig a 3., a nőknél a Győr az 1., az FTC pedig a 3. kalapba került.

Pálinger Katalin élete teljes, de van egy hetes, amelyhez újra odaállna

Magánóvodája még nincs, de a tervei többségét véghez vitte a korábbi világklasszis kapus, a ma a Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozó édesanya, Pálinger Katalin. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázónak a BL-arany nem hiányzik, de ha tehetné, a vb-döntő időn túli hétmétereséhez újra odaállna.

Női kézi: „Tökéletes befejezés lenne” – Amorim Tokióban éremmel búcsúzna

Mivel a koronavírus-járvány miatt nem utazhatott haza Brazíliába, és férje otthonába, Észak-Macedóniába sem mehetett, ezért Katarina Bulatovics meghívására Montenegróban piheni ki az idény fáradalmait a Győri Audi ETO KC rutinos átlövője, Eduarda Amorim. A 33 éves kézilabdázóval a helyi rukoMNEt nevű kézilabdaportál készített hosszabb interjút, pályafutása eddigi legjobb pillanatai mellett a jövővel kapcsolatos terveiről is beszélgetve.

Női kézilabda: megérkezett Győrbe a francia kapusklasszis

Megérkezett Győrbe Laura Glauser, a Bajnokok Ligája címvédőjének új kapusa. A Győri Audii ETO KC kisfilmben mutatta meg a 26 éves, olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok kapus első napját a klubnál.

Női kézilabda: a Danyi, Elek párosnak egyetlen feltétele van

Mint arról beszámoltunk, a Danyi Gábor, Elek Gábor kettőst kérte fel a Magyar Kézilabda-szövetség arra, hogy készítse fel a női válogatottat a 2021-re halasztott tokiói olimpia selejtezőtornájára, s amennyiben a csapat sikerrel veszi az akadályt, úgy a játékokon is irányítsák azt. A két szakember a Sport TV Kézivezérlés című podcastjában beszélt a felkérés körülményeiről, céljaikról, és arról, min múlhat a végleges megállapodás.

Kézi BL: az MKSZ az FTC-nek és a Siófoknak is kért szabadkártyát, de csak az FTC-ét fogadták be

A Magyar Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, három magyar csapatnak, a férfiaknál a Mol-Pick Szegednek, míg a nőknél az FTC-Rail Cargo Hungariának és a Siófoknak kért szabadkártyát a Bajnokok Ligájára, ám az európai szövetség (EHF) utóbbiét nem fogadta el. A Győri Audi ETO és a Telekom Veszprém biztosan főtáblás.

Női kézi: Kiss Éva nem gondolta meg magát, visszavonul

Kiss Éva 2020 januárjában jelentette be, hogy az idény végén befejezi profi pályafutását és a jövőben a Győri Audi ETO utánpótlásában dolgozik kapusedzőként. A koronavírus-járvány ugyanakkor közbeszólt: a bajnokságot végeredmény nélkül berekesztették, a Bajnokok Ligája négyes döntőjét pedig őszre halasztották. Úgy tűnt, mindezek miatt a kapus is meggondolhatja magát és legalább egy fél idényt ráhúzhat karrierjére. A kérdés mostanra eldőlt.

Női kézi: Azért a négy meg az öt BL-siker között van különbség – Bulatovics

Katarina Bulatovics most úgy érzi, plusz egy év túl sok lenne, az ötödik Bajnokok Ligája-trófea vonzásában viszont néhány hónapig még folytatja a Győri ETO női kézilabdacsapatánál.

Női kézilabda: így búcsúztatta az ETO a távozó szélsőt – videó

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalos honlapján köszönte meg az öt és fél év után távozó Jana Knedlíková szolgálatait. Ahogy azt megírtuk korábban, a cseh szélső a norvég bajnok Vipersnél folytatja pályafutását.

Női kézi: az FTC kétszer is megmérkőzik a Győrrel a felkészülés során

A tervek szerint tizenegy mérkőzést játszik az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a felkészülés során, és kétszer is összecsap a Győri Audi ETO-val.

Női kézi: ismét kölcsönadta junior-világbajnok tehetségét a Győr

A női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönadta a másodosztályú Gárdonynak Binó Boglárkát.

Női kézi BL: 3 győri, 1 ferencvárosi az álomcsapatban

Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján közzétette a női Bajnokok Ligája álomcsapatát, amelyben négy Magyarországon játszó kézilabdázó is helyet kapott.