Gyémánt Liga: tiltakoznak a kenyaiak és az etiópok

Felháborodást váltott ki Kenyában és Etiópiában a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azon döntése, mely szerint a jövő évtől kikerülnek a hosszútávfutó számok a Gyémánt Liga versenyek programjából.

Gyémánt Liga: rövidebb versenyek, kevesebb állomás

A jövő évtől jelentős változásokat vezet be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a legrangosabb egynapos versenysorozatába, a Gyémánt Ligába, melyben a jelenlegi 32 helyett már csak 24 versenyszámban lehet majd a fődíjért küzdeni.

2019 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

Világbajnokság szeptemberben-októberben Dohában, fedett pályás Európa-bajnokság márciusban Glasgow-ban, Gyulai Memorial júliusban Székesfehérváron, Gyémánt Liga, a legfontosabb maratonik, a legnagyobb hazai utcai futóversenyek – íme, ezek lesznek 2019 legfontosabb atlétikai eseményei a nagyvilágban és idehaza!

Gyémánt Liga: Baji nyolcadik lett a brüsszeli döntőben

Baji Balázs a nyolcadik helyen végzett 110 méter gáton az atlétikai Gyémánt Liga pénteki brüsszeli döntőjében.

Gyémánt Liga: Noah Lyles nyerte a férfi 200 métert

A 21 éves amerikai Noah Lyles nyerte 19.67 másodperces idővel a férfi 200 méteres síkfutást csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga zürichi döntőjében. A fiatal sprinter két századmásodperccel maradt el a világ idei legjobb idejétől, amelyet szintén ő ért el az elmúlt hónapban, Monte-Carlóban.

Atlétika: Baji Balázs első Gyémánt Liga-döntőjére készül

A londoni és riói olimpiai bajnok távollétében is a világranglista éllovasai várnak Baji Balázsra a Gyémánt Liga döntőjében.

Gyémánt Liga: Kozák Luca 4. lett 100 méter gáton

Kozák Luca a negyedik helyen végzett 100 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga birminghami versenyén szombaton.

Gyémánt Liga: Baji Balázs nem jutott döntőbe Birminghamben

Baji Balázs nem jutott döntőbe 110 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga birminghami versenyén szombaton, mivel a második elődöntőben 13.60 másodperccel a hatodik helyen ért célba.

Gyémánt Liga: Baji Balázs a hetedik lett Londonban

Baji Balázs hetedik helyen végzett 110 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga londoni versenyének második napján, vasárnap.

Gyémánt Liga: jamaicai és amerikai győzelem 100 méteren

A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce nyerte a női 100 méteres síkfutást az atlétikai Gyémánt Liga londoni versenyének első napján, szombaton.

Gyémánt Liga: szétzúzta az eddigi világcsúcsot a kenyai futó

Elképesztő világcsúcsot ért el Beatrice Chepkoech a péntek esti monacói Gyémánt Liga-versenyen: a kenyai futó 8:44.32 perc alatt ért célba a női 3000 méteres akadályfutásban, több mint nyolc másodpercet javítva az eddigi rekordon.

Gyémánt Liga: öt számban a világ idei legjobbját futották

Férfi 3000 méteren és 3000 méter akadályon, valamint női hármasugrásban, 5000 méteren és 1000 méteren is a világ idei legjobb eredménye született az atlétikai Gyémánt Liga rabati versenyén péntek este.

Gyémánt Liga: Baji Balázs nagy neveket megelőzve 4.

Baji Balázs 13.36 másodperces eredménnyel a negyedik helyen végzett a csütörtöki, lausanne-i Gyémánt Liga-versenyen 110 méteres gátfutásban.

Gyémánt Liga: Szamba 47 másodpercen belül futott 400 gáton

Abderrahman Szamba minden idők második legjobb eredményével, 46.98 másodperccel nyerte meg a férfi 400 méter gátat a párizsi atlétikai Gyémánt Liga-versenyen, melyen Caster Semenya 800 méteren futott nagyszerűen, s ért el 1:54.25 perces, fantasztikus időt.

Gyémánt Liga: „kicsit hátszeles” hatalmas ugrás férfi távolban – videó

Rég nem látott nagy eredménnyel, 883 centiméterrel nyerte meg a férfi távolugrást a kubai Juan Miguel Echevarría a stockholmi atlétikai Gyémánt Liga-viadalon, ám egy tized méter/másodperccel erősebb volt a hátszél a megengedettnél, így eredménye nem hitelesíthető.

Gyémánt Liga: a brit csúcs kevés volt az afrikai sprinter ellen

Az elefántcsontparti Murielle Ahouré kiváló, 10.91 másodperces idővel nyert női 100 méteren, míg a világbajnok török Ramil Guliyev 19.90 másodperccel férfi 200 méteren az Oslóban rendezett atlétikai Gyémánt Liga-versenyen.

Gyémánt Liga: Baker ismét a leggyorsabb volt 100-on

Az amerikai Ronnie Baker tartja kiváló formáját, és a eugene-i verseny után az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat csütörtöki, római állomásán is megnyerte a férfi 100 métert.

Gyémánt Liga: Christian Coleman kikapott 100 méteren

Több számban is nagyszerű eredményeket hozott az atlétikai Gyémánt Liga eugene-i állomásának második versenynapja, melynek legnagyobb meglepetését a férfi 100 méter jelentette, mivel az amerikai Christian Coleman csak a második helyen ért célba.

Atlétika: Röhler versenycsúccsal nyert a Gyémánt Ligában

Az olimpiai bajnok Thomas Röhler 89.88 méteres versenycsúccsal nyerte meg a gerelyhajítást az atlétikai Gyémánt Liga eugene-i állomásának pénteki nyitó napján.

Gyémánt Liga: a 100 m vb-címvédője nem áll rajthoz

Combsérülés miatt nem indul az atlétikai Gyémánt Liga hétvégi, eugene-i állomásán Justin Gatlin, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoki címvédője.