Gyémánt Liga: remekelt két etióp, drámai beesés 110 gáton

Két etióp futó szolgáltatta a Gyémánt Liga-sorozat rabati állomásának legjobb eredményeit vasárnap. Genzebe Dibaba a nők 1500 méteres versenyében, míg Getnet Wale a férfiak 3000 méteres akadályfutásában érte el a világ idei legjobb eredményét. Eddig is ők voltak a ranglistavezetők: előbbi csaknem egy másodpercet faragott idei legjobbján, míg utóbbi 12 századdal múlta felül tíz nappal ezelőtti teljesítményét.

Gyémánt Liga: Coleman a világ idei legjobbjával nyert 100 méteren

Az amerikai Christian Coleman a világ idei legjobb eredményével, 9.85 másodperccel nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutást csütörtök este az oslói Gyémánt Liga-viadalon, melyen Wagner-Gyürkés Viktória egyéni rekorddal a 15. lett női 3000 méter akadályon.

Gyémánt Liga: Asher-Smith kikapott Thompsontól Rómában

A jamaicai Elaine Thompson legyőzte a brit Dina Asher-Smith-t női 100 méteres síkfutásban csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat negyedik állomásán Rómában.

Gyémánt Liga: Tirop és Asher-Smith 2019 legjobbjával nyert

A kenyai Agnes Jebet Tirop az 5000 métert, míg a brit Dina Asher-Smith a 200 métert nyerte meg a világ idei legjobb eredményével az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat harmadik állomásán Stockholmban.

Gyémánt Liga: Lyles és Coleman nagyszerű 100 métert futottak

A zárószám, a férfi 100 méter hozta a legszínvonalasabb eredményt és küzdelmet Sanghajban, az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat második állomásán, melyen az egyaránt amerikai Noah Lyles és Christian Coleman egyaránt 9.86 másodperccel ért célba.

Gyémánt Liga: Márton Anita kilencedik lett Sanghajban

Márton Anita a kilencedik helyen végzett a női súlylökők között Sanghajban, az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat második állomásán.

GYÉMÁNT LIGA 2019 – PROGRAM, GYŐZTESEK

Tizedik szezonjához érkezett a Gyémánt Liga, amelynek versenyein az idén is 32 számban harcolnak az atléták a döntőbe jutásért és a fődíjért. A két felvonásos finálét Zürichben (augusztus 29.) és Brüsszelben (Szeptember 6.) rendezik meg.

Gyémánt Liga: Semenya remek idővel győzött 800 méteren

Az olimpiai és világbajnok dél-afrikai Caster Semenya versenycsúccsal, a világ idei legjobbjával (1:54.98) nyerte meg péntek este a női 800 métert az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat idei első állomásán Dohában.

Gyémánt Liga: pénteken kezdődik a tizedik évad!

A hagyományokhoz híven idén is Dohában veszi kezdetét a legrangosabb egynapos atlétikai versenysorozat, a 8 millió dollár összdíjazású Gyémánt Liga, amely 12 állomás után két döntővel zárul.

Gyémánt Liga: tiltakoznak a kenyaiak és az etiópok

Felháborodást váltott ki Kenyában és Etiópiában a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azon döntése, mely szerint a jövő évtől kikerülnek a hosszútávfutó számok a Gyémánt Liga versenyek programjából.

Gyémánt Liga: rövidebb versenyek, kevesebb állomás

A jövő évtől jelentős változásokat vezet be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a legrangosabb egynapos versenysorozatába, a Gyémánt Ligába, melyben a jelenlegi 32 helyett már csak 24 versenyszámban lehet majd a fődíjért küzdeni.

2019 LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ATLÉTIKAI VERSENYEI

Világbajnokság szeptemberben-októberben Dohában, fedett pályás Európa-bajnokság márciusban Glasgow-ban, Gyulai Memorial júliusban Székesfehérváron, Gyémánt Liga, a legfontosabb maratonik, a legnagyobb hazai utcai futóversenyek – íme, ezek lesznek 2019 legfontosabb atlétikai eseményei a nagyvilágban és idehaza!

Gyémánt Liga: Baji nyolcadik lett a brüsszeli döntőben

Baji Balázs a nyolcadik helyen végzett 110 méter gáton az atlétikai Gyémánt Liga pénteki brüsszeli döntőjében.

Gyémánt Liga: Noah Lyles nyerte a férfi 200 métert

A 21 éves amerikai Noah Lyles nyerte 19.67 másodperces idővel a férfi 200 méteres síkfutást csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga zürichi döntőjében. A fiatal sprinter két századmásodperccel maradt el a világ idei legjobb idejétől, amelyet szintén ő ért el az elmúlt hónapban, Monte-Carlóban.

Atlétika: Baji Balázs első Gyémánt Liga-döntőjére készül

A londoni és riói olimpiai bajnok távollétében is a világranglista éllovasai várnak Baji Balázsra a Gyémánt Liga döntőjében.

Gyémánt Liga: Kozák Luca 4. lett 100 méter gáton

Kozák Luca a negyedik helyen végzett 100 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga birminghami versenyén szombaton.

Gyémánt Liga: Baji Balázs nem jutott döntőbe Birminghamben

Baji Balázs nem jutott döntőbe 110 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga birminghami versenyén szombaton, mivel a második elődöntőben 13.60 másodperccel a hatodik helyen ért célba.

Gyémánt Liga: Baji Balázs a hetedik lett Londonban

Baji Balázs hetedik helyen végzett 110 méteres gátfutásban az atlétikai Gyémánt Liga londoni versenyének második napján, vasárnap.

Gyémánt Liga: jamaicai és amerikai győzelem 100 méteren

A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce nyerte a női 100 méteres síkfutást az atlétikai Gyémánt Liga londoni versenyének első napján, szombaton.

Gyémánt Liga: szétzúzta az eddigi világcsúcsot a kenyai futó

Elképesztő világcsúcsot ért el Beatrice Chepkoech a péntek esti monacói Gyémánt Liga-versenyen: a kenyai futó 8:44.32 perc alatt ért célba a női 3000 méteres akadályfutásban, több mint nyolc másodpercet javítva az eddigi rekordon.