Női kézilabda: Evés közben jön meg az étvágy – Golovin Vlagyimir

Nem törte a fejét a szövetségi kapitányi poszton Golovin Vlagyimir, aki szerint még mindig sokat fejlődhet a már eddig is jól teljesítő MTK.

Női kézi NB I: Rettenetesen fájhat még ez az elveszített pont – Elek

Kiadós meglepetés a női kézilabda NB I 18. fordulójából kedd estére előrehozott mérkőzésen: az MTK hazai pályán 36–36-os döntetlent harcolt ki a Ferencváros ellen. A találkozó után Elek Gábor és Kovacsics Anikó is csalódottan értékelt az NSO Tv kamerája előtt.

Női kézi: Sosem voltam olimpián, ez az utolsó lehetőségem... – Zácsik

Kiadós meglepetés a női kézilabda NB I 18. fordulójából kedd estére előrehozott mérkőzésen: az MTK hazai pályán 36–36-os döntetlent harcolt ki a Ferencváros ellen. A találkozó után az FTC korábbi játékosával, a válogatottba vágyó Szöllősi-Zácsik Szandrával beszélgetett az NSO Tv stábja.

Női junior kézi Eb: súlyos sérüléstől az aranyig – elöntötték a könnyek Kuczorát

A magyar női junior kézilabda-válogatott 27–20-ra legyőzte Hollandiát a hazai rendezésű Európa-bajnokság döntőjében, így története során először – három ezüstérem után – megnyerte a kontinenstornát. A találkozó után Vlagyimir Golovin szövetségi edzővel, a csapat mókamesterével, Kácsor Grétával, a kapuban földöntúli teljesítményt nyújtó Herczeg Lilivel, és a torna legjobb védőjének megválasztott Kuczora Csengével beszélgett az NSO Tv stábja. Utóbbit elöntötték a könnyek, amikor arról mesélt, hogyan jutott el súlyos sérülésétől az Eb-aranyig.

Év sportolója gála: Egységben az erő

Tavaly óta már a hagyományos csapatsportágakban és az egyéni sportágak csapatversenyeiben szereplők teljesítményét is díjazzák a sportújságírók.

Év Sportolója Gála: Mesterjátszma

Négy éve már újra egy kategóriát képeznek a klubedzők és a szövetségi kapitányok, és díjazzák a fogyatékos sportolókkal foglalkozó szakembereket is.

MKSZ: „A magyar kézilabdának nemcsak múltja, hanem jövője is van”

Az utánpótláskorú női válogatottak nyári sikerei azt mutatják, hogy a magyar kézilabdának nemcsak múltja, hanem jövője is van Kocsis Máté, a szövetség (MKSZ) elnöke szerint.

Golovin Vlagyimir: A kézilabdában eredmény kell, nincs idő nyafogni

Golovin Vlagyimir, a világbajnok női junior kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és az MTK Budapest vezetőedzője a véletlennek köszönheti, hogy 25 éve Magyarországon maradt; az adott szavának, hogy edző lett belőle és nem veszprémi játékos; a tehetsége mellett a szerencsének is, hogy ételfutárból és fordítóból egy NB I-es csapat másodedzője lett, és megvethette a lábát a szakmában.

Golovin: A lányok legyőzhetetlennek érezték magukat

Mindig sikerült megtörnie ellenfelét a veretlenül aranyérmes magyar junior női kézilabda-válogatottnak, amelyből többen a jövő zálogai lehetnek. Golovin Vlagyimir szövetségi edző sem titkolja, ez egy nagyon sikeres generáció, amelyben a játékosok nemcsak ügyesek, de tökéletesen össze is passzolnak.

Női kézi: Suba sikolya, Klujber küzdelme, Háfra harca – így lettünk világbajnokok!

Mint ismert, a magyar női junior kézilabda-válogatott világbajnok lett, mivel a debreceni viadal fináléjában szenzációs második félidei teljesítményének köszönhetően 28–22-re legyőzte Norvégiát. Tekintse meg a tornát hibátlanul záró magyar csapat fináléjáról készült legjobb képeket!

Szenzációs második félidő, világbajnok a magyar válogatott!

Három a magyar igazság! A 2001-es és a 2003-as elveszített döntő után a magyar női junior kézilabda-válogatott ezúttal világbajnoki aranyérmet szerzett. Háfra Noémiék a debreceni fináléban kétgólos félidei hátrányt követően 28–22-re legyőzték Norvégiát. A magyar csapat mind a nyolc meccsét megnyerte a viadalon.

Női kézi NB I: a Siófok edzője az MTK-nál folytatja

Új vezetőedző irányítja az MTK Budapest női kézilabdacsapatát, 2015. április 9-től Golovin Vlagyimir vezeti a szakmai munkát a kék-fehér együttesnél – olvasható az mtk.hu-n. A 45 esztendős szakember az aktuális szezonban Siófokon dolgozott, és ötödik helyen végzett együttesével.

Női kézilabda: már csütörtöktől a dán edző irányítja a Siófokot

A Siófok női kézilabdacsapata a szakember kérésének elegedet téve szerződést bontott Golovin Vlagyimir vezetőedzővel. Az együttes irányítását csütörtöktől a dán Christian Dalmose veszi át, aki eredetileg csak a nyártól állt volna munkába a Balaton partján.

Női kézi: Golovin Vlagyimir a szezon végén távozik Siófokról

A Siófok női kézilabdacsapata a mai napon egyeztetett Golovin Vlagyimir vezetőedzővel, és közösen értékelték a csapat 2014–2015-ös szezonban eddig nyújtott teljesítményét. A felek közösen arra jutottak, hogy mind a csapat, mind a vezetőedző számára új impulzusokra van szükség, ezért a következő idényben már más vezetőedző irányítja a Balaton-partiak munkáját. 

Női kézi: a Halasról távozó Golovin lesz a Siófok edzője

A Kiskunhalasról távozó Golovin Vlagyimir veszi át a Siófok női kézilabdacsapatának irányítását. A 43 éves szakember hivatalosan július 1-től áll munkába új klubjánál, amellyel hároméves szerződést kötött.