Giro 2020: budapesti rajt és még két szakasz Magyarországon

Hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban Magyarországon rajtol a Giro d’Italia kerékpáros körverseny. A budapesti rajt mellett további két szakasznak adhat otthont hazánk. Ezeket később jelölik ki a szervezők. 

Giro d’Italia: hétfőn jelentik be, hogy Budapesten lesz a rajt

A Népszava az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda tájékoztatására hivatkozva megerősítette azt a korábbi információt, hogy 2020-ban Magyarországon rajtol a Giro d’Italia kerékpáros körverseny. Ezt hivatalosan hétfőn jelentik be Budapesten.

Kerékpár: megegyeztek, Budapesten rajtol a Giro – sajtóhír

Úgy tűnik, valóság lehet a már szeptemberben felvetődő gondolat: a cyclingweekly.com értesülése szerint valóban Budapesten rajtolhat a 2020-as olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia.

Kerékpár: 2021-ben újra Szicíliáról indul a Giro d'Italia

Szicílián rajtol a 2021-es Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny.

Kerékpár: a leggazdagabb brit segített, új néven indul a Sky

A Sky év végi kiszállása után Jim Ratcliffe, Nagy-Britannia leggazdagabb embere lesz a tulajdonosa a szigetország legjobb országútikerékpáros-csapatának.

Giro: a címvédő Froome és a Tour-győztes Thomas sem indul

A címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul a Giro'd Italia országúti kerékpáros körversenyen.

Kerékpár: kihagyja a Giro d’Italiát a franciák ásza

Romain Bardet kihagyja a májusi Giro d’Italia országúti kerékpáros-körversenyt, hogy hazai viadalára, a Tour de France-ra koncentráljon.

Kerékpár: jövőre Bolognából rajtol a Giro d’Italia

Bolognából rajtol 2019. május 11-én a 102. Giro d’Italia kerékpáros-körverseny, amelynek befutója június 2-án, Veronában lesz.

Kerékpár: 2020-ban Budapestről rajtol a Giro d’Italia?

Bátorfi Béla, a Pannon Cycling Team tulajdonosa tervei között szerepel a 2020-as Giro d’Italia három nyitó etapja, a Big Start Budapestre hozatala, sőt Alberto Contadorral karöltve kerékpáros-akadémiát létesítenének Magyarországon.

Kerékpár: Gerrans az idény végén visszavonul

Az országúti kerékpáros Simon Gerrans az idény végén befejezi pályafutását.

Giro d'Italia: az olasz bringás megfejtette a britek titkát

A kétszeres Giro d'Italia-győztes Gilberto Simoni célja, hogy elérje az egymillió letekert kilométert, a brit kerékpárosok sikereinek titkát pedig a tökéletes összpontosításban és a minden másról való lemondásban látja.

Giro: „Froome nem tartozik a sportág legendái közé. El kell tiltani”

Bernard Hinault szerint a győztes Chris Froome-ot nem lett volna szabad engedni rajthoz állni a vasárnap zárult 101. Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyen.

Giro d'Italia: Chris Froome történelmi triplázása

Chris Froome győzött a vasárnap zárult 101. Giro d’Italia országúti kerékpáros-körversenyen, amelynek utolsó szakaszát az ír Sam Bennett nyerte meg.

Giro: Mikel Nieve nyerte meg a 20. szakaszt

A spanyol Mikel Nieve nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szombati, 20. szakaszát, összetettben pedig továbbra is a történelmi triplázásra készülő brit Christopher Froome vezet.

Giro: Froome-siker a királyetapon, élre állt az összetettben

Chris Froome nyerte meg a 2018-as olasz országúti kerékpáros-körverseny rendkívül izgalmas királyszakaszát. A Giro d’Italia 19. etapján az eddigi összetett éllovas Simon Yates teljesen elszállt, Froome pedig több mint három percet adott a címvédő Tom Dumoulinnek, így az utolsó előtti szakaszon – pályafutása során először – felveheti a maglia rosát, azaz a rózsaszín trikót.

Giro: Schachmann szakaszsikere, Yates előnye csökkent

Maximilian Schachmann diadalmaskodott a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny csütörtöki, 18. szakaszán, amelyen az éllovas Simon Yates előnye csökkent.

Giro d'Italia: Viviani negyedik szakaszsikerét aratta

Elia Viviani negyedik idei etapsikerét aratta a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyen a szerdai, 17. szakaszon, amelyen az összetett élcsoportja nem változott.

Giro: Dennis nyerte a szakaszt, Yates sokat vesztett előnyéből

A hétfői pihenőnap után egyéni időfutammal folytatódott az Olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia, s a Trento és Rovereto közötti 34.2 kilométeres távon az ausztrál Rohan Dennis volt a leggyorsabb. Az összetettben vezető brit Simon Yates a 22. legjobb idővel ért célba, s a szakasz előtti 2 perc 11 másodperces előnye így 56 másodpercre olvadt a címvédő Tom Dumoulinnel szemben.

Giro: Simon Yates elképesztő! Újabb szakaszt nyert

Simon Yates nyerte meg az olasz országúti kerékpáros-körverseny 15. szakaszát, így már a harmadik etapgyőzelmét ünnepelhette a 2018-as Giro d’Italián. A Mitchelton-Scott brit versenyzője ezzel összetettben is növelte az előnyét, a második helyen álló, címvédő Tom Dumoulin több mint kétperces hátrányban van az utolsó hét előtt.

Giro: Froome hódította meg elsőként a Zoncolant

Chris Froome győzött a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny szombati, 14. szakaszán, amelyen az éllovas, másodikként célba érő Simon Yates növelte előnyét közvetlen riválisaival szemben.