Kerékpár: a Giro-győztes Carapazt ünnepli Ecuador

Az ecuadori sajtó ujjongva ünnepelte hétfőn Richard Carapazt, aki vasárnap megnyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyt.

Kerékpár: íme a titok, amiért magyar csapat nyerte a Giro E-versenyt – videó

Mint beszámoltunk róla: magyar csapat nyerte az olaszországi Giro E-viadalt, amelyben elektromos kerékpárokkal versenyeztek a résztvevők. A videóban főszereplők mesélik el, hogyan is győzött az Epowers Factory Team csapata.

Giro: Carapaz pályafutása első háromhetes körversenyét nyerte

Az ecuadori Richard Carapaz pályafutása első háromhetes kerékpáros körversenyét nyerte, miután megőrizte a rózsaszín trikót a Giro d'Italia vasárnapi utolsó szakaszán.

Videó: feldöntötte a néző a kerekest, válaszul jött a pofon

Furcsa esettől hangos a nemzetközi sportsajtó az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia szombati szakaszával kapcsolatban. A legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót viselő Miguel Ángel Lópezt feldöntötte az út szélén futó egyik néző. Az Astana 25 éves kolumbiai versenyzője érthető módon nem örült a közjátéknak, ám arra talán senki sem számított, hogy a szurkoló pofonokkal bűnhődik.

Kerékpár: magyar csapat nyerte a Giro E-versenyt

Magyar csapat nyerte az olaszországi Giro E-viadalt, amelyben elektromos kerékpárokkal versenyeztek a résztvevők.

Giro: Carapaz egy lépésre az összetett győzelemtől

Az ecuadori Richard Carapaz megtartotta a rózsaszín trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 20. szakaszán szombaton, így a vasárnapi záró időfutam előtt végső győztesnek tekinthető. A hegyi befutóval zárult etapot a spanyol Pello Bilbao nyerte.

Giro: Chavesé lett a hegyi befutó, nem változott az összetett

A kolumbiai Esteban Chaves nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 19. szakaszát pénteken, az ecuadori Richard Carapaz pedig változatlan előnnyel viseli a rózsaszín trikót.

Giro: francia szakaszsiker, Carapaz növelte előnyét

Nans Peters nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 17. szakaszát, amelyen a 26. életévét épp szerdán betöltő Richard Carapaz hét másodperccel növelte előnyét összetettben.

Giro d'Italia: Carapaz előnye nőtt, olasz siker a királyetapon

Az olasz Giulio Ciccone nyerte meg kedden a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny 16. szakaszát, míg az összetettben élen álló ecuadori Richard Carapaz jelentősen, pontosan egy perccel növelte előnyét, amely így 1:47 percre nőtt. Mögötte helyet cserélt Vincenzo Nibali és az ezúttal jócskán lemaradó Primoz Roglic a második és a harmadik helyen.

Giro d'Italia: hazaértek a szökevények, kettős olasz siker

Az olasz Dario Cataldo nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 15. szakaszát vasárnap, amely után legtöbb üldözőjével szemben nőtt az összetettben éllovas Richard Carapaz előnye.

Giro: jövőre két-három magyar indulót sem tartanak elképzelhetetlennek

Akár két-három magyar résztvevő sem elképzelhetetlen a jövő évi Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyen Szilasi László, a 2020-as magyar Giro-projekt szakmai vezetője szerint.

Giro d'Italia: Richard Carapaz dupla sikert könyvelhetett el

Az ecuadori Richard Carapaz nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny szombati hegyi szakaszát, amivel az összetett élére állt.

Giro d'Italia: Ilnur Zakarin nyerte az első hegyi befutót

Az orosz Ilnur Zakarin nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny pénteki hegyi szakaszát. A szlovén Jan Polanc annak ellenére őrizte meg összetettbeli első helyét, hogy csak 15. lett 4 perc 39 másodperces hátránnyal.

Giro: Caleb Ewan másodszor nyert szakaszt idén

Az ausztrál Caleb Ewan nyerte szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 11. szakaszát, amelyen az összetett élcsoportja nem változott, így továbbra is az olasz Valerio Conti viselheti a rózsaszín trikót.

Giro: Démare szakaszsikere, változatlan összetett

A francia Arnaud Démare nyerte meg kedden a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny tizedik szakaszát, amely után az összetett élcsoportja nem változott.

Giro: Roglic a második egyéni időfutamot is megnyerte

Az első után a második egyéni időfutamon is agyonverte a mezőnyt Primoz Roglic, Vincenzo Nibalinak egy, a csalódást keltő teljesítményt nyújtó Simon Yatesnek több mint három percet adott a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny vasárnapi, kilencedik szakaszán.

Giro: ausztrál siker a nyolcadik szakaszon, Conti az élen összetettben

Az ausztrál Caleb Ewan nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szombati, nyolcadik szakaszát, összetettben pedig az olasz Valerio Conti megőrizte vezető helyét.

Giro: Június végén lesz az útvonal-bejelentés – Révész

Mire a most zajló Giro d'Italia véget ér, elég sokan tudni fogják, hogy a következő évben Magyarországra kell jönniük, ha a nagy rajtot (Grande Partenza) végig akarják követni – jelentette ki Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki kisebb csapattal tapasztalatszerző túrán járt Olaszországban.

Giro: Bilbao nyerte a 7. szakaszt, Gaviria feladta a versenyt

A spanyol Pello Bilbao nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny pénteki, hetedik szakaszát, összetettben pedig az olasz Valerio Conti megőrizte vezető helyét, miközben az etap elején Fernando Gaviria, a mezőny egyik legjobb sprintere térdsérülése miatt feladta a versenyt.

Giro d'Italia: három év után újra olasz rózsaszín trikós!

Az olasz kiscsapatban tekerő, a Magyar körversenyen legutóbb kilencedikként záró Fausto Masnada ellopta a show-t és nagy győzelemmel tetőzte be a szökést a csütörtöki szakaszon. Új gazdája van a rózsaszín trikónak is: Valerio Conti személyében három év után vezeti ismét hazai versenyző az összetettet!