NB I: a Mezőkövesd az FTC szélsőjével erősített – hivatalos

A Ferencvárost elhagyó Amadou Moutarival erősített a Mezőkövesd labdarúgócsapata – adta hírül hivatalos honlapján a borsodi klub. A 25 éves szélső nem kölcsönbe, hanem végleg igazolt a kövesdiekhez.

Női kézi: a Fradi hosszabbított junior-világbajnok játékosával

A női kézilabda NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, hogy meghosszabbította Márton Gréta szerződését. A junior-világbajnok balszélső 2022-ig kötelezte el magát a fővárosi zöld-fehérekhez.

FTC: Nguen betalált, az ESMTK kapusa büntetőt rontott

A Ferencváros labdarúgócsapata hétfői felkészülési mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott a harmadosztályú ESMTK-val – számolt be róla a zöld-fehérek hivatalos honlapja.

NB I: Rebrov újra felfedezte – ő produkálta a derbi legjobb számait

Ha részletesen szemügyre vesszük az mlsz.hu-n a szombati Újpest–FTC (1–1) mérkőzés főbb statisztikai mutatóit, akkor azt láthatjuk, hogy két összevetésben a lilák, másik kettőben a zöldek „nyerték meg” a rangadót – innen nézve az 1–1-es döntetlen igazságosnak mondható. Az InStat-elemzőrendszer adataiból azt is megtudhatjuk, hogy a statisztikák alapján ki volt a derbi legjobbja.

Újpest: „Bödének esélye sem lenne a kezdőbe kerülni, Novothny sokkal jobb”

Az Újpest és a Ferencváros derbije (1–1) előtt beszélgetett az NSO Tv néhány újpesti szurkolóval. Arra kerestük a választ, hogy mennyire elégedettek csapatuk eddigi teljesítményével, és ebben az idényben melyik meccsen láttak olyan futballt a liláktól, amilyet folyamatosan szeretnének látni. Emellett szóba került az is, hogy mi lett volna, ha annak idején Böde Dániel a Fradi helyett az Újpesthez igazol. A mérkőzés előtt azt is elmondták, mit várnak a derbitől, kitől várják a gólokat. 

NB I: Nehéz az érzelmekről beszélni, de megkönnyeztem a gólomat – Simon Krisztián

Az Újpest FC majdnem kikapott odahaza a Ferencvárostól a vártnál gyengébb színvonalú derbin, de a csereként beállt Simon Krisztián a 93. percben egyenlített a labdarúgó NB I 20. fordulójának utolsó mérkőzésén. A találkozó után az NSO Tv stábjának Dibusz Dénes értékelt. A Ferencváros kapusa szerint győzelem esetén, 11 pontos előnynél sem dőlt volna még el a bajnokság. Újpesti részről Nagy Dániel beszélt a szurkolókról, valamint arról is szót ejtett, hogy miben látja az okát annak, hogy 2015 óta nem tudja legyőzni a lila-fehér alakulat a Fradit. A sérülése után góllal visszatérő Simon Krisztián többek között az elmúlt időszakról mesélt.

NB I: Rebrov igazi derbit, Vignjevics tűz helyett füstöt látott

Az Újpest az utolsó pillanatban mentette 1–1-re a Ferencváros elleni rangadót a labdarúgó NB I 20. fordulójában. A mérkőzést a két csapat vezetőedzője másképp látta, abban viszont egyetértett, hogy a lilák megérdemelték a gólt és a pontot is. 

Simon Krisztián a 93. percben egyenlített a Fradi ellen!

Az Újpest majdnem kikapott odahaza a Ferencvárostól a vártnál sokkal gyengébb színvonalúra sikerült derbin, de a csereként beállt Simon Krisztián egyenlített a 93. percben a labdarúgó NB I 20. fordulójának záró mérkőzésén.

Bő negyedszázada nem látott szériára tör a Fradi az Újpest ellen

Mind a hat mérkőzést szombaton játsszák a labdarúgó NB I 20. fordulójában – természetesen a fókusz az Újpest–Ferencváros derbin van. Ha a Fradi nyerni tud ősi riválisa ellen, akkor akár tíz vagy tizenegy pontra növelheti előnyét a Vidivel szemben – persze ehhez az is kellene, hogy a fehérvári együttes ne győzze le a kieső helyen szerénykedő, de veretlenségi sorozatból érkező Diósgyőrt.

FTC: a másodosztályba adták kölcsön a fiatal játékost

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a szezon hátralévő részére a másodosztályú Soroksárnak adta kölcsön 20 éves játékosát, Csernik Kornélt – közölte a klub a hivatalos honlapján. 

FTC: Okosan igazoltunk, nem drágán – Orosz Pál

Böde Dániel teljesítményéről és Szerhij Rebrov reakciójáról is beszélt Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A sportvezető a klub téli átigazolási politikája kapcsán kifejtette, korábbi labdarúgójuknak, a sportkoordinátorként a klub kötelékében maradó Hajnal Tamásnak nagy szerep jutott a játékosok megfigyelésében és kiválasztásában, és úgy érzik, nagyrészt sikerült kialakítani azt a keretet, amely nyáron a nemzetközi kupák selejtezőjében is sikerrel képviselheti az FTC-t. 

NB I: „Természetes, hogy összecsaptunk Lanzafaméval, ez teszi jobbá a meccset”

A csereként beálló Böde Dániel okos találatával nyert odahaza a Ferencváros a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I tavaszi nyitányán. A kispesti csapatban először volt kezdő a 18 éves Szendrei Norbert, aki meglepő dolgot mondott arról, hogyan hatott rá a rangadó hangulata. Gazdag Dániel pedig a korábbi csapattársával, Davide Lanzafaméval való összecsapásokról is beszélt az NSO Tv-nek.

NB I: ezzel a Böde-góllal nyert a Fradi a Honvéd ellen – videó

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Ferencváros 1–0-ra nyert a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I-ben. A győztes találat a 76. percben csereként beálló Böde Dániel nevéhez fűződött, akinek még a földön fekvő csapattársát is ki kellett kerülnie a góljánál a tizenhatoson belül.

FTC: Gróf ellen nehéz, de nekünk van egy Böde Danink – Lovrencsics

A csereként beálló Böde Dániel okos találatával nyert odahaza a Ferencváros a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I tavaszi nyitányán. A mérkőzés után az FTC játékosa, Lovrencsics Gergő Gróf Dávid és Böde teljesítményét is méltatta az NSO Tv kamerája előtt. Sigér Dávid pedig elmondta, nagy szükségük volt erre a sikerre azután, hogy a felkészülés során nem sikerült nyerniük.

NB I: Böde okos góllal tette győztessé a Ferencvárost

A csereként beálló Böde Dániel okos találatával nyert odahaza a Ferencváros a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I tavaszi nyitányán. A kispestiek sorozatban nyolcadszor hagyták el vesztesen a Groupama Arénát, a Fradi pedig kihasználta a Mol Vidi FC szombat délutáni botlását.

Böde győztes góllal bizonyított, a forduló nyertese a Ferencváros

A csereként beálló Böde Dániel okos találatával nyert odahaza a Ferencváros a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I tavaszi nyitányán. A kispestiek sorozatban nyolcadszor hagyták el vesztesen a Groupama Arénát, a Fradi pedig kihasználta a Mol Vidi FC szombat délutáni botlását.

Az NB I történetében csak egyszer tavaszodott ki hamarabb

Az időjárás is megenyhült, jön a labdarúgó NB I „tavaszi” folytatása: február 2-án hat mérkőzéssel, a 19. fordulóval folytatódik a bajnokság. A forduló rangadója a Ferencváros és a Budapest Honvéd összecsapása, a Mol Vidi FC a Puskás Akadémiát fogadja. A kiesés szempontjából döntő jelentőségű lehet a Szombathelyi Haladás és a Kisvárda találkozója. Következzen az NB I 19. körének statisztikai-történelmi háttere.