FFT: 18 kilométert gyalogoltam, hogy edzésre mehessek – Rivaldo

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában a brazil Rivaldo válaszolt az olvasók kérdéseire. Bánja-e, hogy színészkedett a 2002-es vb-n? Toshack volt a legkeményebb vezetőedzője? Ki a jobb: ő vagy Zidane? Mi történt valójában ‘98-ban Párizsban? Ezekre a kérdésekre is választ adott az 1999-es aranylabdás.

FFT: 30 év bajnoki cím nélkül, de a Pool még álmodik

Senki sem tudta volna megjósolni, hogy az 1990-es bajnoki cím hosszú időre az utolsó is lesz a Liverpoolnál. A PL küzdelmeit egyelőre felfüggesztették, de a Pool az idén visszaveheti, ami egykor az övé volt.

FFT: A háttérhatalom az Inter és a Juve mögött – Solti Dezső

Solti-Steinberger Dezső a háttérből szervezte a „Grande Inter” és a ’70-es évek Juventusának sikersorozatát. A 10475-ös számú auschwitzi fogoly hátborzongató története abból az időből, amikor a nagy csapatok játékosai, vezetői és a befolyásos háttéremberek még gyakorta magyarul beszéltek.

FFT: a futballtörténelem leghíresebb emberrablásai

AK–47-esek, álruhások, autósüldözések, a brazil „Bin Laden”. Amikor a futballistákat vagy családtagjaikat elrabolják, kezdetét veszi a téboly, ahogy azt a FourFourTwo összeállítása is bizonyítja.

FFT: a játékos-edző halála? Paul Dickov és sorstársai

Sokan összekötik játékos-pályafutásuk végét az edzői karrierjük kezdetével. De mitől ilyen nehéz a kettős szerep?

FFT: Rúben Neves – a Farkasember sztorija

Tizenhét évesen a Portóban lépett pályára, 18 évesen kapitány a Bajnokok Ligájában, 21 évesen a Wolverhampton hőse. Rúben Neves fiatalkora ellenére pillanatok alatt a Premier League sztárjává vált, de ettől még ugyanúgy szívesen főz a csapattársaira.

FFT: top 10 arculatváltás a futballban

A FourFourTwo magazin legújabb összeállításában ezúttal az elmúlt évek emlékezetes arculatváltásokat idézi fel.

FFT: a Real nagy húzása, aki 16 évesen lázba hozta a világot

Mindenkinek leesett az álla, amikor 2017-ben, 16 évesen megvette a Real Madrid. Vinícius Júnior most mindent elmondott a FourFourTwo-nak, amit tudnunk kell róla.

FFT: a Bozsik-program „leszalámizása”

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan építette le kétszer is az ígéretes utánpótlás-programot.

FFT: mi lett volna, ha Beckham 2003-ban a Barcába szerződik?

Tizenhét évvel ezelőtt David Beckham kis híján a Barcelona játékosa lett, de végül a Real Madridba szerződött, a katalánok pedig Ronaldinhóval „vigasztalódtak”. A brit FourFourTwo szakírója elemzi, mennyire másként alakult volna a Barca története, ha 2003 nyarán Beckhamre építik a jövőt.

FFT: Mesék az 1990-es évekből – Alan Shearer

Így kezdődött élvonalbeli karrierje egy élő legendának. Bajnokságot nyert a Blackburnnel, villogott az 1996-os Eb-n, majd hazatért Newcastle-be – Big Al mindezt megidézi a FourFourTwo-nak.

FFT: 11 ikonikus fotó, 11 történet – Ryan Giggs

Áll a régi közhely: egy kép többet mond ezer szónál. Ryan Giggs pályafutásáról azonban 200 klasszikus kép sem lenne elég. A Manchester United walesi legendája tizenegy gondosan kiválasztott fényképről mesélt a FourFourTwo-nak.

FFT: élet Messi és CR7 után – Mbappé, a jövő királya

A 21 éves Kylian Mbappé már besöpörte az összes francia díjat, és hozzásegítette a francia válogatottat a világbajnoki diadalhoz. Mit tartogathat a következő tíz év? Készüljünk az új király koronázására!

FFT: interjú Gilberto Silvával, a Legyőzhetetlen Arsenal tagjával

„Sosem veszekedtem Wengerrel. Pletykálták, hogy nem voltam hajlandó védőként pályára lépni, de ez nem igaz. Épp ellenkezőleg, egyszer megkértek, hogy játsszak azon a poszton, és nem ellenkeztem″ – mesélte a FourFourTwo-nak Gilberto Silva, aki válaszolt az olvasóink kérdéseire.

FFT: Aki képtelen leállni a gólgyártással – Haaland, a csodatini

Az FFT bemutatja azokat a 23 év alatti játékosokat, akik meghatározzák majd a labdarúgás következő évtizedét. Kezdjük a csatárral, aki máris aranyat ér a Borussia Dortmundnál, de a csodagyereknek nem áll szándékában fékezni...

FFT: a Fradi valaha volt legfurcsább túrája

A levert '56 egyik ijedt, gyors eredményeként legalább a nevét és a színeit visszakaphatta a Ferencváros, ha már a forradalom megrecsegtette a rendszert. A kinti magyarok el sem hitték, hogy kiutazhatott a csapat, az itthoniak meg azt nem, hogy hiánytalanul hazatért.

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin áprilisi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 121., avagy 2020 áprilisi száma!

FFT: A számok játéka a futball? Vagy misztifikálják a taktikát?

Zónavédekezés, árnyékék, karácsonyfa-alakzat, catenaccio; egyik edző szókészletéből sem hiányozhat, nemde? Mindenkit elbűvöl a bábuk mozgatása a mágnestáblán, de a nagy taktikázás nem pusztán az edzők blöffje?

FFT: Nyilasi Tibor elcsalt Aranycipője

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal arról ír, hogy nem csak az F1-ben kell megvárni a kockás zászlót.

FFT: Minden edzésen célba vettem Fergusont – Scholes

A FourFourTwo magazin népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatában Paul Scholestól, a Manchester United és az angol futball legendájától kérdezhettek az olvasók.