FFT: az elpárolgott kispesti pénzek nyomában

A FourFourTwo magazin hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal az elpárolgott kispesti pénzek nyomába ered.

FFT: Nem akartam elhinni, hogy pozitív lett a drogtesztem – Bosnich

Mosta meg a fejét Fergie? Tényleg Basil Fawlty ihlette a Waczak szállóból? Valóban fogyasztott kokaint? A FourFourTwo olvasóinak kérdéseire válaszol: Mark Bosnich.

FFT: extrém kézfogások és bólogatós Szon-figura? Ide vele!

Szon Hung Min a Tottenhamnél megmutatta, hogy nem csak a róla készült bólogatós figura arcára képes mosolyt csalni. A FourFourTwo portréja.

FFT: megmenti-e Gareth Bale a Real Madridot?

A Real Madridon nagy a nyomás, hogy ne álljon meg, és gyűjtse a további serlegeket a BL-ben. Ebben a helyzetben a tavalyi döntő hőse könnyen bizonyíthatja, hogy ő a klub legújabb állócsillaga. A FourFourTwo meglátogatta Gareth Bale-t a spanyol fővárosban.

FFT: A vb-győzelem volt pályafutásom csúcsa – Banks

A minap elhunyt vb-győztes kapus, Gordon Banks 2010-ben a FourFourTwo-nak beszélt a '66-os diadalról, Pelé fejeséről, amelyet hárított, autóbalesetéről, valamint arról, helytállna-e manapság.

FFT: Raúl volt a legkeményebb ellenfél – Rio Ferdinand

Kitől keményebb a letolás: Fergie-től vagy Redknapptől? Mi fájt jobban: kihagyni egy Eb-t vagy elveszteni a kapitányi karszalagot? Kézfogás: van értelme? Ő lesz az új James Bond? Aki az olvasók kérdéseire válaszol: Rio Ferdinand.

FFT: zöldségárus, porszívóügynök – tíz gigantikus focistabiznisz

Brian Clough zöldségárusnak állt, Thomas Brolin porszívóügynök lett, és van, aki a polgárháború sújtotta Zaire-ba szervezett turistautakat. A FourFourTwo összegyűjtötte a tíz legeredetibb ötletet.

FFT: a margitszigeti pénzosztás története

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd ügyirata közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi a hírhedt margitszigeti pénzosztás történetét.

FFT: edzőóriások, akik borzalmasan kezdték a karrierjüket

Van, aki nagynak születik, és van, akiből csak később jön elő. A csatárként zseniális Thierry Henry gyötrelmes időszakot töltött az AS Monaco kispadján, ez a fejlemény pedig arra ihlette a FourFourTwo munkatársát, hogy sorra vegye a nagy edzőket, akik elbuktak karrierjük első akadályánál.

FFT: A Benfica és a Real Madrid is át akart igazolni – Pires

Miért nem tanult soha angolul? Kinek a hibája volt az a bizonyos tizenegyes? Vajon tudja, mit ért az FFT az alatt, hogy „megcsinálni egy Pirest”? A kérdésekre válaszol: Robert Pires.

FFT: futballistanévsor-olvasás Mari nénitől Némóig

A magyar labdarúgás már (h)őskorában is gazdag volt becenevekben, ami jelzi, hogy, bár a sportág eleinte az urak játéka volt, hamar a mindennapi élet rajongott részévé vált.

FFT: a kapus, aki megtörte az angol tizenegyespárbaj-átkot

Jordan Pickford nincs híján az önbizalomnak. Az sem zavarta, hogy a csapattársai az északkeleties tájszólásával heccelik. Vagy hogy neki kellett megtörnie a válogatott tizenegyespárbaj-átkát...

FFT: a PL történetének legjobb utolsó pillanatos igazolásai

A legizgalmasabb nap a Premier League átigazolási időszaka alatt az utolsó nap szokott lenni, amikor váratlan üzletek jönnek létre, a kapkodva igazolt játékosok azonban nem mindig válnak be. Időnként viszont nagyon is, a FourFourTwo összeszedte a tíz legismertebb esetet.

FFT: a nevét már jól ismerik Angliában is, ő Oblak

Az arca talán még nem ismerős, a neve valószínűleg már igen. Jan Oblak eddigi eredményei olyan elképesztőek, hogy azt hihetnénk, félreírták őket: az Atlético Madridnál az első 125 mérkőzésből 73-on egy gólt sem engedett be. Nem csoda, hogy a FourFourTwo mellett a legnagyobb klubok is felfigyeltek a szlovén óriásra.

FFT: a veterán, aki vb-t nyert – Dino Zoff

A FourFourTwo magazin új sorozatában igyekszik bemutatni néhány legendás kapust az elmúlt fél évszázadból. Claudio Taffarel, Jan Tomaszewski és John Burridge után következik Dino Zoff.

FFT: miért nem készült film a mexikói vb-csapatunkról?

Lemondással fenyegetőző szövetségi kapitány, kertben elásott filmtekercs, megfékezett botrány... A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában a Mezey vs. Koltay ügyet elevenítette fel.

FFT: Jan Tomaszewski – a bohóc, aki a végén is nevetett

A FourFourTwo magazin új sorozatában bemutat néhány legendás kapust az elmúlt fél évszázadból. Claudio Taffarel után következik Jan Tomaszewski.

FFT: „Ronaldóval többet aludtam, mint a feleségemmel”

A világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes brazil legenda, Roberto Carlos a FourFourTwo magazin Még ne oltsd le a lámpát című rovatában mesélt életéről és a pályafutásáról.

FFT: Alisson az Anfielden – nagy ember, ügyes lábbal

A tavaly májusi BL-döntő rávilágított, hogy a Liverpoolnak égető szüksége van egy jó kapusra. Aztán jött a brazil Alisson. A Pool 13-asa többek közt Kloppról, Kariusról és a mágikus lelátóról, a Kopról mesélt a FourFourTwo-nak.

FFT: „Puyol nem lett Barca-legenda” – nagyinterjú Luis Garcíával

Átment az a labda a gólvonalon? Szereti a sangríát? Ki lenne jobb edző: Carragher vagy Gerrard? Milyen volt a fiatal Messi? Aki válaszol a FourFourTwo olvasóinak kérdéseire: Luis García.