FFT: a spanyol tudós, akitől a Manchester City csodát vár

A Manchester City nem hétköznapi középpályást igazolt Rodri személyében. Az FFT megnézte, hogyan vezetett Pep Guardiola hetvenmillió eurós újoncának útja a Villarrealból és az egyetemi kollégiumból az Atlético Madridon át egészen az európai labdarúgópiac élmezőnyéig.

FFT: a brit, akit Maradona is az egyik legjobbnak tartott

Miután Diego Maradona nemrég azt nyilatkozta, hogy Graeme Souness volt generációja egyik legjobb brit középpályása, a FourFourTwo megkereste a Rangers és a Liverpool legendáját.

FFT: aki Hazard helyére jött – Christian és a csokigyár

Akár Willy Wonkáé is lehetett volna a vidámpark, amely mellett Christian Pulisic felcseperedett. A Chelsea-be szóló aranyjegyét nem a csokijában találta, hanem sokszorosan megdolgozott érte.

FFT: a futballcsapat, amelyet Csernobil pusztított el

A Pripjaty FK egy kupaelődöntőre és az új stadion birtokbavételére készült 1986 áprilisában, amikor Csernobil mindent felforgatott. Korábbi csapatkapitánya felidézi az FFT-nek a fejlődő város és együttes tragikus megsemmisülését.

FFT: Örülnék, ha Rio Ferdinand adna egy esélyt magának edzőként – Redknapp

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában ezúttal Harry Redknapp válaszol az olvasók kérdéseire.

FFT: a hét legkerekebb has a futballvilágban

A FourFourTwo legújabb összeállításában ezúttal a pocakos futballisták közül válogatott.

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin szeptemberi száma!

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 114., avagy 2019. szeptemberi száma!

FFT: a futball-vb magyar atyja – Fischer Mór

A magyar vasutasnak FIFA-alelnökként a rögeszméje volt, hogy négyévente labdarúgó-vb-t kellene szervezni. Itthon persze mindenki hülyének nézte.

FFT: Ronaldo egy másik bolygóról érkezett – Seedorf

Melyik BL-győzelmének örül a legjobban a négy közül? Miért rakta ki Van Basten a holland válogatottból? Mi a jobb: egy milánói rangadó vagy az el Clásico? És hol a raszta? Clarence Seedorf válaszolt az FFT-olvasók kérdéseire.

FFT: hat nagyszerű edzői karrier, amely zakóval indult

A Manchester United vasárnap 4–0-ra legyőzte a Chelsea-t a Premier League 1. fordulójában. A vendégek kispadján ülő klublegenda, Frank Lampard minden bizonnyal nem ilyen kezdetről álmodott.

FFT: a PL valaha volt legrosszabb utolsó pillanatos igazolásai

Annyi izgalom, annyi pénz és annyi csalódás... A Premier League történetében sok olyan játékos van, akiért az utolsó pillanatban mélyen a zsebébe nyúlt új klubja, a szurkolók is nagy reményekkel várták, a képességei is megvoltak, mégis csalódást okozott.

FFT: tíz részeges kaland a futballvilágban

Vicces történetek a régi, mámorító időkből, amikor az energiaitalokat csak a kislányok itták.

FFT: Giovanni Carlos, a magyar futball kabalája

Talán sokan letagadnák, talán sokakban nem is tudatosul, de tény: Giovannit mindenki ismeri. És közben jószerével senki sem tudja, hogy ki is ő. Mert bár a magyar futball szereplői naponta Giovanniba botlanak, a sorsa nemigen érdekel senkit. Az állami gondozott fiú az NB I-es pályák állandó tartozéka.

FFT: Jóban vagyok Trumppal és Putyinnal is – Matthäus

A FourFourTwo brit kiadásának állandó jegyzetírója, a német világbajnok, volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus e havi jegyzetében azokról a hírességekről ír, akikkel a futball révén volt alkalma találkozni.

FFT: futball a viktoriánus Angliában

2013-ban volt százötven éves az angol szövetség. Az FFT ismerteti a foci állapotát a viktoriánus Angliában, ahol a játékosok pipáztak, megfogták a labdát, vagy kapufaként funkcionáltak.

FFT: a huliganizmus ámokfutása – meccs, bunyó és piálás

Az angol futball sötét korszaka: a BBC hírhedt dokumentumfilmje 1977-ben reflektorfénybe lökte a futballhuliganizmust, és évtizedekre aláásta a szurkolók hírnevét.

FFT: David Beckham, a modern futball keresztapája

David Beckham a világ legnagyobb futballcsapataiban játszott két évtizedes pályafutása alatt, és Amerikában is megszerettette az emberekkel a labdarúgást. Mégsem csak emiatt lett népszerű, hanem a stílusa miatt is. A FourFourTwo színes riportja.

FFT: tíz pokoli nyaralás az angol futballban

Az edzők, menedzserek és klubvezetők rémálma: amikor a futballisták nyaralni mennek, és azt gondolják, most mindent szabad nekik… Összegyűjtöttük a tíz legrázósabb esetet.

FFT: a labdarúgás külkapcsolati helyzete a szocializmusban

Ma már értelmezhetetlen a sportelhárítás azon logikája, hogy a külkapcsolatokat a belső ellenséges erőkhöz sorolta. Úgy vélték, hogy az imperialista hírszerző és propagandaszervek a sporteseményeket akarják felhasználni ellenséges tevékenységük kiszélesítésére. Arra a kérdésre, hogy valós veszélyről volt-e szó, vagy csak a szocialista paranoia szülte-e mindezt, a válasz kiderül a belügyi iratokból.

FFT: a gól, ami dacolt a nácikkal és végzett egy legendával

Matthias Sindelar a két háború közti időszak legjobb játékosa volt, de egy örömtánc véget vetett pályafutásának, és egyesek szerint az életének is. Az FFT elmondja történetét.