FFT: azok a 2000-es évek! A BL-győztes Pooltól Fehér Miklósig

Joggal tekintenek termékeny idényként a Liverpoolnál arra az évadra, amelyik elhozta az első modern BL-trófeát. Pedig a helyzet az, hogy korántsem beszélhetünk könnyű menetről.

FFT: Pelétől CR7-ig, 10 bőgőmasina a futballban

A FourFourTwo összeszedett egy igazi nyámnyila társaságot. Brü-hü...

FFT: kokain, leopárdok és lövöldözés az angol csapat világ körüli útján

Az Islington Corinthians nem vált ikonikus csapattá, pedig nevükhöz fűződik az első világ körüli út, ahol szerepet játszott a kokain, feltűntek leopárdok, és még lövöldözésbe is keveredtek.

FFT: 1996, Atlanta – az amatőrizmus tetőfoka

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal kiszámolta, hogy mennyi pénzt nem kaptak a három vereségért atlantai olimpikon futballistáink.

FFT: a 10 legcsúnyább beavatkozás a futballban

A FourFourTwo magazin összeállításában ezúttal a szokatlan külső beavatkozásokat gyűjtötte össze.

FFT: azok a 2000-es évek! Egy magyar világsztár a PL-ben

Gera Zoltánt nem lehetett nem szeretni. A kiismerhetetlen megoldásokkal operáló középpályás a San Marino elleni valószínűtlen triplával mutatkozott be a válogatottban, miközben reménytelen szipus pécsi gyerekből a magyar futball legnagyobb reménységévé vált.

FFT: azok a 2000-es évek! NB II-es Fradi, Keane harcai és a Juve eltiltása

A Ferencváros mindmáig az egyedüli magyar csapat lehetne, amely valamennyi bajnoki idényt az első osztályban töltötte – ha a Kisteleki István vezette MLSZ gyanúsan jogszerűtlenül nem dönt úgy 2006 nyarán, hogy az előző kiírást a 6. helyen záró csapat az NB II-ben folytassa.

FFT: a becsúszás halála

Míg a „Játssz erőből!” továbbra is minden egyes hétvégén a lelátók kedvelt mantrája, a bokatörés kihalófélben lévő művészeti ág. Vajon valaha megváltozik-e az angol futball? A FourFourTwo utánajárt.

FFT: „Ali Dia, hazug disznó” – mindenkit átvert a PL-történelem legrosszabb játékosa

A kétballábas szenegáli Ali Dia a kilencvenes években George Weah unokatestvérének adta ki magát, azt hazudta, volt PSG-játékos, bejutott valahogy a Southampton edzésére, a sok sérült miatt váratlanul benevezték a Leeds United elleni meccsre, majd beállt a legenda Matt Le Tissier helyére, de gondosan ügyelt rá, nehogy labdához érjen…

FFT: a futballtörténelem legnagyobb törpéi – avagy nesze neked, Dugarry!

Ha már a francia világ- és Európa-bajnok Christophe Dugarry „150 centis törpének” nevezte Lionel Messit, a Barcelona hatszoros aranylabdását, a FourFourTwo magazin előásta az archívumából korábbi összeállítását minden idők 10 legjobb mély növésű játékosáról.

FFT: azok a 2000-es évek! A Lokitól Koplárovicson át Lotharig

Idehaza a Debrecen évtizede volt a XXI. század első tíz éve. A Loki 2005-ben lett története során először bajnok, és 2010-ig csak egyszer kellett beérnie az ezüsttel. Ráadásul Herczeg András vezérletével 2009-ben bejutott a Bajnokok Ligája, majd egy évvel később az Európa-liga csoportkörébe is.

FFT: azok a 2000-es évek! A PL az új évezredben – 1. rész

A kilencvenes évek kimozdították az angol futballt a komfortzónájából, a következő évtized azonban a felismerhetetlenségig megváltoztatta. Unalomról szó sem lehetett.

FFT: top 10 emlékezetes debütálás a futballban

Évről évre rengeteg játékos debütál új csapatában, de keveseknek sikerül olyan emlékezetesre a bemutatkozásuk, mint nekik.

FFT: mi lett az angolok aranygenerációjával?

A legígéretesebb angol játékosok alkotta válogatottól egy évtizeden át várták, hogy trófeát hozzon haza, de sorra kudarcot vallott. Bemutatjuk a labdarúgók útját, amit heves médiaérdeklődés, hamis sejkek és szédítő nők kísértek.

FFT: Massaro Pécsen – avagy a nagy átverés!

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal annak járt utána Veszprémi Linda: hogyan nem jött Massaro a Mecsekaljára.

FFT: Csatárként kezdte, védőként lett klasszis – nagyinterjú Juhász Rolanddal

Miért nem tudta visszacsalogatni Husztit a válogatottba? Miért szeret ingatlanokkal foglalkozni? Coldplay vagy Kis Grófo? A most visszavonuló Juhász Roland 2017-ben válaszolt a FourFourTwo-olvasók kérdéseire. Az interjú most is aktuális.

FFT: Nyerítő ló a Highburyben, és további kilenc rémisztő futballszellem

Az Upton Parktól és Boleyn Annától a cigánylányig, aki miatt kikap a csapat – nincs menekvés a futball hajdani szellemei elől.

FFT: Jó útra tért futballhuligánok

Hogyan lesz valaki félelmetes huligánból tanár vagy prédikátor? A FourFourTwo olyanokkal találkozott, akik polgári szakmákra cserélték az erőszakot.

FFT: Kiábrándító volt kiesni a West Hammel – Kanouté

Az Upton Parkból London másik felére távozott, a Tottenham játékosa lett, majd a Sevillával elindult a nemzetközi siker útján. Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo interjújából:

FFT: Urbán Flórián és a tv-székház ostroma

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal utánanézett, mit csinált Urbán Flórián 2006-ban a tv-székház ostrománál.