FFT: A világ száz legjobb futballistája – 3. rész

A FourFourTwo olvasói véleményt nyilvánítottak, működik, meghallgattuk. Íme a legújabb Top 100-as listánk harmadik, egyben utolsó része az élbollyal. Lehet vitatkozni rajta, főleg Cristiano Ronaldo negyedik helyén!

FFT: a háború utolsó csatája – a novemberi hetes

Hét évvel később már állami ünnep volt november 7., ennek azonban 1943-ban még nemhogy nem volt jele, de ezen a napon a lángokban álló Európa közepén a háború utolsó válogatott meccsét játszották az Üllői úton. Akárcsak az elkövetkező másfél évben, ebben sem volt sok köszönet...

FFT: Bárhová is megyek, mindenütt nagyon kedvesen fogadnak – Crouch

Bulizott a hollywoodi sztárral, állt egy színpadon Liam Gallagherrel. A visszavonult angol válogatott csatárok élete is lehet színes.

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin márciusi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 120., avagy 2020 márciusi száma!

FFT: a játékosmegfigyelők titkos élete

Éjjel-nappal dolgozik, állandóan a telefonon lóg, beutazza az egész világot, és a futball törvényeinek határán egyensúlyozik. Csendes ember egy laptoppal, akinek sok csapat köszönetet mondhat. Ő a játékosmegfigyelő.

FFT: A világ száz legjobb futballistája – 2. rész

A FourFourTwo olvasói véleményt nyilvánítottak, működik, meghallgattuk. Íme a legújabb Top 100-as listánk második része, amelyet még 2007-ben indítottunk útjára. Lehet is vitatkozni rajta!

FFT: a világ száz legjobb futballistája – 1. rész

A FourFourTwo olvasói véleményt nyilvánítottak. Íme a kezdeményezést 2007-ben útjára indító szaklap legújabb Top 100-as listája!

FFT: Kű Lajos – börtön helyett BEK-döntő

A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában rendre leporol egyet a magyar futball számos abszurd "ügyirata" közül. Ezúttal Kű Lajos kalandos disszidálását eleveníti fel 1977-ből.

FFT: Berbatov szerint CR 40 éves koráig is játszhat

Dimitar Berbatov véleménye szerint korábbi csapattársa, Cristiano Ronaldo akár 40 éves koráig is a futballpályán maradhat.

FFT: tíz világbajnoki diktátor

Mussolini, Hitler és társaik megmutatták, hogyan lehet összekeverni a futballt a politikával.

FFT: a PL brazilja, akiért még Vilmos herceg is rajong

Wesley Moraes, az Aston Villa rekordösszegű szerzeménye átélte a szegénységet, majd a csúcsra jutott, és egyre csak mosolyog. A brazil válogatott újonca hihetetlen útjáról beszélt a FourFourTwonak.

FFT: Anglia egyik legjobb klubjának a játékosa voltam – Kecbaja

A háborús menekült, akire a leginkább azért emlékeznek Angliában, mert belerúgott egy hirdetőtáblába. Temur Kecbajával készült interjú.

FFT: A futball az én gyógyszerem – Marozsán Dzsenifer

Nincs és nem is volt még magyar labdarúgó, sem férfi, sem nő, aki annyi címmel – olimpiai és Európa-bajnoki aranyérem, négy Bajnokok Ligája-elsőség – büszkélkedhetne, mint Marozsán Dzsenifer. FFT-interjú.

FFT: bajnoki címet érő csodagól – Kompany-exkluzív

Májusban a Leicester City elleni, bajnoki címet érő káprázatos góllal véget ért Vincent Kompany és a Manchester City tizenegy éve tartó közös története. Saját szavaival idézi fel az este minden pillanatát, a versengést a Liverpoollal, illetve hogy miért nem hallgatott Ilkay Gündoganra.

FFT: Cazorla majdnem elvesztette a lábát, de visszatért

A 2017-es évben még úgy tűnt, Santi Cazorla a lábának is búcsút mondhat, 2019-ben mégis ő volt Spanyolország egyik legjobb középpályása. A Villarreal nagymesterét kérdeztük a pályája derékba törésével fenyegető sérüléséről és dicsőséges visszatéréséről.

FFT: akire mindenki felkapta a fejét – a kíméletlen Pukki

Teemu Pukki esete igazolta a régi közmondást: a türelem rózsát terem. A Sevilla, a Schalke és a Celtic után a Norwich-nál sem állt úgy a helyzet, hogy bajnoki címért harcolhatna, 2019-es eredményeire azonban Espoótól Kelet-Angliáig mindenki felkapta a fejét.

FFT: a cserélés művészete

„Hozd már le!” – üvölti a lármás közönség a lelátón. Mintha ennyire egyszerű volna korrigálni a pályán gyengélkedők hibáit. A FourFourTwo bizonyítja: a csere művészet!

FFT: a tehetség kultusza a futballban

A legjobb labdarúgók születnek vagy azzá válnak? Matthew Syed, ismert újságíró, aki háromszoros brit nemzetközösségi asztalitenisz-bajnok, indult olimpián is, egy, a tehetségről írt, népszerű könyv (Ruganyosság, avagy hogyan születnek a bajnokok) szerzője rámutat a kettő közti különbségre.

FFT: Kocsist Barcelonában is figyelték a titkosszolgálatok

Kocsis Sándor fantasztikusan gólérzékeny csatár volt, aki játékintelligenciájával és tudásával messze megelőzte a korát. Felhőfejese és ollózása akkoriban páratlan technikai elemnek számított. A berni világbajnokságon 2.2 átlaggal és 11 góllal gólkirály lett, az előbbi máig behozhatatlan rekordnak számít. Kocka külföldi pályafutása mégis nyögvenyelősen indult.

FFT: „A nagy Liverpoolban olyan volt, mint a mesében”

John Aldridge, a Liverpool és a Real Sociedad korábbi sztárja milliók szeme láttára dobta le a láncot az orlandói hőségben. Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo interjújából: