?>
Formula E: Vandoorne nyerte meg az idény utolsó futamát

Stoffel Vandoorne győzelmével ért véget a Formula E 2019–2020-as idénye. A belga versenyző mögött a mercedeses csapattársa, Nyck de Vries, illetve Sébastien Buemi látta meg a kockás zászlót a szezonzáró versenysorozat utolsó fordulójában, Berlinben.

Formula E: Rowlandé az idény utolsó előtti győzelme Berlinben

A pole pozícióból rajtoló Oliver Rowland nyerte meg a Formula E berlini idényzárójának ötödik versenyét. A brit pilóta mögött Robin Frijns és René Rast ért célba. Az előző viadalon a bajnoki címet már bebiztosító António Félix da Costa egy futam végi technikai probléma miatt nem szerzett pontot a szezon utolsó előtti viadalán.

Formula E: Vergne győzött, Da Costáé lett a bajnoki cím

Jean-Éric Vergne aratott győzelmet a Formula E 2019–2020-as szezonját lezáró versenysorozat negyedik futamán Berlinben. Mögötte csapattársa, António Félix da Costa szelte át a célvonalat, amivel nemcsak csapata, a DS Techeetac konstruktőri, hanem a saját címét is bebiztosította két fordulóval a vége előtt! A harmadik helyen a Nissan e.dams svájci pilótája, Sébastien Buemi zárt.

Formula E: Günther nyerte meg a 3. versenyt Berlinben

A futam végén előzte meg a pole pozícióból induló és addig az élen haladó Jean-Éric Vergne-t Maximilian Günther, és bár az utolsó méterekig védekeznie kellett, megnyerte az idényzáró versenysorozat harmadik fordulóját Berlinben. A második helyen Robin Frijns látta meg a kockás zászlót, míg a harmadik helyen Vergne végzett. A bajnoki éllovas António Félix da Costa a negyedik helyen ért célba.

Formula E: Da Costa rekordot döntött újabb győzelmével

António Félix da Costa aratott győzelmet a Formula E 2019–2020-as kiírásának hetedik, egyben második berlini versenyén. A sorozatban harmadik sikerének köszönhetően rekordot döntő portugál így tovább növelte előnyét az összetettben. A második Sébastien Buemi lett, míg harmadikként Lucas di Grassi szelte át a célvonalat.

Formula E: elkapta az elnök a koronavírust, kihagyja az idényzárót

Az Instagramon közölte Alejando Agag, a Formula E elnöke, hogy pozitív lett az idényzáró versenyek előtt elvégzett koronavírustesztje, ezért csak a hotelszobájából tekinthette meg a berlini futamok nyitó viadalát.

Formula E: Da Costa győzött, és növelte előnyét az összetettben

António Félix da Costa rajt-cél győzelmével vette kezdetét a Formula E idényzáró versenydömpingje Berlinben. A portugál versenyző mögött André Lotterer és Sam Bird látta meg a kockás zászlót a nyitó futamon. Da Costa az idénybéli második győzelmével egyértelműen a bajnoki cím első számú esélyesévé lépett elő.

Formula E: jön az autósport történelmének legintenzívebb idényzárója!

Augusztus 5. és 13. között hat versenyt bonyolítanak le az elektronikus motorral hajtott formulaautók számára kiírt Formula E-ben. A nem mindennapi idényzárónak Berlin ad otthont, ahol egy kissé átalakult mezőny csap össze a végső győzelmekért. Íme, minden tudnivaló a Formula E bajnoki hajrájáról!

F1: a belga expilóta elvette az utolsó magyar király dédunokáját

Jérome d’Ambrosio korábbi Formula–1-es pilóta feleségül vette Habsburg Eleonórát, az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokáját, Habsburg Károly (akinek öccse, György Magyarországon él a családjával) 26 éves lányát.

Formula E: már kész a 2020–2021-es szezon előzetes versenynaptára

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) ismertette a Formula E 2020–2021-es szezon előzetes versenynaptárát.

Formula E: sorozatban hat berlini futammal zárul a szezon

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan bejelentette, hogy augusztus 5-én indítja újra a Formula E 2019–2020-as szezonját.

Formula E: Wehrlein azonnali hatállyal távozott a Mahindától

Közösségi oldalán jelentette be Pascal Wehrlein, korábbi F1-es autóversenyző és a DTM 2015-ös bajnoka, hogy azonnali hatállyal távozik jelenlegi csapatától, a Formula E-ben szereplő Mahindától.

Formula E: profi gamert alkalmazott, megbüntették a pilótát

Megbüntették a Formula E sorozatban szereplő Daniel Abtot, mivel saját maga helyett egy profi játékost ültetett egy online versenybe.

Formula E: szeptember után már nem indítják újra a sorozatot

A Formula E atyja és elnöke, Alejandro Agag megerősítette, hogy szeptember után már nem indítják újra a 2019–2020-as szezont, hogy a figyelmüket a következő kiírásra tudják irányítani, amikor már teljes jogú világbajnoki státuszt kapnak az FIA-tól.

F1: Ecclestone már régen kivégezte volna a Formula E-t

A 89 éves Bernie Ecclestone az Autocar magazinnak nyilatkozva mondta el a véleményét az autóversenyzés jövőjéről, az F1 és a Formula E kapcsolatáról, valamint azt, hogy mit tart a mai generációról. Nem túl hízelgő szavak.

Formula E: meghosszabbították a szezon felfüggesztését

A Formula E és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közleményben tudatta, hogy június végéig meghosszabbítja a 2019–2020-as szezon felfüggesztését.

Koronavírus: hogyan írja át a járvány a 2020-as idényt az autósportban?

A koronavírus-járvány globális terjedése gyakorlatilag felfüggesztette a világ (főként professzionális) sportéletét. Számtalan sportágban szünetelnek a bajnokságok, vagy éppen törlik az eseményeket, és ez alól az autósport sem kivétel. Egyesek, mint például a Formula E vezetői, időben felkészültek a sorozat felfüggesztésére, ellentétben a Formula–1 illetékeseivel, akik korábban a végsőkig harcoltak az idénynyitó megrendezéséért. Az alábbi cikkünkből átfogó képet kaphatnak arról, hogyan hatott a koronavírus a nemzetközi autósportra.

Formula E: két hónapra felfüggesztették a szezont – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Formula E közösen arra a döntésre jutott, a koronavírus-járvány miatt legalább két hónapra felfüggeszti a 2019–2020-as szezont.

Koronavírus: elmarad a római Formula E-s verseny is

A versenysorozat hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint nem rendezik meg az eredetileg kitűzött április 4-i időpontban a Formula E-világbajnokság Római ePrix-versenyét a koronavírus-járvány miatt.

Formula E: Da Costa győzött, és átvette a vezetést az összetettben

Győzelemre tudta váltani a pole pozícióját António Félix da Costa a Formula E marokkói versenyén. A portugál mögött Maximilian Günther ért célba, aki az utolsó kör végén előzte meg Jean-Éric Vergne-t. A győzelmével Da Costa átvette az első helyet a bajnoki összetettben Mitch Evanstől.