Nebojsa Vignjevics: A győzelemhez ezúttal a szerencse is kellett

A 4–0-s hazai vereség ellenére nem tart attól Radoki János, hogy menesztik a Puskás Akadémia labdarúgócsapatától. Supka Attila és Kuttor Attila egyaránt egy-egy tizenegyes miatt bosszús, Marko Nikolics, a Vidi edzője viszont édes győzelemről beszélt.

NB I: Vignjevics szerint arrogánssá váltak a Haladás ellen

Szombaton lezajlott a labdarúgó NB I 24. fordulója – lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők a mérkőzések után.

Fernández: A futball olyan, mint az élet, ha elveszíted az alázatot, bajba kerülsz

Az Újpest kiütéses győzelmét követően Nebojsa Vignjevics már a második helyről álmodik, a DVTK a KO-val visszakerült a földre. De mit mondtak az edzők a szombati bajnokik után? Íme egy nyilatkozatcsokor a labdarúgó NB I 22. fordulójából.

Fernando: Fontos, hogy megértsük a szurkolók lelkivilágát

A kiesés elleni harcról, az egyesület jövőképéről, a hit fontosságáról és a nyomásról is beszélt a DVTK spanyol vezetőedzője, Fernando Fernández.

DVTK: Sok név forog a levegőben – Fernando Fernández

Fernando Fernández, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK vezetőedzője, valamint Tajti József, az együttes sportigazgatója is szót ejtett a boon.hu-nak a lehetséges téli érkezőkről.

DVTK: „Nem lesz akkora játékosmozgás, mint a nyáron”

Szezonértékelő interjút adott a DVTK hivatalos honlapjának Tajti József, az NB I-es labdarúgócsapat sportigazgatója. A diósgyőri klub elöljárója Fernando Fernández vezetőedzőről, a téli erősítési tervekről, valamint fiáról, Tajti Mátyásról is szót ejtett.

Fernando: Nem ígérgetek, kemény feladat áll előttünk

Első idegenbeli győzelmét aratta szombaton a Diósgyőri VTK, amikor 2–1-re felülmúlta a Paksot. Érthető, hogy Fernando Fernández vezetőedző elégedetten tekintett vissza a szezonzáró összecsapásra.

DVTK: Fernandónak sokkal rosszabb a mérlege, mint Bódognak volt

Érdekes kérdés, meddig tart még a türelem a DVTK labdarúgócsapatánál Fernando Fernández vezetőedzővel szemben, miután a diósgyőriek az NB I-ben a hétvégén sorozatban a hatodik vereségüket szenvedték el, és a legutóbbi nyolc bajnoki meccsükön összesen csak két pontot szereztek. Így a spanyol szakembernek immár sokkal rosszabb a mérlege, mint elődjének, Bódog Tamásnak…

NB I: Soha! Egyáltalán nem gondolkozom a lemondáson – Fernando Fernández

A labdarúgó NB I 13. fordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán 2–1-re legyőzte a Diósgyőrt. Gól nélküli első félidőt követően a második játékrész végén egy gyors gólváltás következett, végül a meccset – akárcsak a Ferencváros ellen – most is Hegedűs János szabadrúgásgólja döntötte el. A meccs utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Fernando Fernández és Benczés Miklós értékelt. 

DVTK: a vezetők bizalma megingott Fernandóban – sajtóhír

Az FTC elleni súlyos hazai vereséget (1–4) követően Fernando Fernández, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK vezetőedzője úgy fogalmazott, sohasem gondol a lemondásra, és biztos benne, hogy elég erősek ahhoz, hogy megőrizzék élvonalbeli tagságukat. Sajtóhírek szerint a diósgyőri klubvezetők nem biztos, hogy vele képzelik el az idény folytatását...

NB I: Fernando nem mond le; Rebrov látja a fényt az alagút végén

A Ferencváros a mesterhármasig jutó Böde Dániel vezérletével – közel nyolcezer néző előtt – 4–1-re nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó NB I 12. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

NB I: „Na és? Ha mi nem hibázunk, a DVTK sem szerzett volna gólt”

Jelentős hazai segítséggel fordított és nyert az Újpest Diósgyőrben, Nebojsa Vignjevics, a fővárosiak vezetőedzője azonban rámutatott, a Bajnokok Ligája döntőjében is sokat hibáztak a játékosok. Horváth Ferenc szerint hiába volt benne a Haladásnak kétheti melója a Vidi elleni meccsben, ez az eredményben nem mutatkozott meg.

Horváth Ferenc: Hiányzott a Hitchcock-filmekből megszokott vér

A labdarúgó NB I 10. fordulójának szombati meccsei után már jelentkeztünk a Ferencváros–DVSC (2–2) találkozó mestermérlegeivel, most lássuk a több értékelést is.

Vignjevics: A hozzáállás nem volt megfelelő; Dajka: Óriásit léptünk előre

A labdarúgó NB I 5. fordulójában 1–1-es döntetlent játszott egymással az Újpest és a Mezőkövesd, valamint a Puskás Akadémia és a Kisvárda, míg a Diósgyőr 1–0-ra nyert a Haladás ellen. Újpesti részről Nebojsa Vignjevics nem volt megelégedve a hozzáállással, miközben a kövesdiek majdnem sírva mentek haza az elmaradt győzelem miatt. A Kisvárda közelmúltban munkába álló edzője, Dajka László szerint óriásit léptek előre, a Diósgyőrrel az első bajnoki győzelmét megszerző Fernando Fernándeznek ezúttal csak a három pont számított.

DVTK: Sokkal többet kell mutatniuk a játékosoknak – Fernando

A labdarúgó NB I 3. fordulóját követően a Debrecenben 2–0-s vereséget szenvedő és így továbbra is nyeretlen DVTK vezetőedzője, Fernando Fernández arról beszélt, hogy játékosainak a hozzáállásukon is változtatniuk kell a jobb eredményekhez. Mestermérleg.

„A DVTK megérdemli!” A Vidinek szüksége lenne némi segítségre...

A DVTK vezetőedzője, Fernando elmondta, véleménye szerint megérdemelték a bennmaradást. A Videoton szakvezetője, Marko Nikolics a nemzetközi kupát is érintette értékelésében, a Haladást irányító Michal Hipp infarktusközeli állapotról és a saját jövőjéről is beszélt, az újpesti Nebojsa Vignjevics számára a bronzérem arannyal ér fel, míg a PAFC vezetőedzője, Pintér Attila a héten elhunyt Kovács Ferencnek mondott köszönetet. Mestermérlegek a labdarúgó NB I 33. fordulóját követően...  

Horváth Ferenc: Ha Conchita Wurst nyerhetett, akkor minden elképzelhető

Miközben a Videoton hárompontosra növelte az előnyét a Ferencvárossal szemben a labdarúgó NB I 31. fordulója után, addig az alsó régióban óriási lépést tett a Mezőkövesd. Ahogy Tóth László edző fogalmazott, eddig csak szökdécseltek a bentmaradás irányába, most viszont hármasugrást végeztek. A kieső helyen álló Balmazújváros edzője, Horváth Ferenc egy furcsa hasonlattal élve fejezte ki reményét, míg az utolsó helyezett Vasas mestere, Michael Oenning annak ellenére optimista, hogy csapata a végső tartalékait éli fel.

Fernando: Összességében elégedett vagyok a játékosokkal

A labdarúgó NB I 30. fordulója után, a mérkőzéseket követő sajtótájékoztatókon láthattunk nagyon ideges szakvezetőt, amilyen például a debreceni Herczeg András volt, annak ellenére, hogy csapata győzött, és voltak többé kevésbé elégedett szakemberek Marko Nikolicstól Supka Attilán át Pintér Attiláig. Érdekes, hogy a diósgyőriek vezetőedzője, Fernando is arról beszélt, hogy összességében elégedett a játékosaival, pedig a DVTK kikapott a DVSC-től, és az újabb vereséggel kieső helyre, a 11. pozícióba csúszott vissza.

DVTK: a korábbi spanyol kedvenc szurkol a bennmaradásért

Fernando Fernández, a Diósgyőri VTK korábbi labdarúgója a Twitteren üzent a szombaton sorsdöntő mérkőzésre készülő miskolci csapatnak.

DVTK: Egyesek szerint le fognak váltani – Bekő Balázs

A legutóbbi, Videotontól elszenvedett bajnoki vereség után ismét mindenki azt találgatja Diósgyőrben, meddig maradhat még az NB I-ben 9. helyen álló DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzője Bekő Balázs. Korábban a Nemzeti Sport Online jelezte elsőként, még augusztusban, hogy a diósgyőriek korábbi játékosa, Fernando Fernández lehet az egyik jelölt Bekő helyére, és most a spanyol sajtóban is megjelent ez a lehetőség. A szakember nem tagadja, ő is követi a jövőjével kapcsolatban felröppenő híreket, ugyanakkor kiáll a csapata mellett, hangsúlyozza, képesek kilábalni a hullámvölgyből.