DVTK: kezdődik a felkészülés, a cél a középmezőny eleje

A DVTK NB-I-es labdarúgócsapata ezen a héten megkezdi a felkészülést, harmincegy játékossal – mondta Tajti József, a klub sportigazgatója.

Csertői és Fernando Feczkónál rosszabb mérleggel maradhatott

Az átigazolási időszak mellett a nyáron a másik izgalmas téma a futballpiacon az edzőkeringő. A hazai NB I-ben a most befejeződött idényben öt csapatnál hat edzőváltás volt, kettőt – a paksi és a kispesti edzőcserét (az NB II-be kieső MTK májusi edzőváltását már nem számítottuk be) – már az idény után jelentettek be a klubok. Megnéztük, milyen eredményekkel jártak az évad közben elhatározott váltások, mennyit tudtak hozzátenni a csapat szerepléséhez az új trénerek, illetve megérte-e várni a váltással azoknak a csapatoknak, amelyek kitartottak a meglévő szakvezető mellett.

A legfontosabb diósgyőri üzenet: Mindig higgy magadban!

Egy pillanatig sem érezte veszélyben az állását Fernando Fernández, a Diósgyőr spanyol vezetőedzője, aki végig bízott játékosaiban, és a jövőben is bátran nyúl a magyar fiatalokhoz.

Ezért maradt bent újra a DVTK, és esett ki ismét az MTK

A labdarúgó NB I idénybeli utolsó, 33. fordulójára is visszatekintünk a játéknap „legjeivel”, ahogy azt olvasóink az évad során már megszokhatták. Ezúttal fókuszban a Diósgyőr immár hagyományosan remek  bajnoki hajrája, Herczeg András és a debreceni szurkolók közös ünneplése, Böde Dániel beszéde, na meg a kispesti Djordje Kamber teljesítménye.

NB I: édesapja sírva hívta fel a DVTK 18 éves játékosát

Korbély Kristóf a 80. percben beállt, tizenöt másodperc múlva pedig már a csapattársak és a szurkolók körében ünnepelt. Bár erre a DVTK 18 éves támadója nem is nagyon emlékszik, csak az Újpest ellen 3–0-ra megnyert mérkőzés lefújása után tudatosult benne, hogy megszerezte élete első NB I-es gólját. Rengeteg üzenetet kapott, először a lelátón szurkoló édesapja hívta fel sírva. 

DVTK: Szükségünk van a saját nevelésű fiatalokra, ez a klub jövője – Fernando

„Most én vagyok a világ legboldogabb embere, sikerült elérni a célunkat” – mondta Fernando Fernández, miután a labdarúgó NB I 2018–2019-es idényében végig a kiesőzónában tartózkodó DVTK végül nem búcsúzott az első osztályból. A diósgyőriek vezetőedzője az utolsó fordulóban az Újpest ellen 3–0-ra megnyert mérkőzés mellett beszélt a saját nevelésű fiatalok bevetéséről, és az ennek érdekében folyó háttérmunkáról is.     

MTK: „Amíg a kövér nő énekel, nincs vége az operának”

A labdarúgó NB I 31. fordulóját követően az FTC–Újpest derbi mestermérlegével már jelentkeztünk, most lássuk, hogy a többi meccs után hogyan értékeltek a szakvezetők.

Marko Nikolics: Ez nem vall profi hozzáállásra

Szombaton lejátszották a labdarúgó NB I 30. fordulójának mérkőzéseit: a Mol Vidi döntetlenre végzett a Puskás Akadémia ellen, ami után Marko Nikolics a fehérvári futballisták hozzáállását kritizálta. A bronzcsatában nem bírt egymással az Újpest és a DVSC, miközben a Mezőkövesd a Diósgyőrt, a Paks az MTK-t győzte le. Lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a vezetőedzők!

Nebojsa Vignjevics: A győzelemhez ezúttal a szerencse is kellett

A 4–0-s hazai vereség ellenére nem tart attól Radoki János, hogy menesztik a Puskás Akadémia labdarúgócsapatától. Supka Attila és Kuttor Attila egyaránt egy-egy tizenegyes miatt bosszús, Marko Nikolics, a Vidi edzője viszont édes győzelemről beszélt.

NB I: Vignjevics szerint arrogánssá váltak a Haladás ellen

Szombaton lezajlott a labdarúgó NB I 24. fordulója – lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők a mérkőzések után.

Fernández: A futball olyan, mint az élet, ha elveszíted az alázatot, bajba kerülsz

Az Újpest kiütéses győzelmét követően Nebojsa Vignjevics már a második helyről álmodik, a DVTK a KO-val visszakerült a földre. De mit mondtak az edzők a szombati bajnokik után? Íme egy nyilatkozatcsokor a labdarúgó NB I 22. fordulójából.

Fernando: Fontos, hogy megértsük a szurkolók lelkivilágát

A kiesés elleni harcról, az egyesület jövőképéről, a hit fontosságáról és a nyomásról is beszélt a DVTK spanyol vezetőedzője, Fernando Fernández.

DVTK: Sok név forog a levegőben – Fernando Fernández

Fernando Fernández, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK vezetőedzője, valamint Tajti József, az együttes sportigazgatója is szót ejtett a boon.hu-nak a lehetséges téli érkezőkről.

DVTK: „Nem lesz akkora játékosmozgás, mint a nyáron”

Szezonértékelő interjút adott a DVTK hivatalos honlapjának Tajti József, az NB I-es labdarúgócsapat sportigazgatója. A diósgyőri klub elöljárója Fernando Fernández vezetőedzőről, a téli erősítési tervekről, valamint fiáról, Tajti Mátyásról is szót ejtett.

Fernando: Nem ígérgetek, kemény feladat áll előttünk

Első idegenbeli győzelmét aratta szombaton a Diósgyőri VTK, amikor 2–1-re felülmúlta a Paksot. Érthető, hogy Fernando Fernández vezetőedző elégedetten tekintett vissza a szezonzáró összecsapásra.

DVTK: Fernandónak sokkal rosszabb a mérlege, mint Bódognak volt

Érdekes kérdés, meddig tart még a türelem a DVTK labdarúgócsapatánál Fernando Fernández vezetőedzővel szemben, miután a diósgyőriek az NB I-ben a hétvégén sorozatban a hatodik vereségüket szenvedték el, és a legutóbbi nyolc bajnoki meccsükön összesen csak két pontot szereztek. Így a spanyol szakembernek immár sokkal rosszabb a mérlege, mint elődjének, Bódog Tamásnak…

NB I: Soha! Egyáltalán nem gondolkozom a lemondáson – Fernando Fernández

A labdarúgó NB I 13. fordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán 2–1-re legyőzte a Diósgyőrt. Gól nélküli első félidőt követően a második játékrész végén egy gyors gólváltás következett, végül a meccset – akárcsak a Ferencváros ellen – most is Hegedűs János szabadrúgásgólja döntötte el. A meccs utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Fernando Fernández és Benczés Miklós értékelt. 

DVTK: a vezetők bizalma megingott Fernandóban – sajtóhír

Az FTC elleni súlyos hazai vereséget (1–4) követően Fernando Fernández, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK vezetőedzője úgy fogalmazott, sohasem gondol a lemondásra, és biztos benne, hogy elég erősek ahhoz, hogy megőrizzék élvonalbeli tagságukat. Sajtóhírek szerint a diósgyőri klubvezetők nem biztos, hogy vele képzelik el az idény folytatását...

NB I: Fernando nem mond le; Rebrov látja a fényt az alagút végén

A Ferencváros a mesterhármasig jutó Böde Dániel vezérletével – közel nyolcezer néző előtt – 4–1-re nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó NB I 12. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.