Ki veszi fel a versenyt a „baby turbóval”?

A hagyományos söldeni versenyekkel szombaton megkezdődik az alpesi sízők 2018–2019-es világkupa-sorozata. Marcel Hirscher sorozatban nyolcadszor lehet első, de már apaként kell bizonyítania. Mindenesetre jelzésértékű, hogy az osztrák szövetség elnöke sem igazán hisz az újabb kristálygömbben. A nőknél az univerzális Mikaela Shiffrin egyértelmű esélyes, de a búcsúzó és a Stenmark-rekordot üldöző Lindsey Vonn-nak is maradhat egy-két jobb „falat”, főleg, hogy a szakág legjobbja megsérült. A szezon legrangosabb versenye a világbajnokság, amelynek a svédországi Are ad otthont február 5. és 17. között.

Alpesi sí: megsérült a sztár, ugrott az olimpia

Felix Neureuther bal térdében elszakadt egy keresztszalag. A 33 éves német alpesi síző az Egyesült Államokban, edzés közben sérült meg – ez azt jelenti, hogy a nem indul a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

Alpesisí-vk: Neureuther győzött, Hirscher a tízben sincs Leviben

A finnországi Leviben férfi műlesikló futammal folytatódott az alpesi sízők 2017–2018-as világkupa-idénye. A győzelmet a német Felix Neureuther szerezte meg.

Alpesisí-vk: Hirscher kiesett, de így is szerencséje volt

Vasárnap férfi műlesiklófutamot rendeztek a japán Naebában, az alpesisí-világkupában. A győzelmet a német Felix Neureuther szerezte meg a svéd Andre Myhrer és az osztrák Marco Schwarz előtt. A női lesiklás viszont ezúttal is elmaradt a svájci Crans Montanában.

Alpesi sí: Marcel Hirscher mindent vitt, és történelmet írt

Marcel Hirscher győzelmével ért véget Méribelben a férfi alpesi sízők műlesikló világkupaversenye, amely az utolsó állomása volt a vk-sorozatnak. Az osztrák az összetett mellett a szlalom világkupát is elhódította.

Alpesisí-vk: Neureuther kettős sikere, Hirscher kiesett

A svájci Wengenben a férfiak műlesiklófutamával folytatódott szombaton az alpesisí-világkupa. A győzelmet a német Felix Neureuther szerezte meg az olasz Stefano Gross és a norvég Henrik Kristoffersen előtt. A magyar színekben versenyző Samsal Dalibor az első futamban a 43. lett, így nem került be a másodikba.

Alpesi sí: Hirscher Svájcban is verhetetlen, Samsal hatból hat

Marcel Hirscher győzelmével ért véget Adelbodenben a férfi alpesi síelők óriás-műlesikló világkupaversenye. Az osztrák több mint egy másodperccel előzte meg a francia Alexis Pinturault-t.

Alpesisí-vk: Neureuther nyerte a műlesiklást, Hirscher hetedik

Az olaszországi Madonna di Campiglióban a férfiaknak műlesikló futammal folytatódott hétfőn az alpesisí-világkupa. A győzelmet a német Felix Neureuther szerezte meg, honfitársa, Fritz Dopfer és a svéd Jens Byggmark előtt.

Alpesi sí: Hirscheré az összetett és a műlesikló-vk

Marcel Hirscher már az utolsó verseny előtt megnyerte az összetett világkupát alpesi síben a férfiaknál, hiszen tudni lehetett, hogy a norvég Aksel Lund Svindal nem indul el a lenzerheidei műlesiklásban vasárnap. A szakági viadal viszont még teljesen nyílt volt közte és az ötpontos előnnyel élen álló német Felix Neureuther között.

Alpesi sí: kettős német siker szlalomban, nyílt az összetett-vk

A szlovéniai Kranjska Gorában a férfiak számára műlesiklóversennyel folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. A győzelmet A német Felix Neureuther szerezte meg honfitársa, Fritz Dopfer és a norvég Henrik Kristoffersen előtt.

Szocsi 2014: a rendőrök elengedik Neureuthert, sok sikert kívánnak neki

Ott lehet a Szocsiban zajló 2014-es téli olimpián Felix Neureuther német műlesikló, miután a rendőrség engedélyt adott rá – annak ellenére, hogy nemrég nyomozás indult ellene az autóbalesete miatt.

Szocsi 2014: nyomozás indult Neureuther ellen, lemaradhat az olimpiáról

A müncheni ügyészség nyomozást indított a németek alpesi síelője, Felix Neureuther ellen, így elképzelhető, hogy a műlesiklás és óriás-műlesiklás egyik esélyesének tartott sportoló nem utazhat el a szocsi téli olimpiára. A gyanú szerint Neureuther szabálytalanul elhagyta a helyszínt, miután autóbalesetet szenvedett.

Alpesi sí: Hirscher kockáztatott, és ráfizetett Kitzbühelben

Az ausztriai Kitzbühelben a férfiak műlesiklófutamával folytatódott pénteken az alpesi sízők világkupa-sorozata. A győzelmet a német Felix Neureuther szerezte meg a norvég Henrik Kristoffersen és az olasz Patrick Thaler előtt. Az első futamot megnyerő Marcel Hirscher kiesett.

Alpesi sí: a vb-második legyőzte az összetett vk címvédőjét

A német Felix Neureuther nyerte a férfi alpesi sízők olaszországi Bormióban rendezett hétfői műlesikló világkupa-versenyét az összetett vk címvédője, az osztrák Marcel Hirscher előtt. A szakág 29 éves világbajnoki ezüstérmesének ez volt pályafutása hatodik vk-győzelme.

Alpesi sí: Neureuther nyerte a szlalomot a vk-döntőn

A svájci Lenzerheidében a férfiak műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupa-döntője. A győzelmet a német Felix Neureuther szerezte meg az osztrák Marcel Hirscher és a horvát Ivica Kostelic előtt.

Alpesi sí: Neureuther megtréfálta Hirschert

A svájci Wengenben folytatódott a férfi alpesi sízők világkupa-sorozata. A vasárnapi műlesiklást a német Felix Neureuther nyerte az osztrák Marcel Hirscher és a horvát Ivica Kostelic előtt.

Alpesi sí: Neureutheré és Zuzulováé a városi verseny

Felix Neureuther és Veronika Zuzulová nyerte meg az alpesi síelők első városi versenyét a világkupaszezonban. A férfiaknál a német Neureuther az osztrák Marcel Hirschert, a nőknél a szlovák Zuzulová a szlovén Tina Mazét győzte le a döntőben a kieséses rendszerű viadalon.

Alpesi sí: nincs japán csoda, Hirscher bátor síeléssel nyert

Marcel Hirscher győzelmével ért véget Madonna di Campiglióban a férfi alpesi síelők műlesikló világkupafutama. Az osztrák mögött a német Felix Neureuther lett a második, a harmadik helyen meglepetésre egy japán, Juasza Naoki végzett.