Férfi kézi: emlékeznek még az Izland elleni csodára a 2012-es olimpián? – videó

Élő kézilabda-mérkőzést sajnos már hetek óta nem láttunk – és jó darabig valószínűleg még nem is fogunk –, ezért úgy döntöttünk, merengünk picikét a múltban, és felidézzük a 2012-es londoni olimpiáról a magyar férfiválogatott Izland elleni negyeddöntője rendes játékidejének utolsó másodperceit. Egy jelenetsort, amely örök életre a magyar szurkolók emlékezetébe vésődött.

Kézilabda: nem így tervezte a befejezést Fazekas Nándor

Bejárta a világot, számos trófeát gyűjtött, és két olimpián is részt vett a Balatonfüred 43 éves kapusa, aki a továbbra is szünetelő bajnoki szezonban döntött a visszavonulás mellett.

Férfi kézi: műtét után – Fazekas Nándor döntött, visszavonul

Befejezi a profi pályafutását Fazekas Nándor, a Balatonfüred 43 éves kézilabdázója – jelentette be a magyar válogatott korábbi kiválósága.

Gyógyforrás, bor, Anna-bál, kézilabda – Balatonfüred új nevezetessége

Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő, 13 500 lakosú kisváros – ezt tudjuk. A füredi Horváth-házban rendezték meg az első Anna-bált 1825-ben – ezt is tudjuk. A legutóbbi férfi kézilabda Európa-bajnokságon kilenc olyan játékos szerepelt a magyar válogatott 18-as keretében, aki a BKSE-ben játszott, illetve játszik – talán ezt is érdemes tudni. Látogatás az egyik legjobb honi utánpótlásképző műhelyben.

Férfi kézi MK: Fazekas nem lepődött meg a veszprémiek fogadtatásán

Sorozatban hetedszer is a Veszprém és a Szeged játssza a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjét. A debreceni négyes döntőben előbb a Szeged húsz góllal nyert a Csurgó ellen, majd az elődöntő másik mérkőzésén a címvédő Veszprém verte meg a Balatonfüredet. Utóbbi csapat kapujában Fazekas Nándor állt, akivel az NSO Tv stábja beszélgetett azután, hogy percekig ünnepelték őt volt klubjának, a Veszprémnek a szurkolói.

Férfi kézi Eb sel.: győztes búcsú a hollandok ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35–30-ra nyert Veszprémben a hollandok ellen az Eb-selejtezők 1. csoportjának záró fordulójában. Fazekas Nándor ezen a mérkőzésen lépett pályára utoljára a nemzeti csapatban. A mieink már korábban kiharcolták az Eb-részvételt.

Legördül a függöny – Fazekas Nándor elköszön a válogatottól

Fazekas Nándor, a világklasszis kapus befejezi karrierjét a férfi kézilabda-válogatottban, de szerinte célegyenesbe értek a fiatalok, akik közül kikerülhet majd az utóda.

Férfi kézilabda: Kifújt a lufi – Fazekas Nándor

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüred kapusa, Fazekas Nándor a DIGI Sport Reggeli Start című szerdai műsorának volt vendége, és beszélt a januári világbajnokság utáni állapotáról, a válogatottsággal kapcsolatos érzéseiről.

Férfi kézi-vb: Most már jöhetnének az eredmények – Fazekas

Tavaly négy év után tért vissza a magyar férfi kézilabda-válogatottba Fazekas Nándor, aki a franciaországi világbajnokságon is helyet kapott Xavier Sabaté keretében. A Balatonfüred 40 éves kapusa szerint a csoportkör első két fordulójában bizonyítottuk, hogy egyre közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, de most már nincs mese, el kell kezdeni gyűjtögetni a pontokat. Kihasználtuk első cserénket, a bokasérüléssel küzdő Nagy László helyére Gulyás Péter került be a keretbe.   

Kézilabda: világklasszis kapusok érkeznek Debrecenbe

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézete 2016. november 17-én 10 órától kézilabda-kapusedzői konferenciát szervez, amelyre számos korábbi és jelenlegi klasszis kapus kapott meghívást.

Férfi kézi: Iváncsik T. és Fazekas is Sabaté első keretében

Javier Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 19 fős keretét az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaország elleni április 9-i touloni mérkőzésre, valamint az azt megelőző felkészülési időszakra. 

Férfi kézi NB I: Fazekasék biztosan nyertek a nyitányon

A kapuban már Fazekas Nándorral felálló Balatonfüred 33–18-ra nyert a Mezőkövesd ellen a férfi kézilabda NB I nyitányán.

Férfi kézi: Fazekas parádézott a bundesligás visszatérésén

Fazekas Nándor a TBV Lemgo elleni döntetlennel (21–21) mutatkozott be a HBW Balingen-Weilstetten férfi kézilabdacsapatában. A Bundesligába visszatérő kapus a német beszámolók szerint nagyban hozzájárult csapata pontszerzéséhez.

Férfi kézi: Fazekas Nándor visszatér a Bundesligába

Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a katari kölcsönjátékából hazatérő kapus, Fazekas Nándor a német Bundesligában szereplő HBW Balingen-Weilstetten színeiben folytatja a pályafutását, újabb kölcsönszerződése 2015. június 30-ig szól.  

Férfi kézi: Fazekas Nándor BL-győztes lett Ázsiában

Fazekas Nándor csapata, a katari el-Dzsais 33–30-ra legyőzte a szintén katari Lehviját a döntőben, ezzel tavaly után ismét elhódította a serleget a férfi kézilabda Ázsiai Bajnokok Ligájában.

Férfi kézi: Fazekaséknak nem termett babér a Barca ellen

Kialakult a döntő párosítása az IHF Super Globe elnevezésű férfi kézilabdatornán (tulajdonképpen a klubcsapatok világkupája): a Fazekas Nándort is foglalkoztató el-Dzsais nem bírt a Barcelonával, míg a BL-győztes Flensburg meglepetésre kikapott az al-Szaddtól.

Férfi kézilabda: Fazekas Nándor katari klubban folytatja

Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata az év végéig kölcsönadta Fazekas Nándort a katari el-Dzsaisnak.

Kézi: Csoknyai lehet a Balatonfüred edzője, Fazekas kölcsönben?

A nyári szabadságok leteltével fokozatosan edzésbe állnak a férfi NB I-es kézilabdacsapatok. A legjobbak közül a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya a jövő héten tartja az első tréninget, míg a Csurgó, a Gyöngyös és az Orosháza játékosai máris izzadnak. A bajnoki bronzérmes Balatonfüred is azt tervezte, hogy az új edző, György László vezetésével hétfőn áll munkába, ám egyrészt nem kezdte meg a tréningeket, másrészt – a korábbi hivatalos bejelentéssel ellentétben – mégsem György László lesz/lett a lejáró szerződésű, Csurgóra szegődő Sótonyi László utódja.

Férfi kézi BL: Ilics, Ruesga és Fazekas elismerése

Momir Ilics, az MKB-MVM Veszprém átlövője is bekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának álomcsapatába. A BL gólkirálya mellé három flensburgi, két kieli és egy barcelonai játékos. Érdekesség, hogy az amúgy inkább átlövőként számításba vett Sziarhej Rutenkát beállóként is kiemelkedőnek látták a szakemberek.